Microprocesor încins

Se dă un AMD Athlon 64×2 4400+ cu probleme la sistemul de răcire care este compromis din cauza depunerilor de praf pe radiatorul de răcire. Se observă că acesta se opreşte din ce în ce mai des, fără nicio explicaţie. Se verifică temperatura microprocesorului: 83oC.

Nu am văzut până acum un microprocesor atât de încins şi sincer nici nu credeam că voi vedea vreodată. Pur şi simplu este cu câteva grade mai cald decât prevede legea firii. Oricum, se vede treaba că microprocesorul este ţeapăn (adică bine făcut). Repet, sunt fan AMD. Şi da, asemenea temperaturi pot să distrugă microprocesorul. Aşa că l-am deshis şi l-am curăţat, ca să nu facă bum!

4 Comentarii

 1. Mihai Todor 10 august 2009 la 10:33 - Raspunde

  Eh, stai liniştit, nu face bum. E model destul de nou şi are jdemii de re protecţii. Când sare de o anumită temperatură, îi scade voltaju\’ şi eventual se stinge automat, sau ceva de genu\’. Bine, e clar că în condiţiile astea nu poţi să îl foloseşti cum trebuie…

  • Robin Molnar 10 august 2009 la 14:42 - Raspunde

   😀 Nu mă enerva că se încinge, ci că se stinge sistemul, iar Windows-ul era buşit. 😆

 2. PCMHZ 10 august 2009 la 19:13 - Raspunde

  Nu as baga mana in foc pentru acele 80 grade raportate de senzor, din cate stiu procu\’ duce max. 68 de grade.
  Apropo.. odata cu temp. noi de dupa curatenie, MB cat arata?

  • Robin Molnar 11 august 2009 la 02:55 - Raspunde

   Crede-mă, radiatorul de pe microprocesor era fierbinte rău. Acum arată cam 50 – 55 de grade Celsius la CPU şi vreo 40 pe placa de bază.

   Amu că or fi fost corecte sau nu acele valori este irelevant pentru că sistemul se oprea oricum (măsura de protecţie). :s Din păcate curăţarea trebuie să fie profesională, or eu n-aveam uneltele necesare. :s

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.