Cum se face link exchange?

În primul rând ţin să precizez că pe acest blog condiţiile de link exchange (adică de accedere la blogroll) au devenit draconice. Mi-am dat seama că am muncit mii de ore la el şi, ca atare, am ridicat standardele. Asta aşa, ca să nu mă trezesc cu invitaţii/ cereri aiurea. Dar să revin.

Primesc săptămânal cereri de link exchange, de genul:

Salut.

Va intereseaza un link exchange cu [domeniu] ?

In schimbul unui link pe site-ul dvs, eu va adaug 2 link-uri: unul (la Blogroll) pe [alt domeniu]  (PR3) si unul in pagina de Parteneri a site-ului, la adresa [domeniu]/page/2.html (PR3).

Link : [domeniu]

Titlu : [titlu]

Daca sunteti de acord , va rog sa imi trimiteti titlul siteului si link-ul siteului dvs, pt a-l adauga.  ([email@domeniu] sau ID: [Yahoo ID])

Totodata va invit sa va inscrieti blogul in Directorul pentru Bloguri http://director. [domeniu].ro

Multumesc,

Toate bune, [X, Y sau Z].

Ei bine, cererea asta este greşită şi, luându-mă de fraier, îmi insultă inteligenţa. În primul rând petru că nu există un singur link pe site-ul meu. Există peste 3000, din care 700 au PR minim 1. Deci, pentru acele multe linkuri pe care le ofer pot să primesc la schimb nişte linkuri pe un blog cu PR3 şi un link de pe o pagină secundară a unui site, tot cu PR3.

Aritmetica e simplă, banală chiar. Eu ofer peste 1000 de puncte de PR (care se împart la puţini) şi mi se propune să mă mulţumesc cu 30 – 40 de puncte (care se împart la mai mulţi). Sigur că da, când or zbura cămilele. Mai mult, cică să adaug pe cineva în lista de Yahoo! Messenger. De ce? Nu văd care ar fi interesul meu la acest târg păgubos pentru mine.

Nu, tăticu, nu merge. Cu atât mai mult cu cât nu eşti blog. Dacă vrei link la mine pe blog este simplu de obţinut: plăteşti. Altfel ar însemna să duc o politică duplicitară legată de afişarea reclamelor pe blog (adică unii plătesc, iar alţii nu). Nope, nu este corect, nu se va întâmpla.

Sper că am fost destul de explicit.

2 Comentarii

 1. Lucian 26 iunie 2010 la 00:25 - Raspunde

  Bună seara,
  aş dorii să fac un schimb de linkuri cu site-ul dvs.
  Nume site: Metoda UŞOARĂ
  Link site: http://metodausoara.romaniaplay.com
  aştept un e-mail cu detalii.

  Toate cele bune,
  Lucian

  • Robin Molnar 28 iunie 2010 la 08:47 - Raspunde

   =) Nope, nu sunt interesat, pentru că am nevoie să se stabilizeze site-ul în rangurile lui Google. Asta de la mutarea pe VPS mi se trage. =)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.