Ajutor pentru victimele protestului din 10 August 2018

Platforma de participare civică și politică a comunităților locale din țară și din diaspora, pentru libertate economică, dezvoltare regională și consolidarea democrației românești în NATO și UE (PACT), a deschis o listă pentru cei care vor să se adreseze CEDO:

 • Ai fost ieri în piaţă? Ieri, colegi şi prieteni de-ai noştri au ajuns la spital, au fost gazaţi, au fost atacaţi cu bastoane în timp de protestau paşnic, într-o tentativă a Jandarmeriei de intimidare a cetăţenilor români.
 • Dacă vrei să te înscrii pe lista celor care vor semna plângerea la CEDO, dacă ai simţit şi tu usturimea în ochi în timp ce protestai paşnic, înscrie-te aici şi împreună reuşim să ne apărăm de agresiunea instituţiilor de forţă.

Înscrierile se fac aici.

2 Comentarii

 1. ice4you 11 august 2018 la 17:07 - Raspunde

  Exista o lista si pentru jandarmii raniti sau batuti cu bestialitate?

  • Tudor 12 august 2018 la 14:22 - Raspunde

   Hai sa nu o dam in fente de tipul “whataboutism”.

   Atunci cand tu ca jandarm iei la bataie/gaze 100 de protestatari pasnici doar pentru ca ti-a fript unul violent o palma, problema e la tine ca jandarm. Mai ales ca in loc sa-l iei pe sus pe cel violent desi ai posibilitatea ii ataci pe cei fara aparare.

   Atunci cand tu ca jandarm stai si te uiti la cum un coleg jandarm este aparat de protestatari pasnici si ca raspuns ii iei pe acestia la bataie, problema este la tine ca jandarm.

   Da, cei mai vinovati sunt superiorii care au dat ordinele. Insa fiecare dintre jandarmi ar fi putut lejer sa urmeze procedurile ca sa-i scoata afara din piata pe cei violenti fara sa dea la gramada in cei pasnici. In Februarie 2017 s-a putut, evident se putea si acum fara niciun stres. Atunci au fost opriti unii din ei pana sa intre in piata. Acuma nimic. Sa blocheze statia de metrou ca sa nu se stranga oamenii ca sa protesteze pasnic, acesta le-a fost scopul.

   Plus, evacuarea pietei si a strazilor aferente a fost total gratuita si neprovocata. Copie la indigo cu evacuarea Pietei Universitatii in 1990 cand Iliescu s-a saturat ca o mana de oameni nu-l lasa pe el in pace sa fure. La fel si aici. I-a stat pe creier lui Dragnea ca o mana de oameni [destul de semnificativa, aproape 100.000 desi la ora aceea tarzie nu cred ca erau mai mult de 50.000] nu-l lasa pe el si pe Carmen Dan sa doarma in liniste.

   Protestul pasnic nu se incheie atunci cand hotaraste El Lider Maximo si jandarmul de servici. Se incheie cand pleaca oamenii de bunavoie acasa. Nu vor sa plece si continua sa ocupe pasnic piata? Atunci stai potolit, nu te apuci sa-i dai afara pe toti in forta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.