Nu știu dacă să încep să mă îngrijorez, sau nu

Mă mai uit așa, cu câte o Geoană geană pe la ce planuri de hosting oferă unii, alții. Și nu știu, sincer nu știu, dacă să mă îngrijorez sau nu. Pentru că de-abia mai încap în planurile de hosting maximale ale majorității firmelor de hosting din România.

Mă refer la spațiu, desigur. Că trafic, teoretic, oferă toată lumea. De asta spun că nu știu dacă să mă îngrijorez sau nu, pentru că dacă aș vrea să mă mut n-aș avea decât un minimal număr de opțiuni.

De exemplu, cei mai simpatici sunt ăia care oferă 500 de MB de spațiu și 6 GB de trafic. Mi se pare hilar. La 500 de MB de site, sigur ai nevoie de mai mult de 6 GB de trafic pe lună.

OK, să zicem că e un site mai mic dar, orișicât, este foarte, foarte la limită. De exemplu, la cei 4 GB de site ai mei, numai Google mi-a făcut într-o singură zi trafic de 1,2 GB! În medie, Google consumă de la mine cam 750 MB de trafic pe zi, conform raportărilor din Webmaster Tools.

Ținând cont că nu doar Google bântuie pe aici cred că, în medie, un vizitator consumă cam 2 MB de trafic pe zi, înmulțit cu un nou minim de vreo 650 (de ieri, de exemplu), ne mai dă vreo 1,5 GB.

Deci nici dacă stau în limbă nu pot spera la un trafic mai mic de 1,5- 2 GB pe zi.

Nu,  nu vreau să mă laud cui vreau să evidențiez o chestie: multe planuri de hosting sunt țepe pe față. În fine, dacă aveți blog, voi cum stați cu resursele astea? Cât vă papă site-ul?

8 Comentarii

 1. Dusmanul 16 ianuarie 2011 la 16:25 - Raspunde

  Eu am avut vreo 8 siteuri (ce insumau vreo 2000 uv/zi) hostate pe VPSul meu si n-am avut niciodata probleme. Configuratie: 768 Ram, bandwidth 400 gb, 30 Gb spatiu + 2 ipuri. Totu` la numai 18 usd/luna 😀

  • Robin Molnar 16 ianuarie 2011 la 19:09 - Raspunde

   La ce companie de hosting?

   • Dusmanul 17 ianuarie 2011 la 01:24 - Raspunde

    zensix.com – m-am mutat la ei cand a inceput sa faca figuri hostingu de la godaddy (care, spre deosebire de ce zice lumea, vreo 3 ani mie mi-a mers struna).

 2. Andrei - RCA Ieftin 2011 16 ianuarie 2011 la 22:09 - Raspunde

  Ţeapa e mai degrabă cu traficul ăla nelimitat :))

  Uite, la gazduiresite.ro e mult mai realist 🙂

 3. Mihai Todor 17 ianuarie 2011 la 03:37 - Raspunde

  Depinde foarte mult de conținutul site-ului. Tu ai multe galerii de imagini, dar sunt destule site-uri care nu oferă multimedia vizitatorilor, iar codul sursă, să fim sinceri, chiar și pentru un site imens, ocupă infim de puțin 🙂

  • Robin Molnar 17 ianuarie 2011 la 07:29 - Raspunde

   Da, corect. Dar fără un pic de multimedia parcă am fi în Internetul anilor 1990.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.