Nu vine sfârşitul

Nu sunt eu expert în fizică atomică (deşi recunosc faptul că îmi plăcea fizica), dar sunt absolut sigur că ciocnirea unor protoni, indiferent de viteza şi masa lor, nu poate cauza formarea uneia sau a mai multor găuri negre.

În primul rând masa necesară pentru a forma o gaură neagră pur şi simplu nu există pe Pământ, şi chiar dacă am reuşi să o creăm în laborator (prin accelerarea a sute de mii de miliarde de tone de particule până la viteze apropiate de viteza luminii) trebuiesc îndeplinite o serie de condiţii, printre care, cea mai elementară, reorganizarea particulelor dintr-un fascicul într-un compact (sferă, sa zicem) astfel încât să aibă loc o implozie a masei (exact cum se întâmplă în restul universului). Mai mult, spre deosebire de fasciculul din LHC, compactul ar trebui să aibă o densitate excepţional de mare, lucru pe care nu l-am putut realiza, din moment ce transportăm apa în bidon şi nu compactată la 1% din volum, ştiut fiind faptul că orice lichid este tehnic imposibil de comprimat, tocmai datorită modului de dispunere a particulelor (moleculelor) ce formează acel lichid. Pana acum am reuşit doar să comprimăm gaze, şi-atât.

Nu suntem suficient de evoluaţi încât să ne substragem regulilor universului şi, ca atare, nu avem, încă, de ce ne teme.

A, şi am citit comentariile de pe PRO TV. Thriller! Acum unii şi-au adus aminte că există Dumnezeu, şi se întroc la EL. Şi bagă în continuare cu religia şi de-astea. Mi-e ruşine de (cu) ei! Oare nu le-a dat prin cap că Teoria Relativităţii a lui Einstein se studiază în clasa a XII-a dintr-un motiv anume? Ca să nu fie bâtă cu ochi sau tufă de Veneţia (TM Tata), clei Tănase sau mai ştiu eu ce când vine vorba de, totuşi, fizică elementară!

Băi animalelor botaniste ce aţi comentat pe tema asta, nu doar pe PRO TV, Antena 1,2,3, etc, de ce vă luaţi după ştiri care vor doar să vândă (nu să informeze) ? Puneţi-vă mintea în funcţiune şi gândiţi!

L.E. Uitaţi şi un videoclip rap, despre ceea ce se întâmplă la LHC.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.