Schema lui Dracu’

Atenție, acest articol conține expresii vulgare sau licențioase, o varietate de termeni tehnici greu-digerabili precum și o schemă de conectare pe care nu vă recomand s-o deschideți, ca să nu vă stric dimineața.

De vreo 2 luni mă tot freacă la cap o treabă. Un prieten de-al meu nu știu ce a pățit, dar a pățit grav. Să vedeți de ce. Are un PC pe care l-a conectat la un LCD TV și alte cele. Și le-a montat. Cu ajutorul meu, bineînțeles, că el nu se pricepe, conform schemei din partea B a articolului.

A. Descrierea problemei

Mă duc la el și-mi spune că se aude rău sistemul de sunet (pizdos dealtfel). Îi dau drumul la muzică și, într-adevăr, se auzea rău. Și stau și bibilesc ca vaca 10 minute să văd ce dracului are. El îmi spunea că se aude încet și alte cele. Drept este că se auzea destul de încet. Merg la PC să mă uit la setări. Să pleznesc nu alta! Volumul din Windows era setat la 1 -2%! 1 – 2%! Am crezut că înnebunesc! Îmi venea să urlu:

– Păi cum plm să se audă ca lumea când tu îi dai semnal fix o pulă! Ce dracului înseamnă 1 -2% pe un fir de 10m?!?

Am crezut că își bate joc de mine! Încerc să îi explic la om că trebuie să-i dea un pic de putere la semnal, nu să-l lase la căcatul ăla de nivel de nu poți auzi muzică în caști nici când e liniște. PLM. Nu cred că a priceput. El a învățat că volumul trebuie dat la minim din sursă și la maxim din amplificator. Îmi venea să urlu!

– Ce plm să amplifice dacă tu nu-i dai mai nimic?

Apoi îmi spune că se aude un fâșâit. Corect, se aude. Că e pe 10m de cablu de aluminiu! Ce plm să fac io?

Apoi îmi spune că muzica nu se aude cum trebuie. Păi da, în plm, că era vorba despre niște rip-uri mp3 de pe o casetă audio sau video din anii 1980! Și fiind și volumul din boxe la 10% maxim, cât plm poate să fie raportul ăla semnal/ zgomot?

Apoi îmi spune că, plm, nu se aude bine la TV, că are un alt fâșâit, pentru că scoatem semnal din caști și nu de unde trebuie (SCART). Oh, da, de-abia aștept să-i arăt mâine că, plm, la TV nu se aude ca la un mp3 la 320kbps. Da, căutam pe net niște mp3-uri high definition să-i arăt la om că nu e de la nimic altceva decât de la calitatea digitală a reproducerii.

Să nu vă mai spun că inițial am făcut legătura între un TV din anii 1990 și PC cu un cablu S Video, de 10m! Ia ghiciți voi cum ca curu, da, ca curu, se vedea imaginea aia! A schimbat omul 3 plăci video până să schimbe porcăria aia de cablu. Cum plm să detecteze placa video un TV din paleolitic după 10m de cablu?!?

Apoi a schimbat TV-ul cu un LCD TV. Dar cablul tot ăla de căcat a rămas! Evident, ce dacului să meargă?!?

I-am demonstrat într-un final la om că nu poate să meargă decât cu un cablu digital. Nici când se vedea imaginea mai clar decât pe monitorul meu profesional nu credea că placa video este bună. Mai mult, tâmpiții ăia de or făcut TV-ul, nu puteau să pună, în plm, să-și ia și sunetul tot de pe HDMI, nu… La pizdele alea le trebuie tras încă un fir, de sunet. Că ei n-or învățat la scoală că HDMI suportă și sunet…

Și noh, hai să tragem sunet. Folosim sistemul audio de care spuneam mai sus. Tot nemulțumit. Că un sistem 5.1 modern se poate compara cu un sistem de acum 30 de ani, cu tuburi (lămpi)… Ce să zic! Nimic nu se compară cu un amplificator cu tuburi! N-am reușit să-i explic la om. Nu poți compara sunetul obținut prin tranzistori cu cel obținut prin tuburi cu vid. În fine.

Alte faze erau legate de HDD-uri. Mureau la el în PC HDD-urile în draci. Mie mi-a omorât vreo 2, unul de 6,4 GB și unul de 10 GB. În două luni de zile! Că pe mine mă cheamă Seagate. Și tot nu era convins că este de la alimentare. Era de la alimentare, că blocul a fost făcut în anii 1950 și fluctuațiile de tensiune depășeau capacitatea de stabilizare a sursei. Mai ales că nulul nu face bine contact! Ia ghiciți voi în câte milisecunde se arde ceva care are fază dar nu mai are nul?!?

Io cred că își bate joc. Se comportă de parcă ar vrea să mă prindă cu ceva! PLM! Cu ce dreq să mă prindă, că n-are cu ce!?!?! Băi deci io ajung la concluzia că sunt un idiot fiind un tip absolut corect și deschis. Să mor de nu!

O luat LCD-ul ăla. Pe mine nu m-o întrebat nimic. Numai mi-a zis că nu merge imaginea. Și acum merge când are ea chef, fiindcă puleții ăia de or făcut TV-ul, pun HDMI-ul la masă, când schimbi intrarea și comuți pe AV1 să zicem și placa video nu-l mai folosește. Logic de ce. Și nu știu cum plm să fac să nu-l mai uite căcatul de Windows. Singura chestie care am văzut că merge: trebuie scos cablul HDMI când unitatea și TV-ul sunt oprite. Se repornește PC-ul. Se oprește. Se conectează HDMI la LCD. Și se repornește. Apoi se refac setările.

PLM, le era așa de greu la ăia de or făcut TV-ul să nu-l pună la masă și să lase dracului intrarea aia nenorocită în pace? Io ce plm să-i fac? Io îmi iau câmpii și așa mi-o bag de să nici nu mai aud. Aia nu, aia nu, aia nu. Și i-am demonstrat în 100% din cazuri că am dreptate și că nu vorbesc prostii. Deja încep să mă oftic urât de tot!

În fine, la el acasă a ajuns un fel de centru NASA mult mai complicat decât la mine, și io am multe caburi și drăcii, dar chiar asa de multe cum are el n-am. Țineți-vă bine. Asta este schema.

B. Schema de conectare a lu’ Dracu, a lu’ tac-su, a lu mă-sa și încă câțiva tartori

Sau o puteți vizualiza mai bine de aici.

3 ore am desenat în MS Paint ca să nu o fac într-un program dedicat. Nu de alta, dar poate unii ar vrea să învețe unele chestii și nu știu cum.

C. Legendă

 1. Mufa de alimentare a PC-ului (42) printr-un cablu (77)  de la UPS (45).
 2. Intrarea microfonului (Microphone) de la camera web (44), prin cablul (78 + 80) pe placa de sunet a PC-ului (42).
 3. Intrarea de audio (Line In) de la ieșirea de audio a TV tuner-ului (13) prin cablul 82.
 4. Ieșirea unui canal de sunet (Center, din configurația 7.1) care intră în sistemul audio 5.1 (53) pe intrarea (29) folosind cablul 64.
 5. Ieșirea unui canal de sunet (Center, din configurația 7.1) care intră într-o pereche de boxe aflate pe Desktop (51).
 6. Mufă USB prin care se realizează transferul de date între PC (42) și o multifuncțională (43) prin intermediul cablului (81) și a mufei (21)
 7. Mufă USB prin care se realizează transferul de imagine între PC (42) și webcam-ul (44) prin intermediul cablului (78 + 79).
 8. Mufa de tip PS/2 prin care tastatura (46) este conectată la PC. Firul este notat cu (75).
 9. Mufa de tip PS/2 prin care mouse-ul (47) este conectat la PC. Firul este notat cu (74).
 10. Ieșirea VGA din placa video a PC-ului (42) conectată prin intermediul firului (68) la monitorul LCD (52).
 11. Ieșirea S Video din placa video a PC-ului (42) conectată prin intermediul firului (63) la televizorul LCD (54). Această conexiune nu a mers, din cauza distanței mari (10m). Intrarea este notată cu (26).
 12. Ieșirea DVI din placa video a PC-ului (42) conectată prin intermediul firului (62) la televizorul LCD (54). Cablul este de tip DVI – HDMI (intrarea este notată cu (25) ), cu o lungime de 10m.
 13. Ieșirea de sunet (13) din TV Tuner cu intrare în Line In (3) prin intermediul firului (82).
 14. Intrarea (14) RF (semnal cablu TV sau antenă) a TV Tuner-ului, prin intermediul unui splitter de semnal RF (40) prin intermediul unui cablu coaxial (41).
 15. Mufa (jack) de intrare a senzorului de telecomandă (49) a TV Tunerului, prin intermediul cablului (83).
 16. Mufa (jack) de intrare a antenei radio (48) a TV Tunerului, prin intermediul cablului (69).
 17. Intrare de tip COM (port serial, RS-232) prin care se realizează controlul și diagnosticul UPS-ului (45) firul fiind (77) (pentru alimentarea PC-ului), cel serial (de control) fiind (73).
 18. Mufa de la placa de rețea, prin care PC-ul (42) este conectat la Cable Modem (50) și deci la internet, folosind firul (72) de tip UTP. Ieșirea din modem este (22).
 19. Mufa de semnal telefonic a multifuncționalei (43) iar conectarea între aceasta și cable modem (50) fiind făcută prin cablul (71) conectat la mufa (23) de intrare/ ieşire a semnalului telefonic din modem (50).
 20. Mufa de alimentare a multifuncționalei (43) de la UPS (45) prin intermediul firului (76).
 21. Mufa de conectare a multifuncționalei (43) la PC (42) prin intermediul cablului (81) la portul USB (6).
 22. Mufa de rețea între cable modem (50) și PC (42) prin intermediul firului (72), de tip UTP.
 23. Mufa de semnal telefonic între cable modem (50) și multifuncționala (43) prin intermediul cablului (71).
 24. Ieșirea de căști a LCD TV (54) conectată la sistemul audio 5.1 (53) prin firul (65).
 25. Mufa de intrare HDMI, prin care semnalul DVI generat de placa video (12) este transferat la televizorul LCD (54). Cablul este de tip DVI – HDMI (62) cu o lungime de 10m.
 26. Mufa de intrare S Video a televizorului LCD prin care s-a încercat, fără succes, transferul imaginii de la ieșirea S Video a plăcii video (11) prin intermediul firului (63).
 27. Intrarea RF a televizorului LCD. Prin intermediul unui sumator de semnal RF (radiofrecvență) (36) vom face transferul atât a semnalului de CaTV (televiziune prin cablu) (41) cât și a celui de audio – video (55) rezultat la ieșirea din video-ul (57) care nu are ieșire SCART ci doar RF (35).
 28. Intrare de semnal audio a sistemului 5.1 (53). Sursa de semnal este ieșirea de căști (24) a LCD TV (54). Astăzi vom încerca să scoatem semnalul audio printr-un SCART (care nu este trecut în schemă).
 29. Intrare de semnal audio a sistemului 5.1 (53). Sursa de semnal este o ieșire din placa de sunet (4). Am ales ieșirea pentru boxa centrală (center) (4) din motive evidente.
 30. Intrare de semnal audio a sistemului 5.1 (53). Pick-up-ul (58) are două ieșiri de sunet, câte una pentru fiecare boxă (34). Printr-un sumator de semnal audio (37) conectat prin firele (85) și (86) la pick-up sperăm să obținem un semnal suficient de bun pentru a fi introdus în acestă pereche de mufe (30). Conectarea dintre sumatorul de semnal audio (37) și intrare (30) se face prin cablul (84).
 31. Intrare de semnal audio a sistemului 5.1 (53). Nu intenționez să o folosesc în aceste circumstanțe fiindcă nu am la ce.
 32. Ieșirile de sunet din sistemul audio 5.1 (53). Fiecare pereche îi corespunde unei boxe. Conectarea se face printr-un mănunchi de fire (în total 10) notate cu (61). 2 fire corespund unei singure boxe.
 33. Intrările din boxe. Ansamblul de boxe a fost notat cu (59) pentru simplitate.
 34. Ieșirile de sunet din pick-up. Cam nasol, că sunt de tip rusesc (adică vechi și rotunde, cu 3 fire, dacă nu mă înșel). Se observă că fiecare ieșire merge pe firele ei până la sumatorul de semnal audio (37) prin firele (85) și (86) iar prin firul (87) se face legătura cu intrarea (30).
 35. Ieșirea RF din video (n-are SCART) care se va conecta la un sumator de semnal RF (36) prin intermediul unui cablu coaxial (55), sumatorul fiind conectat la LCD TV (54) prin cablul coaxial (56).
 36. Sumator de semnal RF. Intrările sunt ieșirea RF din video (35) și cablul CaTV (coaxial, tot RF). Ieșirea este conectată la LCD TV (54) prin intermediul unui cablu coaxial (56).
 37. Sumator de semnal audio.
 38. Divizor de semnal de radiofrecvență (RF). O ieșire merge spre LCD TV prin sumatorul (36) iar cealaltă merge la un TV secundar (60) intrarea fiind un cablu coaxial CaTV (41).
 39. Divizor de semnal de radiofrecvență (RF). O ieșire merge spre cable modem (50) iar cealaltă ieșire spre divizorul (38).
 40. Divizor de semnal de radiofrecvență (RF). O ieșire merge spre intrarea RF a TV Tuner-ului (14) iar cealaltă spre divizorul (39).
 41. Cablu coaxial de tip BNC/ CaTV prin care se realizează transferul de imagine și sunet RF (pentru televizoare) respectiv de date (pentru telefonie și internet).
 42. PC-ul. Un AMD 64 X2 4200+, 2 GB DDR2 800 MHz, 512 MB VRAM (Radeon 2400 HD, PCIE 10X).
 43. Multifuncțională.
 44. Webcam Genius în formă de planetă, cu 1 cablul USB (imaginea digitală) (79) conectat la portul USB (7) și un cablu de sunet (80), pentru microfonul încorporat, conectat la intrarea de microfon (2) a plăcii de sunet.
 45. UPS. Din ăla șmecher. Starea alimentării cu energie electrică poate fi observată în timp real (live) pe PC (42) deoarece UPS-ul (45) este conectat la portul serial (17) al PC-ului (42) printr-un cablu (73).
 46. Tastatura. Conectată la portul PS/2 (8) prin firul (75).
 47. Mouse-ul. Conectat la portul PS/2 (9) prin firul (74).
 48. Antena de recepție radio, conectată la intrarea corespunzătoare din TV Tuner (16) prin firul (69).
 49. Senzorul de telecomandă (infraroșu) (49) conectat la intrarea corespunzătoare din TV Tuner (15) prin firul (83).
 50. Cable modem (furnizat de UPC) care are două ieșiri. Prima este pentru rețea (22) iar a doua este pentru semnal telefonic (23).
 51. O pereche de boxe stereo, pentru birou, conectate la o ieșire de audio (5) din placa de sunet prin firul (70).
 52. Monitor LCD, conectat la ieșire VGA (10) a PC-ului (42) prin cablul (68) și la UPS (45) prin cablul (67).
 53. Sistem audio 5.1 beton. Are 4 intrări (28),(29),(30) și (31). Primele 3 intrări sunt stereo (și sunt convertite în 5.1) iar ultima este 5.1.
 54. LCD TV. Are 2 intrări HDMI, 1 component video, 1 S Video, 1 VGA, 2 SCART, 1 RF, 1 PCMCIA și cred că încă una, dar la ora asta nu mai știu de care este. Are sigur o ieșire de audio pentru căști (24) și poate reușim să scoatem niște sunet prin SCART-uri.
 55. Cablu coaxial la ieșirea RF (35)  video-ului (57) și care merge într-un sumator de semnal RF (36) și apoi în LCD TV (54) printr-un alt cablu coaxial (56).
 56. Cablu coaxial la ieșirea sumatorului RF (36) și care intră în LCD TV (54).
 57. Un video fără ieșire SCART ci doar cu RF (35).
 58. Pick-up. Fără mufe jack la ieșirea de sunet (34). O să fie interesant de văzut cum le convertesc io, din formatul rusesc din paleolitic în ceva modern.
 59. Ansamblul de boxe cu o gârlă de fire care merg înspre ele (61).
 60. Un televizor secundar care își ia semnalul TV (41) prin divizorul (38).
 61. 10 fire, grupate câte 2, câte o pereche pentru fiecare boxă și care fac legătura între ieșirile (32) sistemului audio (53) și boxe (59) prin intrările (33).
 62. Cablu DVI – HDMI care realizează conexiunea dintre ieșirea DVI a plăcii video (12) și o intrare HDMI (25) a LCD TV (54).
 63. Fost cablu S Video, pentru transferul informației video între ieșirea S Video (11) a plăcii video de pe PC și intrarea S Video (26) corespunzătoare de pe LCD TV (54). Lungimea firului fiind de 10 m nu puteam obține o calitate minimă a imaginii așa că am renunțat la el. A fost înlocuit de cablul DVI – HDMI (62).
 64. Cablu de legătură între o ieșire de audio (4) a PC-ului (42) și o intrare de audio (29) din sistemul 5.1 (53).
 65. Cablu de legătură între ieșirea de căști (24) a LCD TV (54) și prima intrare (28) a sistemului audio (53).
 66. Cablu coaxial care face legătura între divizorul de semnal (39) și cable modem (50). 66 este identic cu (41) doar că a fost notat diferit pentru a scoate în evidenţă că acum nu folosim semnal RF (41) pentru TV ci unul analogic pentru internet și telefonie. Adică am făcut o diferențiere în funcție de scop.
 67. Cablul de alimentare a monitorului LCD (52) și care vine din UPS (45).
 68. Cablul VGA de legătură între monitorul LCD (52) și ieșirea VGA (10) a plăcii video.
 69. Cablul de legătură dintre antena radio (48) și intrarea corespunzătoare acesteia în TV tuner (16).
 70. Cablul de legătură între boxele de pe birou (51) și o ieșire (5) din placa de sunet.
 71. Cablul de legătură între ieșirea de telefon (23) a modem-ului (50) și intrarea corespunzătoare (19) din multifuncțională (43).
 72. Cablul de legătură între ieșirea de rețea (22) a modem-ului (50) și intrarea corespunzătoare (18) din PC (42).
 73. Cablul de comunicație serială dintre portul COM (17) al PC-ului (42) și UPS (45).
 74. Cablul de legătură dintre mouse (47) și portul PS/2 (9) de pe PC (42).
 75. Cablul de legătură dintre tastatură (46) și portul PS/2 (8) de pe PC (42).
 76. Cablul de alimentare a multifuncționalei (43) de la UPS (45).
 77. Un cablu dublu. O parte de cablu este serial (73) și are rol de monitorizare a UPS-ului (45) de către PC (42) și o alta are rol de alimentare a PC-ului (42) de la UPS (45).
 78. Cablul de microfon (2) de la webcam (44). Este format din 2 componente: cablul de imagine pe USB (79) și cel de sunet (80).
 79. Cablul de imagine de la webcam (44). Se conectează la un port USB (7).
 80. Cablul de sunet (microfon) de la webcam (44). Se conectează la portul de microfon (2) de pe placa de sunet.
 81. Cablul de conexiune între un port (21) de pe multifuncțională (43) și un port USB (6).
 82. Cablul care face legătura între ieșirea de sunet (13) din TV tuner și intrarea (3) de sunet de la placa de sunet.
 83. Cablul de legătură între senzorul de infraroșu (49) al telecomenzii TV tuner-ului și portul (15) corespunzător acestuia de la TV tuner.
 84. Cablul care face legătura dintre sumatorul de semnal audio (37) conectat la ieșirile (34) pick-up-ului (58) și intrarea (30) sistemului audio (53).
 85. Cablu de ieșire pe o boxă a pick-up-ului (34) și care intră în sumatorul de semnal audio (37).
 86. Cablu de ieșire pe o boxă a pick-up-ului (34) și care intră în sumatorul de semnal audio (37).

După asta o să-mi spună că vrea laptop și o să trebuiască să-i recomand un router wireless pe care să-l lege la cable modem…

Nu mă înţelegeţi greşit, ajut cu plăcere, pe oricine! Dar deja parcă începe să fie prea mult!

L.E. Nu mă întrebaţi câte ore am scris la articol +  desen, dacă deja e dimineaţă.

87 Comentarii

 1. Mihai Todor 16 decembrie 2008 la 18:16 - Raspunde

  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
  Bolnav esti mah!!! Jesus fucking christ!
  UPS?? Antena radio? 2 TV-uri?? WTF? S-a mutat NASA in Petrosani si nu am auzit eu? Tipu vrea cumva sa comunice cu ET?

  Si sa mor daca inteleg de ce ai stat sa faci asa cva in paint. Nu era mai simplu sa faci pe hartie si sa pozezi? Adica si daca faceam cu rigla pe hartie cred ca lua de 10 ori mai putin decat sa bibilesc asa ceva in paint 😛

  Oricum, nu te supara, dar, la ce munca te-a pus omu sa ii faci acolo, eu imi bagam picioru\’ de mult… Si mai zici de mine ca am prea mult timp liber…

  • Robin Molnar 16 decembrie 2008 la 18:22 - Raspunde

   😀 Imaginează-ţi: nu încap în aceeaşi cameră. Plus că, am uitat să pun în schemă: un al doi-lea PC P2 233 MHz, etc, conectat şi el la LCD TV printr-un cablul VGA! 😀 La ce naiba l-o fi conectat şi pe jaful ăla la TV nu pot să-mi dau seama… 😀

 2. Adrian 16 decembrie 2008 la 18:43 - Raspunde

  Dupa cum a zis Mihai…. Doamne, Dumnezeule!!!

  Cusca faraday i-ai facut lu\’ ala in casa… Sau poate ca vrea sa foloseasca reteaua de cabluri ca receptor tv. Sa prinda cu ea toate posturile din lume :))

  • Robin Molnar 16 decembrie 2008 la 18:47 - Raspunde

   😀 Stai că încă nu e gata tot ce vrea omul… 😀 Şi nici schema nu e completă, dar era ora 4 dimineaţa şi nu mai puteam de somn… 😀

 3. Adrian 16 decembrie 2008 la 19:15 - Raspunde

  hm… ce mai poate cere? sa-i conectezi la tv-ul ala vechi un ozn si o masina de citit ganduri. si sa fie alimentata toata treaba cu energie nucleara (ca sa nu mai fie fluctuatii de tensiune)

  • Robin Molnar 16 decembrie 2008 la 19:20 - Raspunde

   😀 De fapt, pe viitor, în schemă, înainte din intrarea de LAN în computer, va veni un router (Xtall ştie de care îmi trebuie 😉 ) care să aibe şi wireless şi care să fie conectat la cable modem. Mai poi vine tras un fir de net la PC-ul secundar… Laptopul va fi pe wireless… O să mai vină un DVD recorder (adică înregistrezi un program TV pe DVD-player cu hard disk intern)… 😀 Îs şi io om… 🙁

 4. puiu 16 decembrie 2008 la 20:19 - Raspunde

  Io nu am înţeles nimic :woohoo: O poţi lua de la capăt,rogu-te? :woohoo: Damn tech :whistle:

  • Robin Molnar 16 decembrie 2008 la 20:31 - Raspunde

   😀 Deci ăăă… 😀 Ăăăă… 😀 Desigur! :woohoo: :woohoo: Porneşti de la firul verde (41) şi de la PC (42). Hai că e mai simplu decât cubul lui Rubik. :woohoo:

 5. cipoc 16 decembrie 2008 la 22:18 - Raspunde

  tu chiar esti nebun..sa mor de nu :woohoo:

  • Robin Molnar 17 decembrie 2008 la 06:19 - Raspunde

   :woohoo: O spui de parcă ar fi un lucru rău… :woohoo:

 6. ice4you 17 decembrie 2008 la 18:17 - Raspunde

  Voi va imaginati ca 70% din treburile alea sunt la mine in garantie?! :woohoo:

  Robintel, o vorba veche din batrani zice asa ….

  \”cand ii dai nas lui Ivan, se suie pe divan\” …

  Ivan fiind o rasa care poarta rat.

  Sincer te admir ptr rabdarea pe care o ai! Nu stiu care sunt obligatiile tale fata de el (cunosc personajul si pot doar sa spun ca este un pisalog care mi-a scos peri albi) insa daca toate acestea le faci din pura omenie atunci pot sa iti spun ca oricate pacate ai avea pe lumea asta, este clar ca iti vor fi iertate!

  Ce sa mai zic … sincer sa fiu, nu cred ca va merge niciodata tot ceea ce vrea el cum vrea el … bafta … ca altceva nu mi-a mai ramas de spus!

  • Robin Molnar 17 decembrie 2008 la 21:46 - Raspunde

   😀 N-am nicio obligaţie… 😀 Nu numai că-mi sunt iertate păcatele, dar acum sunt chiar pe minus. Deci trebuie să mai păcătuiesc un pic… 😀 Mersi! 😀

 7. xtall 17 decembrie 2008 la 20:13 - Raspunde

  mai sunt din ăştia care vor să facă din kkt bici …si să şi pocnească …daca nu pocneşte …clar că nu te pricepi sau nu eşti meseriaş 😀
  Pe mine m-a pus unu să-i scot dintr-un DVR o informatie stocată (pe deasupra si criptată, adica nici măcar HDD scos nu il puteam citi cu ceva) si să-i fac un server pe net cu video informatia aia complexa deşi aparatul nu avea NIMIC, nici măcar o singură ieşire de …ceva pe acolo (nu avea ptr ca fost PROST tot el cand l-a cumparat ptr ca existau cu iesiri, si acu sa se descurce altul daca nu, e prost ..normal.)

  • Robin Molnar 17 decembrie 2008 la 21:47 - Raspunde

   :woohoo: Sunt şi oameni din ăştia… :woohoo: Criptarea era TDES. 😀 O spăgeai în vreo 100,000,000 de ani… 😀

 8. ice4you 18 decembrie 2008 la 07:07 - Raspunde

  Toata treaba a plecat ca o chestie simpla la inceput si se rezuma la legarea PC-ului prin mufa TV-OUT la un TV. Buba a fost ca respectivul TV era din 1980 si e logic ca nu il recunostea placa VGA. I-ma schimbat 3 placi video, ptr ca motivul bineinteles ca nu era TV-ul domnului in cauza, ci placile video luate de la mine. I-am zis sa se duca sa isi ia un TV modern si sa ma lase cu improvizatiile lui. S-a dus si si-a luat un LCD,dar buba este ca el incerca sa obtina semnal video prin acelasi cablu inadit si rasinadit si cu mufe de toata prastia. De aici l-a prins pe bietul Robintel … care cumva l-a convins sa isi ia cablu HDTV, deoarece pe mine NU m-a crezut si nici pe el la inceput. Apoi a vrut si sunet … ptr asta i-am adus un sistem pizdos 5.1 … dar nu s-a multumit sa lege doar PC-ul peste noapte a vurut sa lege si TV-ul si … pickup-ul … si-a adus aminte ca mai are si o rabla de VCR antic si dedemult … hai si cu ala … si de aici toata povestea care a iesit si care dureaza de 3 luni si jumatate.

  Robintel – eu cred ca tu esti pe plus nu pe minus. Deci spor la pacatuit!

  • Robin Molnar 18 decembrie 2008 la 07:15 - Raspunde

   😀 Am mai multe fapte bune decât păcate, corect… Trebuie să păcătuiesc… 😀

 9. Kesepian 18 decembrie 2008 la 13:40 - Raspunde

  Şi ce legătură avea pick-up-ul cu toată şandramaua?

  • Robin Molnar 18 decembrie 2008 la 14:40 - Raspunde

   :woohoo: Legătura dintre pick-up şi şamdrama este audio… :woohoo: Are discuri mişto omul… :woohoo:

 10. you4you 25 decembrie 2008 la 21:53 - Raspunde

  bai fratzilor ducetziva mancavash la nasa ca m atzi aburit de tot n am intzeles nimic acilea? daca suntetzi desteptzi ia sa va vad:D:D:D:D: am un cablu usb si un cablu de net normal cablu usb are 4 fire imbracate :1 negru unu rosu unu verde si unul alb toate imbracate cum ar veni a si mai e o chestie numai din litza neimbracata. bun cum fac si eu legatura cablului de usb cu cablul de net normal ala cu 8 firicele din alea de si o musca le poate rupe:D??? ia sa va vad ma scoatetzi din dubiu de 3 zile ma gandesc:|:|:|:|:|:la asta

  • Robin Molnar 25 decembrie 2008 la 22:13 - Raspunde

   😀 Ca să faci legătura între USB şi reţea îţi trebuie un adaptor USB – RJ45 (sau adaptor USB – LAN). Ăla are înăuntru nişte circuite care convertesc semnalul electric de la USB la reţea (fiindcă tensiunile de semnal sunt diferite) precum şi logic (nu doar electric), USB-ul folosind un anumit protocol pentru transferul datelor iar reţeaua un altul. 😀 Ce savant! 😀

   Desigur, nu văd la ce ai vrea să foloseşti un astfel de adaptor. Dacă nu-ţi place cum merge cable modem-ul prin USB bagă şi tu mufa de reţea. Dacă îi defect… well… :whistle:

 11. MifTy 03 ianuarie 2009 la 16:44 - Raspunde

  😆

  delir curat… am râs cu lacrimi vre-o 20 de minute!!!!

 12. stefan_ro 03 ianuarie 2009 la 21:43 - Raspunde

  salut Mifty ! 😛
  sa le luam pe rand:
  1. omul ala avea o multime de chestii inutile, daca ai un TV de ce sa mai pui TV-tuner ca oricum pe calculator se vede ca draq.
  2 se intreba cineva in primul post: UPS ??? da UPS -este extrem de util, mai ales daca vrei sa ai un calculator functional in zonele cu fluctuatii pe retea.
  3.de cele mai multe ori cand mai am si eu astfel de interventzi pe la prieteni le zic: mah e ca mine ! daca nu , ia rezolval tu si asa se calmeaza.
  4. pentru Xtall: ce este asa greu sa te conectezi la un dvr-iei softul din el, la AverMedia ai 100% Remote Consol pe el si ai nevoie doar de ip si parola ca poti face ce vrei. si hdd-ul nu se scoate din dvr, impartirea hdd-ului se face intr-un maod diferit si nu se citeste cu pc-ul.

  • Robin Molnar 04 ianuarie 2009 la 07:12 - Raspunde

   Salut. :woohoo:

   Sa le luam pe rand: 😀

   1. PC-ul nu e in aceeasi camera cu TV-ul… 😀
   2. In scara respectiva daca nu folosesti UPS nu faci nicio treaba, pentru ca undeva in panoul de alimentare nulul nu face bine contact si au loc fluctatii de tensiune. 😀
   3. Corect. 😉
   4. Nu stiu, nu cvomentez. :whistle:

 13. molrol2000 07 ianuarie 2009 la 12:25 - Raspunde

  Imagineaza-ti ca ii bubuie videoul sau pickupul….Nu se duce draq toata sandramaua>?

 14. kesepian 07 ianuarie 2009 la 12:54 - Raspunde

  unsubscribe

 15. Tudor 24 ianuarie 2009 la 08:45 - Raspunde

  😛 este cea mai tare pagina de pe tot netu asta 😀

 16. Anonim 27 mai 2009 la 17:20 - Raspunde

  esti tare frate contiunua asa si o sa iesi lapensie anticipat

 17. Dragosh 15 octombrie 2009 la 19:42 - Raspunde

  am si eu o intrebare….daca tot iti place sa ajuti :d vreau si eu sa imi fac un fel de telecomanda pentru tastatura…adica de la distanta sa pot apasa eu \”space\” sau nush alte taste de la telecomanda respectiva. stiu ca pot sa-mi cumpar asa ceva dar eu vreau s-o \”construiesc\” eu. mi-a zis cineva de un receptor IR pe portul ps2 si o telecomanda prin IR si Girder. acum eu as vrea doar schema pentru receptorul ir….(poate chiar si telecomanda s-o construiesc eu daca nu e prea complicat 😀 )poate sa ma ajute cineva?:d multumesc anticipat.

  • Robin Molnar 15 octombrie 2009 la 20:32 - Raspunde

   😆 Eu pot să te ajut, că mi-am făcut deja. O să scriu un articol despre asta, când voi avea timp, eventual caută pe Google: telecomandă pc. 😆

 18. Valy 18 decembrie 2009 la 20:07 - Raspunde

  ganditiva ca pe bune e cel mai tare forum care l-am citit yo pana acu… si schema … frate tu esti fenomenal… cu bani pe care ia pierdut pe cabluti si prostii isi lua omu un sistem bluetoth de toata frumusetea si lega tot ce vroia el .. si mai facea si mixuri ca na poate la cat e de scrintie… mixeaza vreun film cu de prin 60 cu un videoclip de la bug mafia si versurile de la sofia vicoveanca… ma da e penal … bravo baietii si sa stici ca intradevar romanul e destept.. numa cand vrea
  ..
  felicitari inca o data

  • Robin Molnar 18 decembrie 2009 la 20:20 - Raspunde

   😆 Nu e forum, e blog. Sistemul Bluetooth de care spui tu nu există. 😉 Nu se poate folosi la aşa ceva, că, altfel, îţi dai seama că îl foloseam. 😆

 19. Valy 18 decembrie 2009 la 20:09 - Raspunde

  aaaa si rad de vreo 45 de minute cu lacrimi … bah … mai sunt si romani fericiti… lol

 20. khg 24 ianuarie 2010 la 05:42 - Raspunde

  il trimeteam in pizda masi

 21. Anonim 23 februarie 2010 la 17:36 - Raspunde

  Doamne….ce am mai ras…bravooooo =) =) =) =) =)

  • Robin Molnar 23 februarie 2010 la 17:49 - Raspunde

   =D Privind retrospectiv, cred că îmi era un pic răuţ în perioada aceea. =D Dar nu mult, doar aşa, un pic. =D

 22. adi 16 august 2010 la 22:05 - Raspunde

  am si eu nevoie de o schema,sa pot intra de pe calcul meu pe un altul prin bluetooth,si sa-l controlez,in primul rand va intreb daca se poate.mersi mult,si daca poate cineva sa ma ajute ii multumesc mult

  • Robin Molnar 17 august 2010 la 00:56 - Raspunde

   =) Sincer, nu cred că ești suficient de inteligent pentru asta. =)

 23. done 29 august 2010 la 09:11 - Raspunde

  vreun extinctor doua sa nu uiti sa ii zici sa-si tina la’ndemana. nu stii de unde incepe ceva sa fumege si poate sa nu fie tigara

  • Robin Molnar 29 august 2010 la 17:47 - Raspunde

   =D Da, chiar, la asta nu m-am gândit. =D Nici eu, nici el. =D

 24. Andreea 16 decembrie 2010 la 22:59 - Raspunde

  vreau sa conectez niste boxe de calculator la un nokia 3600 slide… cum fac? multumesc!

  • Mihai Todor 17 decembrie 2010 la 01:11 - Raspunde

   @Andreea: Deși probabil găsești adaptor în comerț, nu îți recomand să faci asta pentru că sunt șanse să strici telefonul și oricum, pentru niște boxe ți-ar trebui un player ceva mai deștept, care să nu fie optimizat pentru căști.

 25. DAN_TM 01 februarie 2011 la 21:06 - Raspunde

  Vrem poze cu camera(camerele) in care sant puse toate măţăgăraiele.Am ras de numa minute in sir.

  • Robin Molnar 01 februarie 2011 la 21:08 - Raspunde

   😀 Schema aia e veche, între timp o apărut și un router wireless, un laptop, oioioi….

 26. covaci 27 octombrie 2011 la 22:25 - Raspunde

  Robin ,ai merita un premiu pentru povestire ! Am ras de n-am mai putut !Daca m-ai ai rabdare as vrea sa te aduc si pe la mine !!! :))

 27. ardeleanu lucian 29 octombrie 2011 la 22:09 - Raspunde

  E greu sa faci asa ceva. Daca NASA sa mutat in romania atunci e sfarsitul lumii sau poate mai rau.Cum sa poti conecta doua calculatoare la 1 LCD

  • Robin Molnar 30 octombrie 2011 la 15:43 - Raspunde

   Păi poți să ai LCD cu dou intrări și să comuți doar intrările.

 28. ardeleanu lucian 29 octombrie 2011 la 22:18 - Raspunde

  Oare de care pick-up avea?Sunt destul de interesat de prostiile astea(magnetofoane,pickk-upuri,casetofoane).Am un mag. TESLA b115 ,un pikup Ziphona nova deck si un casetofon AKAI model CS_M3.Acum,de oare de care pickup avea?

 29. ardeleanu lucian 15 noiembrie 2011 la 21:40 - Raspunde

  Te apreciez pentru rabdarea ta si pentru cunostiintele tale.Din cand in cand mai pornesc magnetofonul pun o banda cu jean michel jarre si-ti citesc site-ul belea.Fac si eu ESTE CEA MAI TARE PAGINA DE PE WEB

  • Robin Molnar 15 noiembrie 2011 la 22:15 - Raspunde

   😀 Mulțumesc. Și eu sunt de aceeași părere.

 30. ardeleanu lucian 16 noiembrie 2011 la 20:19 - Raspunde

  esti cel mai tare de pe net.Ti-am citit toate articolele si ala cu virusul si asta.Esti idolul meu de pe net.Primul lucru pe care-l fac cand intru pe net iti citesc articolele.ai magnetofon,casetofon sau pick-up?de curiozitate intreb doar atat

 31. ardeleanu lucian 02 decembrie 2011 la 18:27 - Raspunde

  am un televizor conectat la calculator prin cablu s-video.Televizorul este cu imaginea in continuarea monitorului.cum fac sa am optiunea clone?

 32. ardeleanu lucian 13 decembrie 2011 la 23:28 - Raspunde

  am intrat in setari si nu am gasit.Uite niste detalii:Placa Video este NVIDIA GeForce MX/MX 400

  • Mihai Todor 13 decembrie 2011 la 23:46 - Raspunde

   Trebuie să iei driverul specific acestei plăci de pe http://www.nvidia.com și după ce îl instalezi vei avea un panou de control adițional de la Nvidia (îi zice “nView desktop management” sau ceva de genu’ și îl poți accesa și din Control Panel) de unde poți seta chestia asta (la secțiunea multiple displays). De fapt, e posibil să îl ai deja, dar să fie o versiune foarte veche…

  • Robin Molnar 18 decembrie 2011 la 10:35 - Raspunde

   Aia e cam antică, din păcate.

 33. ardeleanu lucian 16 decembrie 2011 la 17:37 - Raspunde

  am avut versiunea asta de care zici tu dar pe un windows mai vechi

 34. ardeleanu lucian 16 decembrie 2011 la 18:53 - Raspunde

  bai fratilor am un mouse cu usb si atunci cand pornesc calculatorul nu mi-l recunoaste deci nu se aprinde PLEASE HELP ME

 35. ardeleanu lucian 04 februarie 2012 la 18:04 - Raspunde

  Esti tare,ti-am trimis o cerere de prietenie pe pagina ta de facebook sa mai vorbim pe acolo.PS:Nu stii un link de unde pot lua Windows XP Service Pack 2?

 36. Ron 17 martie 2012 la 21:56 - Raspunde

  as dori si eu un sfat. Vreu sa leg monitorul de placa video, distanta fiind de 10 m. Am incercat cu un cablu dvi-d to dvi-d. Simptomele primite sunt niste artifacts (puncte mici albastre care apar in marginea din stanga a ecranului) care sunt oarecum tolerabile. Problema este ca imi da black screen in unele aplicatii.

  Am cautat niste alternative si ma gandeam sa fac legatura in felul asta:
  Placa video -> Extender (DVI to RJ45) -> cablu S-Stp 10m (sau S-Ftp daca nu gasesc) -> Extender 2 (RJ45 to DVI) -> Monitor LCD

  Modelul este acesta:

  http://www.aten.com/products/productItem.php?model_no=VE066

  Mai am 2 variante:

  Prima

  Daca merge, Cablu HDMI to DVI 10 m + adaptor HDMI to DVI

  Ma gandesc la aceste 2 modele:

  http://www.conectica.ro/display/1-89-15147-Cabluri_HDMI_DVI/Cablu_Digitus_HDMI_la_DVI_(T_T)_10_m.html

  si

  http://www.elfast.ro/shop/produse/7-cabluri-pcaudio-video/112-cabluri-dvi-la-hdmi/2442-cablu-hdmi-la-dvi-10m-gold-hqss555110.html

  A doua
  Adaptor DVI to HDMI > Cablu HDMI 5m > Repeater > Cablu HDMI 5m> Adaptor HDMI to DVI

  Repeaterul este acesta:

  http://www.dipolnet.ro/repeater_hdmi_signalhd_45_m__H3610.htm

  Totusi daca este o idee buna as vrea sa rezolv prin cablu s-stp pentru ca e mai subtire si intra pe sub usa fara sa mai dau gauri suplimentare.

  Asadar ce zici, care optiune e mai buna?

  P.S. Daca sti tu de unde pot lua cablu DVI to DVI de 10 m care sa si mearga atunci perfect )

 37. Ron 19 martie 2012 la 01:17 - Raspunde

  Observ ca ai citit comentariul meu. Daca poti sa-mi raspunzi pana maine la 14:00 ar fi ideal pentru ca ma duc sa achizitionez cele necesare.

  PS Nu raspunde pe mail pentru ca nu este valid.

  • Robin Molnar 20 martie 2012 la 08:51 - Raspunde

   Puteai să lași un mail valid. Atâta încredere ai în mine? 😉

 38. relu 03 mai 2012 la 20:09 - Raspunde

  am un microfon dinamic se pare( sunt in formare in ale electonicii 🙂 ) si vreau sa il pun la computer. are 2 fire izolate separat iar fiecare fir are in componenta 2 fire=4 fire in total. ma gandeam sa il lipesc d o mufa jack. cum se lipesc acestea k nu st colorate.amandoua st la fel. el avea 2 mufe, o mufa pe fir- una cu 3 pini , alta cu 5 pini.

  • Robin Molnar 04 mai 2012 la 08:42 - Raspunde

   Nu știu dacă merge, cred că depinde de placa de sunet.

 39. Crawler 22 mai 2014 la 15:29 - Raspunde

  Am ras de ma tineam de burta. Ala vrea sa construiasca acolo studio tv sa mor eo! Cum drq sa ai asa ceva in casa ma? Omului aluia ii place mult sa stea cu toate firele alea langa el si nu cred ca e nici sanatos sa ai atatea chestii electrice langa tine pentru ca unele lucruri electrice produc radiatii si…sunt cancerigene. Maine o sa am ce poveste sa le spun prietenilor si sa spun si de unde o stiu. EPIC!

 40. Crawler 22 mai 2014 la 15:42 - Raspunde

  A si inca ceva. Am un laptop si mi s-a stricat chestia aia unde se baga mufa jack de la casti (nu ma prea pricep la partea fizica a unui pc, dar la cea logica stiu tot :D). Din cate am auzit acolo sunt doua contacte: unul care opreste boxele si unul care reda sunetul in boxe. Contactul ala care opreste sunetul din boxe este stricat. Bag castile si se aude si in boxe si in casti deodata. As vrea sa imi gasesti sau sa imi faci si mie schema unui contact d-ala in care se baga jackul de la casti. Sa am si eu o idee ce si cum.

 41. lyka 31 august 2014 la 17:20 - Raspunde

  Cu respect va intreb (vad ca santeti un specialist nonconformist si foarte direct in raspunsuri) am un leptop si aresunetul slab din nastere i-am adaptat unamplificator mic cu jac conectat la mufa de casca si merge perfect. Aacum va inteb se poate conecta la o mufa usb prin care sa si primesc semnal audio din leptop si sa alimentez amplificatorul care se alimenteaza cu 2 baterii de 1.5v.

 42. lyka 31 august 2014 la 17:23 - Raspunde

  Daca da cum ? Adica schema!!!!!!

  • Robin Molnar 31 august 2014 la 22:51 - Raspunde

   Dacă vrei să scoți semnal prin USB, la portul USB conectezi o placă de sunet pe USB, sunetul îl scoți în amplificator, dacă e nevoie, și de acolo îl preiei în boxe sau unde ai nevoie.

   Dacă vrei să scoți semnal din mufa de sunet și șă alimentezi amplificatorul de la portul USB, este cu cântec, pentru că portul USB funcționează la 5V, deci s-ar putea să-ți ardă amplificatorul. Plus de asta, nu știu ce putere ai nevoie în amplificator…

 43. BUGHIU DANUT 03 martie 2015 la 17:54 - Raspunde

  Va salut d-le Robin!! Stiti ,vorba aia : omul cand nu are de lucru isi cauta…….!!! Asta legat de :

  B. Schema de conectare a lu’ Dracu, a lu’ tac-su, a lu mă-sa și încă câțiva tartori

  P.S.-Sigur e ….prieten cu dvs respectivul caruia i-ati ”vandalizat” locuinta iar el v-a ”omorat” cu intentie o gramada de …neuroni?!?!?!

  • Robin Molnar 03 martie 2015 la 19:08 - Raspunde

   De fapt, materialul are doar scop educativ (cum sunt firele, de ce, cum se conectează, de ce etc). 🙂

   Restul detaliilor sunt nesemnificative (dacă fac schema mea de acasă, leșină tot internetul).

 44. Florinakis 02 iulie 2015 la 11:05 - Raspunde

  nu cred ca acum, in 2015, poate avea cineva in casa ceva mai complicat decat schema ta din 2008…desi….:))

  • Robin Molnar 02 iulie 2015 la 11:22 - Raspunde

   Ehe, dacă ai ști…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.