22 Comentarii

  1. Mihai Todor 04 iunie 2011 la 16:55 - Raspunde

    Dapăi mi se pare și normal să nu îți ofere toate acele feature-uri. Ce interes ar avea? Dacă ar oferi un aparat foto cu toate aceste funcționalități, ar scădea vânzările modelelor mai scumpe 😉

    • Robin Molnar 05 iunie 2011 la 15:04 - Raspunde

      Să fim serioși. Afișarea nivelului bateriei pe ecran este specifică DSLR-urlor? 😛

      • Mihai Todor 05 iunie 2011 la 15:59 - Raspunde

        Păi na, dacă funcționează și fără acel afișaj, atunci de ce s-ar obosi să îl adauge la un aparat ieftin? 😛

  2. ocsike 04 iunie 2011 la 21:35 - Raspunde

    Fain. Cred ca o sa testez si eu cu aparatul.
    Mihai. Poi nu e normal pe SX100 am dat vreo 8 mil acu 3 ani. Pretul lui era atunci cam cat un body de DSL-R. Doar ca nu ai optiunea de schimbare de lentila.

    • Mihai Todor 05 iunie 2011 la 14:20 - Raspunde

      În zilele de azi, dacă vrei ca un dispozitiv electronic să facă de toate, să le facă bine și să fie și ieftin, înseamnă că nu trăiești în perioada în care trebuie 😛 Poate peste vreo 500 de ani vor dispărea și problemele astea…

      • ocsike 05 iunie 2011 la 14:54 - Raspunde

        Nu vreau sa facă de toate. As vrea doar să îmi zică ce poate să facă.

        • Mihai Todor 05 iunie 2011 la 15:53 - Raspunde

          Chiar și așa, vrei cam multe 😀 Pentru asemenea informații, ai de săpat, nu glumă 😉

      • Robin Molnar 05 iunie 2011 la 15:14 - Raspunde

        Nu se știe niciodată…

    • Robin Molnar 05 iunie 2011 la 15:08 - Raspunde

      Dude, se pare că aparatul tău are Remote Cpature, adică îl bagi pe USB și poți să filmezi direct pe laptop. Al meu n-are…

  3. ice4you 05 iunie 2011 la 13:07 - Raspunde

    Pai si daca ar avea toate alea, la ce ar mai produce si gama mai scumpa din DSLR-LIKE? 😀 Probabil ca si pe tine te incearca nostalgia vremurilor in care aveai de ales intre o gama clara de produse ce iti ofereau calitate si functii la pretul corect. Treci peste … de multa vreme nu se mai practica acest gen de productie si comert, efectele globalizarii fiind resimtite din plin din acest punct de vedere si nu numai! 😉

    Canon a iesit din preferintele mele la orice este sub DSLR, tocmai pentru ca au pretentia ca doar numele lor sa faca banii … desi de multe ori esti surprins de un Benq sau alte nume mai mici din industrie, ce iti ofera un produs de calitate cel putin comparabila la un pret net inferior.

    • Robin Molnar 05 iunie 2011 la 15:11 - Raspunde

      Da, adevărul este că uneori pozele făcute de SX120IS sunt ca pula. Și nu mă cenzurez. Sony DSC W120, mai vechi, face fotografii mai bune.

      • ice4you 06 iunie 2011 la 09:04 - Raspunde

        Sa vezi ce misto e sa dai o carca de bani pe SONY sa iei in paralel la jumate de pret un BENQ, care are aceiasi optica, acelasi procesor si doar la partea de soft sa fie putin modificat si sa isi dai seama ca cel din urma sterge pe jos cu SONY’ul ce a costat cel putin de doua ori mai mult! Am patit asta cu aparatul ce l’am cumparat de ziua ei Irinei, un Benq DSLR like, dupa ce isi luase un prieten acel SONY. Nu m’a ascultat ca deh … brandul face legea si acum se musca de degete. Aceiasi marie la baze, cu alta palarie in rest, calitatea fotografiilor si multitudinea de optiuni modelului de la Benq fiind muuuult superioara pe toate nivelele, nici chiar aparatele ceva mai scumpe de la SONY neavand’ule. Cum ziceam … am inceput sa aleg branduri mai micute ce se straduiesc sa se impuna pe piata la nivelul asta entry-level, in fata numelor cu greutate in industrie ce la banii putin vand doar rebuturi frumos colorate.

        • Robin Molnar 06 iunie 2011 la 11:16 - Raspunde

          Da, probabil că pe viitor o să încerc și eu firme de-astea fantomă. Oricum, sunt dezamăgit de Canon.

  4. ice4you 05 iunie 2011 la 13:12 - Raspunde

    P.S. Pana la un DSLR mai are muuuuulta pita de mancat, diferenta dintre un DSLR-Like (mini DSLR cum l’ai numit tu) si DSLR nu este data doar de dimensiune … cat de procesorul de imagine, senzor, functionalitati net inferioare si multe altele. 😉 Aparatul tau este apropiat de o sapuniera, diferenta fiind data de un body ceva mai mare care ii si confera numele de DSLR-LIKE. 😉

    • Robin Molnar 05 iunie 2011 la 15:13 - Raspunde

      Procesorul este DIGIC4 (DIGIC3 la SX110IS) și știe multe chestii altfel dezactivate din software. E ca și cum la mașină ai folosi doar trei cilindri în loc de patru.

      • ice4you 06 iunie 2011 la 08:58 - Raspunde

        Ca sa te dumiresc … iti dau exemplul celor de la Intel … Pentium vs Celeron … unde aveai acelasi CPU, cu exceptia faptului ca al doilea era un rebut, la care dadand erori in cache se taia jumatatea cu probleme si se vindea ca si low-end. Povestea a continuat ulterior cu seria Core, unde a fost si mai misto … cele care funtionau ok ca si dual-core dar aveau erori in cache, deveneau Pentium dual-core, iar cele care aveau un core bulit Celeron si asa mai departe. Este si cazul aparatului tau de fotografiat, probabil fiind un rebut acel procesor de imagine si nefunctionand la parametrii optimi cu toate optiunile active, l’au transformat in ceva care sa mearga cu functiile de baza! 🙂 Odata cu instalarea unui soft care le va activa, nu vei mai avea garantia stabilitatii si lucrul asta ti’l pot confirma practic, cand am facut acelasi lucru cu un Nikon la care i’am facut un firmware update! Functiona cam tot, dar se bloca cand iti era lumea mai draga fie in meniu fie in utilizare. Cam asta este povestea … iar faza cu nivelul de baterie afisat este o porcarie care o are si Fuji’ul meu, ce imi arata doar cand nu mai am baterie si deja este inutil ca de acolo mai fac maxim 3 fotografii si alea cu chiu cu vai. Asta este … uneorie trebuie sa facem abstractie de asta si sa ne multumim cu cat platim, chiar daca banii ce ii dam de multe ori sunt mult mai multi decat ar merita … globalizarea le da lor avantaje iar noua multa muje. 😀

        • Robin Molnar 06 iunie 2011 la 11:15 - Raspunde

          Chestia este că pot alege să pornesc aparatul foto în modul normal sau hackerit, în în funcție de ce card am în el. Oricum, partea cu Intel n-o știam. De scumpe știam că sunt scumpe, dar nu credeam că sunt chiar atât de proaste…

  5. ice4you 06 iunie 2011 la 11:30 - Raspunde

    Ai o replica completa aici: http://ingerisidemoni.ro/blog/?p=4085

    Bafta! 🙂

    • Robin Molnar 06 iunie 2011 la 11:39 - Raspunde

      Mulțam fain. Acum văd că merge și pingback-ul. :d

  6. Mircea C. 08 iunie 2011 la 09:13 - Raspunde

    La batranul meu DSLR Canon EOS 400D, exista cel putin 3 functii foarte utile care ar fi putu fi implementate in soft, de un copil de clasa a zecea care tocmai a invatat Pascal (sau ce s-o mai face acum la info in liceu) , chestie care ma scoate din sarite 🙁

    – auto ISO (l-au bagat la modelul urmator 450D)
    – spot metering (greseste intr-o veselie expunerea daca sunt diferente mari de luminozitate in imagine, exista un firmware hackuit care implementeaza asa ceva)
    – microfocus adjustment – sistemul de autofocus al Canon-ului este open-loop (no feedback), asa ca exista diferente intre ceea ce crede el ca a focusat si ce s-a intamplat de fapt, si aceste diferente la randul lor … difera 🙂 intre obiective. L-au implementat doar la modelele din seria xxD, o clasa mai sus spre aparate profi.
    – cat despre starea bateriei, este pe 3 nivele intr-adevar, dar nu cred ca era greu sa fi afisat un procent acolo – inca o chestie care ma scoate din sarite, interfetele facute ca pt prosti 🙁

    Cred ca nu exista produs la care sa ma uit si sa nu-mi vina idei cum poate fi imbunatatit 🙁 aici poate nu e vina lor, oi fi eu prea carcotas ?!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.