Mă confrunt cu o problemă dubioasă

Desktopul meu este dual-boot, cu Windows 8 și Ubuntu 14, în Windows 8 fiind activat Hyper-V (Windows-ul rulând, practic, într-o mașină virtuală cu privilegii elevate), am servicii care se conectează bine-mersi la internet, dar nici Chrome și nici Firefox nu sunt capabile să deschidă vreo pagină.

Desigur, internetul merge, iar eu scriu acest articol din Internet Explorer. Dacă boot-ez din Ubuntu, desigur, merge strună. Ceea ce – evident! – înseamnă că Windows 8 cy Hyper-V are o problemă de networking…

I-am dat ipconfig /flushdns , i-am dat ipconfig /renew * , conexiunilor de internet le-am dat – pe rând – disable și enable și tot degeaba.

De la RDS, când am avut o sesizare și făcea la fel, tipul de la suport i-a Windowsului dat ceva comenzi de consolă, dar scria foarte repede, n-am fost pe fază și, deci, n-am văzut ce naiba a comandat de s-au curățat problemele de conectivitate…

Nici nu mai știu ce să încerc.

Sugestii?

5 Comentarii

 1. Bogdan 26 septembrie 2014 la 10:23 - Raspunde

  Cateva nelamuriri…
  1. Dual boot inseamna ca ai 2 sisteme de sine statatoare. Unde e masina virtuala?
  2. Ai incercat sa vezi daca ai dhcp? ping in default gw din LAN merge? incearca dintr-un terminal ca admin sa rulezi netsh int ip reset all / netsh winsock reset all

  • Robin Molnar 26 septembrie 2014 la 10:32 - Raspunde

   1. Da, am două sisteme de operare. În Windows 8 (și alike, gen Server 2012 R2), când activezi Hyper-V îți mută desktopul într-o mașină virtuală cu privilegii extinse. Practic, de exemplu, deși mașinile virtuale de Hyper-V nu sunt bune la grafică 3D, nodul în care te loghezi pe mașină merge exact ca înainte, nicio deosebire de performanță. Acesta este nodul de control, dacă vrei, și are acces total la hardware-ul mașinii. restul mașinilor virtuale din Hyper-V nu pot face asta și sunt controlate de nodul acesta.

   Deci la dual-boot, pe de-o parte bootez Ubuntu, iar pe de-o alta bootez Windows-ul care mă duce tot pe desktop, cu un nivel intermediar (Hyper-V) între kernel și desktop.

   2. Nu le-am încercat, văd că nu pot să mă conectez prin Remote Desktop, așa că o să încerc când ajung acasă în pauza de masă.

 2. ice4you 27 septembrie 2014 la 08:36 - Raspunde

  Clar e ceva legat de privilegiile din Windows. La partea asta Windows 8 este destul de ciudat … si eu ma confrunt cu o problema la munca legata de imprimanta de la birou care instalata la mine merge struna, in schimb nu am reusit de nici o forma si culoare sa ii dau acces si in retea desi sunt setate toate privilegiile inclusiv cele din firewall. S’au concentrat mult pe securitate si se vede … dar solutiile gasite de ei ne dau noua batai mari de cap. Incearca ce te’a sfatuit Bogdan, daca nici asa nu merge incearca sa reinstalezi placa de retea cu un driver mai nou.

 3. Mihai Todor 28 septembrie 2014 la 18:22 - Raspunde

  Nu-s sigur că pricep motivul pentru care folosești acest Hyper-V, dar problema ta pare să fie cauzată de ceva aplicație gen firewall. Ai Windows Defender activ? Poate restricționează accesul unor aplicații la internet. Mi se pare dubios să-ți meargă IE și să nu meargă restul.

  • Robin Molnar 30 septembrie 2014 la 22:11 - Raspunde

   Era un virus.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.