Arhitectură dubioasă

Dom’ne, orice idiot poate să se facă, zilele acestea, arhitect. E ceva de speriat, vă spun. Am văzut deunăzi o lucrare a unuia de-ăsta genial- abstracționist și era să mă pierd prin clădire.

Inițial clădirea fusese proiectată pentru birouri, dar se pare că n-a vrut nimeni să închirieze acolo, pentru că se pierdea pe holurile întortocheate ca un labirint, așa că acum era un bloc de locuințe. Și vă mărturisesc că n-am putut ieși de acolo fără ajutor.

Dom’ne, în caz de incendiu, unii or să ardă ca șobolanii, pentru că ieșirea nu era semnalizată nicicum, holurile nu sunt drepte, ci cu tot felul de unghiuri drepte puse din senin, scările sunt înguste iar ascensor nu este… La un moment dat, sunt trei intrări identice spre holuri mici. Ghicești care este ieșirea spre scări?

Oare ce-o fi fost în capul celui care a proiectat clădirea dar, mai ales, a celor care au continuat construcția, când au văzut ce prostie le iese?

10 Comentarii

 1. Laurentiu 29 martie 2012 la 19:13 - Raspunde

  Ce ti-e si cu tendintele astea, nu? Ce mai conteaza ca te pierzi sau ca o sa arzi ca un soarece in caz de incendiu, conteaza sa fie extravagant…

 2. Dragos 29 martie 2012 la 21:37 - Raspunde

  Toata lumea devine arhitect in ziua de azi. Toata lumea admira cat de extravaganta este cladirea, nu si daca este utila!

  • Robin Molnar 31 martie 2012 la 15:01 - Raspunde

   Potențialii chiriași se uită și strâmbă din nas.

 3. joita lucian 29 martie 2012 la 21:48 - Raspunde

  Ce crezi ca numai tu esti artist…poet..altii nu mai au voie sa faca lucruri abstracte!:))

 4. Sorin 30 martie 2012 la 16:09 - Raspunde

  Vad ca te-a cam disperat faza cu cladirea respectiva… pe mine ma deranjeaza mult mai mult culorile cladirilor. Am vazut pe o strada vreo 20 de culori diferite la blocuri, case si alte cladiri. Oricum mai bine decat comunistul gri, dar chiar fuchsia…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.