6 Comentarii

 1. joita lucian 30 august 2011 la 17:09 - Raspunde

  A inteles tot:))…apropo imi iau zilele astea un computer d-ala tanculet…la vre-o 8000 ron!:))

 2. Marius Delaepicentru 07 septembrie 2011 la 08:36 - Raspunde

  Se pare că i-ai dat o speranţă mică de viaţă din moment ce ai plasat subiectul direct în muzeul tehnic, alături de aerodina lenticulară. 😀

  Ca nespecialist, aş avea observaţia că USB este prea puţin fiabil pentru o conectare de anvergura celei descrise de tine. Fire wire este mai stabil şi consumă mai puţini ciclii de procesor, iar faţă de USB 2.0, diferenţa de cost este de mai puţin de 1 dolar per unitate. Apoi, un fire wire pe 64 de biţi te duce la 800Mbps. E drept, dublarea vitezei pe fire wire înzeceşte costul.
  Aşa, la bunul simţ, fie în versiunea USB 2.0, fie fire wire, ai avea o proporţie mare de timpi de aşteptare. Dacă vrei sincronizare mai bună, cred că fiber channel e mai potrivit. Ar înlocui inclusiv legătura RJ-45.

  De ce susţin soluţia pe fibră optică? Am observat cum erau interconectate două invertoare de mare putere. Pentru eliminarea oricărui defazaj, tehnicienii au recurs la sincronizarea lor prin fibră optică, în ciuda faptului că era numai un cuplu master-slave, iar programul de coordonare avea doar 100 de treceri pe secundă.

  • Robin Molnar 07 septembrie 2011 la 08:55 - Raspunde

   Nu e musai în Muzeu, ci în secțiunea Noțiuni Teoretice de informatică. Un articol de o asemenea manieră își are mai greul locul pe un blog generalist. Și nu, nu știu dacă se va face, nu cred, eu doar am propus realizarea unui supercomputer educativ, în niciun caz în arhitectura actuală nu ar avea performanțele unui supercomputer ci de interes este modul de interconectare a celulelor supercomputaționale.

   Raspberry Pi nu are nici Firewire, nici fibră optică, nici Gigabit Ethernet, cel puțin în varianta actuală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.