Ne pregătim să ne mutăm de pe VPS

În curând, undeva la începutul lunii Aprilie, ne vom muta de pe VPS pe un cont de shared hosting, în principal datorită unei creșteri substanțiale a costurilor cu managementul acestuia, de la un total de 160 de lei pe lună, la 320 ceea ce, pe an, înseamnă peste o mie de dolari.

Pe lângă asta, am cam obosit să bibilesc la backup-uri și alte asemenea, și parcă aș vrea iarăși o parte din comoditatea pe care o aveam la început, când eram pe shared hosting, cu mai puține bătăi de cap și mai multă ușurință în exploatare. Chiar aș vrea ca cei de la hosting să se ocupe de backup în locul meu, printre altele.

Pe de altă parte, la ora scrierii acestui articol, site-ul pare să ocupe minim unsprezece gigabytes de spațiu, din cauza cache-ului imens, de peste șapte GB. Revenind, opțiunile mele sunt destul de limitate când vine vorba despre hosting, pentru că n-am un blog cu zece articole și cinci unici pe zi: Elvsoft, unde sunt acum și care-mi și pot migra toate domeniile, fără dureri de cap, TLH și Webfactor (care, în acest moment oferă 10 GB la cel mai mare pachet de hosting shared).

Ideea este că încă nu m-am decis exact ce va fi, iar atunci când va începe mutarea, s-ar putea să fie mici întreruperi ale accesului la blog, deși până acolo mai e. Pe de altă parte, am și emoții: dacă blogul nu se va mișca așa cum trebuie?

6 Comentarii

  1. Yamasha 27 martie 2013 la 09:05 - Raspunde

    Eu platesc 5E+TVA la VPS si am si 2 ip-uri. in plus e xen, tu de ce platesti atat de mult!? 🙂

  2. Bogdan 27 martie 2013 la 19:16 - Raspunde

    7GB cache? Dar tu nu îl goleşti din când în când? Pentru că nu cred că săptămânal fiecare articol primeşte o vizită ca să se ducă în cache.

  3. Mihai Todor 29 martie 2013 la 20:46 - Raspunde

    Se va mișca mult mai bine decât se mișca Joomla, aia e clar, dar așteaptă-te să fii hackerit mult mai ușor…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.