Nu lăsa LCD-ul la soare
Lăsat la soare, orice ecran LCD (LED, OLED) suferă niște modificări și-și pierde din luminozitate, respectiv unele legături electrice între celule ecranului se duc naibii.
Cei care au telefoane mai vechi, nu musai cu ecran color, văd efectele. Deci nu, nu lăsați dispozitivele electronice (aparate foto, iPad-uri, telefoane, laptopuri) cu ecranele la soare, că e păcat de ele.
Da’ o poză pentru exemplificare nu ne arăți? 😀
Nu, că io nu fac de-astea.
Eh, știința necesită sacrificii 😀
Sacrifici tu Kindle-ul? =))
Păăăăăi, nu io-s ăla care-și pune întrebări de astea existențiale 😛
=)) Bună asta.
daca citesti certificatul de garantie scrie clar acolo sa nu le lasam la soare..sau lumina puternica:)
Aha. Cine citește certificatul? =))
Interesant. E valabil si pt E-Ink ? Care-i mecanismu de actiune ? Razele ultraviolete stiu sigur ca distrug multe, inclusiv microbii, dar oare geamul de sticla / plastic protejeaza ? Apropo de asta, am desfacut niste ceasuri electronice vechi, si geamul de plastic era responsabil pt 99% din ingalbenirea si incetosarea afisajului. LCD-ul propriu-zis era ca nou. Cred ca e valabil si la telefoane – fata de plastic imbatraneste mult mai repede ca afisajul.
Pai, dat fiind faptul ca, de obicei, acestea nu sunt facute sa indure temperaturi prea ridicate, anumite izolatii se topesc de la caldura excesiva ce se genereaza in interiorul dispozitivului, sub actiunea razelor solare…
😀 Frumos explicat! Mulțam fain!