Tehnologia și politețea

Tehnologia influențează conceptul de politețe, la fel cum influențează și conceptul de imagine personală, lucruri care constat că încă sunt ignorate astăzi.

De exemplu, așa cum nu este politicos să te dezbraci în public, la fel nu este politicos să pui poze nud cu tine pe Facebook. Dar mai este ceva: felul în care tu percepi acest Facebook s-ar putea să nu coincidă cu felul în care un angajator sau coleg de muncă îl percepe, iar aici avem sursa unui potențial conflict.

De aceea, nu este politicos să participi la țepele care se dau pe Facebook, indiferent de motiv. Este ca și cum i-ai ține partea lui Vântu și al său FNI sau ca și cum ai participa voit la o țeapă dată în piață: există șansa ca unii să o fure rău de tot (să piardă date confidențiale, contacte, prietenii etc) pentru că și tu ai intrat în horă, din plictiseală sau pentru că Facebook este o joacă, ignorând faptul că această rețea socială știe îngrozitor de multe chestii despre oricine, datele fiind reale.

În fine, fiecare alege pentru el, eu doar am ridicat mingea la fileu în încercarea de a vedea mai puțini oameni băgându-se în țepe “de curiozitate”, “de plictiseală”, “din joacă”…

6 Comentarii

 1. Mihai Todor 12 octombrie 2011 la 18:19 - Raspunde

  Yes, mother =))

  Ca să meargă ce zici tu, ar trebui să ai platforma aia de aplicații activă. Altfel, nu prea au ce să îți fure, decât ce există deja disponibil pe net. Oricum, dacă îți pune careva un gând rău, aia e 🙂 Eu mă bazez pe faptul că am un nume suficient de comun 😉

 2. ocsike 12 octombrie 2011 la 22:10 - Raspunde

  =)). Eu rămân mereu suprins de numărul mare de naivi din onlineu ăsta.
  Nu e cazul lui Mihai, mă gândeam că se distrează.
  Ăia nu au făcut decât să adune o mică bază de date, cu câteva zeci de mii de adrese de email spamabile. Culmea este că la mac aveau deja pe site că este un pamflet. Scris mic, jos.

  • Robin Molnar 13 octombrie 2011 la 08:53 - Raspunde

   Da, dar textul ăla cu pamfletul l-au pus mai târziu, când au văzut că lumea pune botul. =))

 3. Nicoleta 13 octombrie 2011 la 13:16 - Raspunde

  buna asta cu poze nud pe fb… pai cine pune poze nud pe fb ii putem intui deja intentiile

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.