O lună n-am putut să scriu!

Așa ceva, chiar că n-am mai pomenit. Actualizând, într-o seară, versiunea de WordPress, m-am trezit că pentru a face orice operațiune, trebuie să stau 10 minute. S deschid un articol. Să-l salvez. Să-l public. orice.

Problema e apărut la unul dintre mecanismele de protecție și securitate din WordPress, în legătură cu metoda de heartbeat, care să vadă starea sesiunii.

Fix-ul părea la îndemână, atâta jQuery puteam să-nvăț și eu, problema este că anula un strat de securitate din WordPress, iar asta mi s-a părut inacceptabil, așa că am stat pe burtă că-i apa mică.

În principal, cauza a fost dată de combinația unică de HTTPS + BuletProof Security + alte mecanisme de protecție, iar eu n-am fost dispus să renunț niciun pic la securitatea blogului, cu scuzele de rigoare pentru lunga perioadă de absență.

Pentru a evita, pe viitor, problemele de acest gen, mi-am legat Jetpack de contul de WordPress, ceea ce înseamnă că pe viitor, dacă problema reapare, voi putea să postez de pe site-ul WordPress, deși sper să nu fie nevoie.

Cu drag!

8 Comentarii

 1. Vic 05 septembrie 2017 la 22:54 - Raspunde

  Jekyll + github pages + cloudflare
  Inseamna markdown + nu DB + hosting free 🙂

  Recomand. Poate-ti face cu ochiul.

  • Robin Molnar 07 septembrie 2017 la 11:40 - Raspunde

   Interesantă combinație. Poți detalia?

   • Vic 07 septembrie 2017 la 11:55 - Raspunde

    Jekyll – http://jekyllrb.com/
    Github Pages (care merge pe jekyll) – https://pages.github.com/

    Despre cum ele functioneaza unele peste altele, impreuna: https://jekyllrb.com/docs/github-pages/

    Practic ai scrie articolele local, in mod markdown (https://en.wikipedia.org/wiki/Markdown) si publicarea s-ar intampla cu un git push.

    Poti include in combinatie si un servicu de editare a continului pe Github, gen http://prose.io/

    Cloudflare este fix pentru caching, https (https://www.cloudflare.com/ au si plan free)

    Abordarea este nitel geeky, dar solutia e cu mai putine batai de cap pe care le-ai avea cu un sistem care implica LAMP. Pentru blogging (cand iti si place sa dai comenzi prin Terminal) este superb! Zic eu.

    • Robin Molnar 07 septembrie 2017 la 11:58 - Raspunde

     Îmi place soluția asta! 😀

     • Vic 07 septembrie 2017 la 12:02 -

      Si mie-mi place. Candva mi-am mutat website’ul de retete (imi place stau la plita uneori) de pe WordPress pe Jekyll. Sunt foarte multumit! 🙂

    • Robin Molnar 07 septembrie 2017 la 19:31 - Raspunde

     De ce nu faci tu un tutorial video, care să explice folosirea unor structuri mai complexe, gen etichete, categorii, pagini, articole, ca la un CMS cât de cât, cu GitHub pages și Jekyll?

 2. Malin 09 noiembrie 2017 la 16:48 - Raspunde

  Mie pluginurile de securitate pentru WordPress mi se par de-a dreptul mizerabile si consumatori inutili de resurse. Prefer sa securizez totul la nivel de webserver si sa restrictionez accesul la anumite resurse pe IP decat sa folosesc ceva gen Bulletproof.
  Cat despre solutii geeky ca alternative la WordPress mi se par de-a dreptul inutile. Incerc sa optimizez cat mai mult scrisul pe blog si evident n-am timp sa portez si sa refac siteuri intregi. Doar pentru ca e mai complicat nu e neaparat si mai sigur…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.