Pe locuri, fiți gata, stop!

Așa s-ar rezuma, foarte pe scurt, etapa a doua a experimentului Fundamentalice. Adică, totul a fost OK, până când au început să crape serverele de baze de date. Din vina mea, pentru că am vrut să văd cât de mult pot duce acestea, ca să știu pe ce mă bazez și să nu mă trezesc cu surprize.

Nu m-am trezit cu surprize, serverele pe care le-am făcut inițial au crăpat la doar 60 de MB de date, extrem de puțin, eu estimând c-ar fi trebuit să ducă lejer 300 – 400 de MB. Cel puțin, așa am calculat eu că ar trebui să ducă două servere cu câte un GB de RAM și un procesor, doar că n-a fost să fie.

Așa că n-am avut timp să scriu, fiind nevoit să-mi fac un nou cluster de baze de date, de data asta mai performant, iar în momentul scrierii acestor rânduri am trei servere ce totalizează 12 GB de RAM și 12 nuclee virtuale, folosind VPS-uri, urmând să mai adaug cel puțin încă atâtea servere.

Adică, sper că 24 de GB de RAM și 24 de procesoare ajung, eventual o să mai adaug, când o să constat că o să fie nevoie, probabil tot atâtea resurse, așa că momentan mă învăț cu procedura de a adăuga resurse în timp ce șandramaua bagă de zor.

În fine, distracția continuă și o să vă țin la curent. Nu în fiecare zi aveți de-a face cu un maniac de big data.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.