Re:Scam, o nouă metodă de luptă împotriva țeparilor de pe internet

Cu toții am primit e-mail-uri diverse, de la dubioși necunoscuți, prin care ni se propunea să trimitem datele bancare ca să primim cine știe ce moșteniri rămase nu se știe pe unde. Aceste mesaje se ocupă fie cu scheme nigeriene, fie cu phishing, în funcție de conținut. Adică, unii cer datele bancare, alții personale și bancare, deci contextul diferă prea puțin.Ei bine, ca să lupte împotriva țeparilor de pe internet,guvernul Noii Zeelande, împreună cu poliția neo zeelandeză, Ministerul Educației din Noua Zeelandă precum și o serie de ONG-uri au înființat The Internet Safety Group, un ONG care își propune să facă internetul un loc mai sigur.

Astfel, Re:scam este un sistem de inteligență artificială care îi face pe țepari să-și piardă timpul cu un robot care oricum nu le va trimite date, astfel încât țeparii să-și piardă timpul cu roboții, în loc să prostească oamenii. Practic, activitatea țeparilor va fi limitată prin aceea că vor avea mai puțin timp să țăpească persoane reale.

Cum ne putem proteja, respectiv cum putem să-i țăpim pe țepari? Forwardăm emailurile de țeapă către me@rescam.org și de acolo se ocupă Re:scam să le facă zile grele țeparilor. Desigur, adresa de email de pe care facem forward nu va fi afectată, iar țeparii nu o vor primi.

Distracție plăcută, așadar!

2 Comentarii

  1. Malin 11 noiembrie 2017 la 22:17 - Raspunde

    Iti dai seama cu ce-si pierd unii timpul in loc sa faca lucruri utile cu sistemele de machine learning. De parca idiotii care musca la scam si stiu ei sa faca forward…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.