Terminaţi cu mizeriile

Deja am primit acest mail de vreo patru ori şi mi s-a acrit, pentru că mesajul conţinut în el este fals. Bă, dar gândiţi înainte să acţionaţi că de aia v-a dat Dumnezeu sau natura sau cine vreţi voi creier. Să-l folosiţi!

Informare a Ministerului de Interne

In atenţia tuturor deţinătorilor de telefoane mobile


Un corespondent lasă un mesaj sa apelati numărul 06 07 74 52 41. 
Nu apelaţi în nici un caz acest număr , factura dumneavoastră va fi foarte mare.
 
Această informaţie comunicată de Oficiul Central de Stopare a Terorismului a fost comunicată în masă. 
După un timp escrocii au găsit un sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor. Ei va apelează pe GSM, se prezintă ca „Provider" Orange , SFR, Bouygues sub care sunteţi abonat, vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându-va că este vorba de o verificare a mobilului dumneavoastră. 

NU TASTATI IN NICI UN CAZ CODUL INDICAT SI INCHIDETI IMEDIAT.
 
Ei dispun de dispozitive ce le permit să citească cu acest cod cartela SIM. 
Nu le rămâne decât să creeze o noua cartelă. 
Această fraudă se practică în mod curent şi este deci necesar ca această informaţie să fie difuzată rapid unui număr cât mai mare de persoane. 

 

ATENTIE ! 
 
De transmis … URGENT
 
Dacă aveţi un apel telefonic şi pe mobil se afişează « A C E » nu răspundeţi, anulaţi apelul. Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul. Aceasta a fost confirmata de Motorola, Sagem si Nokia.

Să le luăm pe rând:

 • Numărul de telefon poate fi oprit fie din centrul naţional al fiecărui operator de telefonie, fie din relee (staţii). Aşa că dacă era treaba asta cu numărul autorităţile o puteau opri de mult. Nu apelaţi acel număr decât dacă vreţi să fiţi sgur că acesta nu există. Pentru că nu există.
 • Orice operator de telefonie mobilă din România dispune de tehnologia necesară monitorizării şi modificării unei cartele SIM, prin trimiterea unor mesaje speciale. Treaba asta se întâmplă frecvent. De exemplu când vă activaţi un serviciu de internet mobil. Şi e simplu de făcut, dealtfel. Se trimite un program special conceput, prin reţeaua GSM, către sistemul de operare de pe SIM care modifică ce vrea programul. Mai mult, sistemul de operare de pe SIM este scris în JAVA, iar SIM-urile au cel puţin un procesor de tip Intel 8080 şi minim 16 KB de memorie din care 8KB sunt pentru date (agendă, mesaje şi programele preinstalate de pe SIM) iar restul sunt ocupaţi de sistemul de operare. Mai mult, SIM-ul comunică cu mobilul prin intermediul unei interfeţe de mică viteză asemănătoare cu RS-232 (cum are orice PC la portul serial) cu o viteză mică (120 – 640 de caractere pe secundă). SIM-urile mai noi au mai multă memorie (1 – 2 MB), procesoare mai puternice şi suportă interfeţe mai rapide. În viitor SIM-urile vor folosi conexiune USB în loc de serial. Asta aşa, ca şi demo.
 • Porcăria aia de "A C E" este aşa de veche încât se pierde în negura istoriei GSM… Un virus nu-ţi poate intra în telefon dacă vorbeşti la el, ci doar dacă vine ca şi mesaj. Pentru că, evident, telefonul nu stochează în memorie o convorbire ci un mesaj, iar viruşii se execută din memorie.

Bleah. Sper că am fost suficient de lămuritor.

12 Comentarii

 1. Anonim 09 martie 2009 la 19:00 - Raspunde

  imi place de tine, esti priceput la chestii din astea. eu zic sa te axezi mai mult pe subiecte de tehnica, decat tot felul de banalitati :cheer:

  • Robin Molnar 09 martie 2009 la 19:40 - Raspunde

   😆 Scriu despre ce consider eu că este necesar. 😆 Am câte ceva pentru fiecare. :woohoo:

 2. Andrei 21 ianuarie 2010 la 12:18 - Raspunde

  Sincer nu am auzit despre Oficiul Central de stopare a terorismului…. cred ca de chestia cu terorismul se ocupa sri…… si in plus nu e fapt de terorism ci de frauda… si furt calificat dar nimik mai mult…. :cheer:

  • Robin Molnar 21 ianuarie 2010 la 17:00 - Raspunde

   😀 Nu văd unde în text am scris despre aşa un centru! 😀

 3. Andrei 21 ianuarie 2010 la 23:52 - Raspunde

  \”Deja am primit acest mail de vreo patru ori şi mi s-a acrit, pentru că mesajul conţinut în el este fals. Bă, dar gândiţi înainte să acţionaţi că de aia v-a dat Dumnezeu sau natura sau cine vreţi voi creier. Să-l folosiţi!
  Informare a Ministerului de Interne
  In atenţia tuturor deţinătorilor de telefoane mobile

  Un corespondent lasă un mesaj sa apelati numărul 06 07 74 52 41.
  Nu apelaţi în nici un caz acest număr , factura dumneavoastră va fi foarte mare.
  Această informaţie comunicată de [b][/b] a fost comunicată în masă.
  După un timp escrocii au găsit un sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor. Ei va apelează pe GSM, se prezintă ca „Provider\” Orange , SFR, Bouygues sub care sunteţi abonat, vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându-va că este vorba de o verificare a mobilului dumneavoastră.
  NU TASTATI IN NICI UN CAZ CODUL INDICAT SI INCHIDETI IMEDIAT.
  Ei dispun de dispozitive ce le permit să citească cu acest cod cartela SIM.
  Nu le rămâne decât să creeze o noua cartelă.
  Această fraudă se practică în mod curent şi este deci necesar ca această informaţie să fie difuzată rapid unui număr cât mai mare de persoane.

  ATENTIE !

  De transmis … URGENT
  Dacă aveţi un apel telefonic şi pe mobil se afişează « A C E » nu răspundeţi, anulaţi apelul. Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul. Aceasta a fost confirmata de Motorola, Sagem si Nokia.\”

  Tu nu ai scris dar scrie in mass…. daca un user care a primit acest mesaj ar fi cautat oficiu asta ar fi vazut ca nu exista……. pana mea… sa se informeze inainte…..

  reSpect Maxim Molnar! 👿

  • Robin Molnar 22 ianuarie 2010 la 03:15 - Raspunde

   😆 Sincer să fiu până nu m-am uitat bine, dar bine de tot în porcăria aia de spim (spam prin Yahoo! Messenger) nici n-am văzut că are şi ceva oficiu central.. 😆

   Mersi că mi-ai atras atenţia! Respect! 😀

 4. silviu 07 iunie 2015 la 13:19 - Raspunde

  Aceasta stire a fost preluata din alta tara tradusa si utilizata si de romani…

 5. Rocxana 11 ianuarie 2016 la 23:06 - Raspunde

  De 4 ani ma judec cu un operator de telefonie mobila deoarece sunt ”Stan patitul”,in sensul ca am procedat asa cum in acest mesaj scrie ca nu trebuie sa faci,iar la politie sunt ff multe dosare cu acelasi tip de frauda.Deci,se poate..

 6. Adrian 11 mai 2016 la 09:57 - Raspunde

  Știrea este preluată si tradusa din franceza, mot a mot.
  Pe site-ul Ministerului de Interne nu găsești așa ceva nici pe cel al SRI.
  Francezii au aceasta institutie Oficiu Central pentru Combaterea Terorismului .
  După evenimentele din 13 noiembrie de la Paris, îți apărea pe orice device, in browser, ca adOn acel mesaj. Ca sa scapi de mesaj trebuie instalat un plugin al browserului pe care il filosesti la navigare pe net, se numește AdBlock.

  în text spune doar despre provideri de telefonie mobila doar din Franța cum ar fi Orange, SFR, Bouygues (specific faptul ca Bouygues este o companie de telefonie mobila care a fost înființată anul trecut -2015, prin cumpărarea fostului France Telekom.) Iar numărul respectiv care începe cu 06…. Este un număr din categoria celor deținute de Orange France, număr care poate fi portat în celelalte rețele.

  • Robin Molnar 11 mai 2016 la 11:29 - Raspunde

   Firește. Prostia este că oamenii pun botul la orice.

 7. Vasile Ionescu 11 august 2016 la 04:42 - Raspunde

  Si daca este doar o vrajeala grosolana de-a opertorilor de telefonie???Ei iti trimit mesajul, tu suni, ei vad ca ai sunat, si ti-a bagat 300 de euro la factura???? Stau si ma intreb, asa ca mintea ii duce!

  • Robin Molnar 11 august 2016 la 15:14 - Raspunde

   Sincer să fiu, cred că teoria ta este soră cu paranoia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.