Pentru toți cei tentați să-și ia telefoane cu Windows…

Prin Aprilie, neavând treabă și având niște mărunțiș în plus, am zis că-mi fac un abonament la XBox Live Premium. Evident, nu pe România, că la noi nu există așa ceva. Vorba aia, șase lire sunt două beri.

Dorind, însă, să testez serviciul, doar să văd dacă e ceva interesant pe el, știut fiind că – în afară de BBC – programele britanice sunt niște mizerii jenante, gen Capatos. Am zis că, deh, să încerc, puii mei, măcar să fiu eu liniștit c-am vrut să le dau niște bani pe ceva decent.

Dar n-a fost să fie!

A treia zi deja m-am plictisit de el, așa că m-am felicitat pentru inspirația de a bifa opțiunea fără reînnoire automată a abonamentului.

Ahem. Acțiunile Microsoft la un maxim istoric. Logic, la ce încasări au, mai ales că ieri am primit mailul-chitanță de reînnoire automată a abonamentului, în ciuda faptului că am bifat nenorocita aia de opțiune “fără reînnoire automată”, lucru care m-a iritat teribil, de am făcut reclamație pentru tranzacții neautorizate la PayPal, intermediarul tranzacției.

Adică WTF, eu selectez o opțiune și primesc țeapă? Nu contează că-i sumă mică, 32 de lei, îs banii mei și cer respect pentru ei.

Altfel, în XBox Live n-am găsit nimic interesant. Am încercat, pe cuvânt c-am încercat. Dar ce sens aveam să mă uit la mizerii gen “Te pui cu blondele” în engleză? Ca să nu mai spun de alte materiale și mai jenante, sau filme retardate vândute pe post de “premium”.

Da, la XBox Live Premum îți dă acces la Internet Explorer de pe consolă, ca să-ți rupi degetele pe controller, încercând să tastezi o adresă web, sau Skype (puii mei, am Skype pe toate dispozitivele, chiar pe XBox nu-mi trebuie) și încă niște chestii irelevante.

Practic, conținutul ălora chiar nu este interesant pentru români, nici pentru mobil, nici pentru XBox, nici pentru nimic.

Da, dacă te uiți mult la filme fără subtitrare, poți face un șmen să vezi la pay-per-view, dar mie niciun titlu nu mi-a făcut cu ochii, de să zic că dau niște bănuți, ca la Voyo sau Seenow, să văd ceea ce-mi place. Nimic. Poate mă uit eu numai la SF-uri și filme de război, dar chiar și așa…

Desigur, când îți faci contul, trebuie să minți că nu ești în România, că altfel nu găsești decât o mică parte din aplicațiile la care restul lumii are acces. Și aici mă refer la telefoane, știți că vroiam să-mi iau un Nokia cu Windows Phone.

De aia zic, dragi oameni tentați de Windows pe telefon, lăsați-o baltă. O să fiți niște hipsteri cu telefoane inutile. Frumoase, dar proaste, ca niște eunuci ce păzesc cadânele. Nu fute*i, doar admirați formele. Că altceva n-aveți ce să faceți.

Da, sunt furios. Sunt furios rău, întrucât Microsoft nu arată niciun pic de respect față de banii mei, pentru niciun serviciu. Și, puteți fi siguri, nici vouă n-o să vă arate.

L.E. 22 Mai, ora 11: Întrucât PayPal a fost de acord că tranzacția nu a fost autorizată, nu doar că a acționat rapid, dar:

We’ve finished reviewing your unauthorized activity claim and you’ll receive a refund for the transaction amount. It may take up to 5 business days for the funds to appear in your account.

8 Comentarii

 1. Custos 24 mai 2013 la 11:41 - Raspunde

  Merita acel 32 de lei sa te comporti in halul asta?

  • Robin Molnar 24 mai 2013 la 11:45 - Raspunde

   Așa, cum? Sau, care-i punctul tău de vedere vizavi de asta?

 2. Custos 24 mai 2013 la 12:55 - Raspunde

  Ai inceput sa scrii despre experienta ta cu serviciul Xbox Live, te enervezi si insulti toti care folosesc un anumit device care foloseste aceasta serviciu. Tot pentru 32 de lei pe care nu ai pierdut (datorita PayPalului). Un feature nu a mers cum trebuia intr-un serviciu gigant, bine de stiut. Dar nu te a fortat Microsoft sa faci abonament pe un an cum fac multe firme, nu s-a intamplat nimic, nu merita sa scrii un articol si pierzi controlul.

  • Robin Molnar 24 mai 2013 la 13:07 - Raspunde

   1. Folosesc XBox, deci am Live, și mi-ar fi plăcut și un telefon cu Windows, folosibil. În calitate de utilizator de șase luni, am dreptul să-mi expun opinia.
   2. Nu este vorba despre un feature, ci despre faptul că MS mi-a prelungit abuziv abonamentul. La un abuz, trebuia să stau capră? De ce?
   3. Nu am zis nicăieri de niciun abonament pe un an, n-a fost nicăieri vorba despre un abonament pe un an, nu despre perioadă este vorba.
   4. Nu poți spune că nu s-a întâmplat nimic. Ba s-a întâmplat: am fost taxat abuziv. Gândește-te în felul următor: deși eu am ales să nu-mi prelungesc automat abonamentul, sistemul de plată a reținut – fără acordul meu! – codul CVV/ CVV2, pentru plăți recurente. Dacă acesta este un feature care nu a mers cum trebuie, nu suntem pe aceeași lungime de undă.
   5. Articolul ăsta nu este despre mine, mi-am primit banii urgent, Paypal a fost de acord cu mine. Articolul ăsta spune este despre Microsoft și spune că este posibil ca și alții să fie taxați abuziv pentru serviciul Live Premium. Sau sunt eu cel mai ghinionist dintre interneți?

 3. Custos 24 mai 2013 la 13:34 - Raspunde

  1. Cu aceasta parte a articolului nu aveam nimic. Sunt de acord ca e naspa faptul ca nu avem acces la acelasi servicii ca americanii.
  2&4. Tu nu ai contactat Microsoft sa intrebi ce s-a intamplat. Poate fi abuz si poate sa fie un bug in softul lor. Faptul e ca nu stii si nici eu nu stiu.
  3. Asta era o pilda a mea despre practici in alte firme care intr-adevar sunt abuzive pre exemplu Oringe si Vodafone. Era doar o pilda.
  5. Articolul tau este despre experienta ta naspa cu Xbox Live Premium. Era fain ca ne zici probleme pe care ai avut cu un anumit serviciu. Problema era ca tu nu ai oprit acolo, ai inceput sa insulti oameni care nu avut nimic de a face cu situatia ta. Si faptul ca nu aveai daune financiare si chiar daca ai fi avut ar fi fost vorba despre o suma mica te a pus intr-o pozitie unde pierzi din credibilitate. Despre asta era commentul meu initial.

  • Robin Molnar 24 mai 2013 la 13:44 - Raspunde

   2. Bug sau nu, plata a fost neautorizată. Ce m-ar putea face să cred că sunt un caz singular? Oricum, payPal a fost procesatorul de plăți. În caz de tranzacții neautorizate cu cardul, vorbești cu agentul economic, sau cu procesatorul de plăți? 😉 Mi se pare logic că trebuia să apelez la PayPal.
   5. N-am avut probleme cu serviciile, pentru că nu am avut acces decât la serviciile de bază, iar cele plătite îmi erau inutile. Aș putea să spun că Internet Explorer din XBox Live merge nașpa, dar aș fi subiectiv, că poate n-am avut eu experiența controllerului.

   Aș putea spune că aplicațiile pentru România sunt puține, dar accesul Live premium din România este nedisponibil, deci trebuie să minți ca să faci ceva mai mult decât ceea ce-i de bază.

   Dar multimedia nu este disponibilă decât sporadic în România, iar alte prostii nu sunt. Da, jocurile sunt frumoase, mai ales cu Kinect. Dar astea nu merg pe telefon.

   Este inutil.

   Să mai continui?

 4. Laurentiu 25 mai 2013 la 20:51 - Raspunde

  Nu esti primul care se afla in situatia de fata. Am testat cu un coleg de lucru serviciul si concluziile sunt asemanatoare. Sfatul meu e sa optati pentru smartphone-uri Android/iOS, sunt mult mai ok.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.