Curriculum Vitae
Am decis că nu mai este cazul să-mi las public CV-ul. Am un loc de muncă ce mă satisface personal, profesional, intelectual și material. Evident, am lăsat o pagină unde puteți citi câte ceva despre mine, dacă doriți să știți mai multe despre omul din spatele cuvintelor.
Totuși, întrucât mulți vizitatori ai site-ului și-au manifestat interesul față de modul în care mi-am completat eu CV-ul, vin în întâmpinarea vizitatorilor cu un CV gol în format european, versiunea .DOC (pentru Microsoft Office Word).
Apoi, instrucțiunile de urmat, la completarea CV-ului, sunt următoarele:
- Locul de muncă vizat: nu este opțional în cazul în care angajatorul a precizat locul de muncă disponibil. Cu alte cuvinte, completarea locului de muncă vizat este opțională (facultativă) doar în care doriți să ajungeți la un anumit angajator, fără a vă interesa prea mult postul disponibil.
- Totuși, după mintea mea, eu spun că postul urmărit trebuie completat.
- Nu mințiți. Da, știu că se poartă, însă vă veți face de cacao fie la interviu, fie în perioada de probă.
- Unii specialiști spun că nu este OK ca un CV să aibă prea multe pagini.
- Mi-e greu să fiu de acord. Cei care muncesc și au experiență, au simțul propriei valori și, ca atare, au tendința de a-și schimba destul de des locurile de muncă, mai ales specialiștii din IT.
- Aveți blog? Sunteți sigur că vreți să îl treceți în CV? De obicei nu se trece, dacă blogul nu are legătură cu locul de muncă. Și totuși, tot mai mulți angajatori își caută pe internet detalii despre candidați. Deci dacă aveți un blog pe care să vi-l atribuiți în mod public, poate ar trebui să o faceți.
- Deși asta poate avea și consecințe negative.
- Din punctul meu de vedere nu este OK să scriu pe blog de la locul de muncă, în timpul serviciului.
- Dar mai scriu pe blog când, de exemplu, mi se termină programul la ora 18 și eu trebuie să rămân la muncă fiindcă am o ședință de la ora 20, ședință pe care trebuie să o iau de la birou.
Ai evitat o cacofonie, dar imediati ai comis o alta :))). Din lac în puţ, ca să zic aşa.
„Am un loc de muncă ce, cel puțin …”
Uite o soluţie, aşa, la plesneală:
Am un loc de muncă, acum, care, cel puțin …
Am un job/o slujbă care, cel puțin …
Da, era un text scris cam în gradă, dar l-am corectat. Îți mulțumesc pentru remarcile obiective.
Daca este un blog cu o anumita specializare este indicat sa il treci in CV, dar daca nu are o tema precisa si se bazeaza pe parerile tale despre X si Y sau despre ce ti s-a intamplat ieri dimineata… Nu cred ca angajatorii dau doi bani pe asa ceva. Ba mai mult, exista riscul sa nu le placa opiniile tale sau sa creada ca esti prea deschis si tupeist pentru firma respectiva.
Eu l-am trecut, oricum, la CV.