Yahoo! Cache

Când roboţii de la Yahoo! mişună pe internet ca să indexeze conţinutul îşi formează o imagine asupra stării curente a unui site şi îl stochează în memorie cu denumirea de cache (aşa se cheamă ea tehnic).

Până aici totul este OK. Numai că zilele trecute am observat încă o treabă şi anume că Yahoo! foloseşte şi arhiva internetului pentru a afişa mai multe rezultate posibile. Adică dacă cineva caută în memoria cache a site-ului meu ceva ce au am şters din greşeală poate să găsească acele informaţii în arhiva site-ului, arhivă făcută de o fundaţie din SUA. Ei, practic, stochează, cam o dată la trei luni, toate informaţiile de pe internet. Mă rog, nu toate, că acesta este cazul ideal, dar, oricum, o bună parte.

Exemplu: intru pe Yahoo! să caut robintel.ro şi observ că Yahoo! deja mă ştie.

Şi mai observ că ultima dată când Yahoo! a fost la mine în vizită site-ul meu era picat, că de aia apare H-Sphere p-acolo. No, asta n-o ştiam.

Dacă site-ul a fost picat mă gndesc să caut prin arhiva internetului căci îmi arată cum arăta site-ul ultima dată când s-a făcut memorarea lui (de obicei apare după 6 luni imaginea în arhivă, dat fiind faptul că sunt foarte multe informaţii de procesat, doar internetul e mare).

Desigur, Google mă iubeşte mai tare, că el are versiunea mai recentă. Pentru că vine mai des în vizită, nu e scârţag ca Yahoo! care vine doar o dată pe săptămână.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.