Atelier 2Parale la Cluj

În seara aceasta am fost la atelierul pe teme de vânzări online organizat de către cei de la 2Parale.ro, nu de alta, dar să aflu unde greșesc. Și am aflat: unora li se potrivește, altora nu.

Iar mine nu mi se potrivește, așa că n-am lălăit-o pe acolo, și am plecat acasă, că sunt pe locul șaptesprezece la Orașul Minier și vreau să fiu primul, ceea ce presupune ca eu să mă implic din când în când.

Revenind la acest atelier, știu ce am făcut greșit. Sau ce n-am făcut: spam. Să mă justific, folosind exemplul lor: pe fraza de căutare “rochii elegante online” s-au făcut 600 de căutări pe lună, s-a extins la zece astfel de fraze, adăugându-le în primul loc al căutărilor de pe Google, iar cu o rată de conversie de doi la mie, se pot obține șase comisioane de treizeci de lei.

Ca atare, nu e de mine, se și vede prin faptul că am și scos reclamele. În fine, am făcut și câteva poze, neinteresante:

Publicul prezent la atelierul celor de la 2Parale.ro

Publicul prezent la atelierul celor de la 2Parale.ro

Publicul prezent la atelierul celor de la 2Parale.ro

Publicul prezent la atelierul celor de la 2Parale.ro

Publicul prezent la atelierul celor de la 2Parale.ro

Publicul prezent la atelierul celor de la 2Parale.ro

Publicul prezent la atelierul celor de la 2Parale.ro

Publicul prezent la atelierul celor de la 2Parale.ro

Bonus, dintre ideile prezentate:

 • Awareness-ul bloggerilor A-list este un fâs, că nu generează vânzări. Bine, nici site-urile cu trafic mare nu generează vânzări.
  • OK, dar atunci numai spamul generează vânzări?
 • Nu este nimic în neregulă să trimiți 100,000 de vizitatori spre un magazin online, și nimeni să nu cumpere.
  • Nu, chiar nimic…
 • Este ușor să faci bani pe net, trebuie doar să găsești nișa potrivită…
  • Da, dar muncești ca orbul pentru 200 de lei pe lună…

Deci clar nu e de mine. Oricum, multă baftă participanților.

12 Comentarii

 1. Mihai Todor 13 octombrie 2011 la 23:40 - Raspunde

  Nu e de tine pentru că tu ai deja un job full time de care, aparent, te ții, într-un domeniu care nu are nici o legătură cu profesia de spammer blogger. Blogging-ul, ca să îl citez pe Arhi (pe vremea când mai avea ceva de zis), este mai mult decât un job full time, dacă vrei să și trăiești din el, iar eu nu cunosc pe nimeni care să poată ține 2 joburi full time și să mai și doarmă 8 ore pe noapte (vacanțele și distracția nu mai intră în discuție). Din ce-mi dau seama, cei care chiar vor să își câștige existența doar din blogging, își dedică o perioadă de viață doar acestei activități, de genul 1 – 2 ani de zile, perioadă în care sunt dispuși să trăiască fără nici o formă de venit și să exploreze toate metodele de a câștiga bani din online. După acea perioadă, dacă au făcut ce trebuie, poate încep să și câștige niște bani… Evident, nu mă aștept ca singura activitate să fie publicatul de articole pe un singur blog și, din asta, să ajungă la un moment dat să aibă și bani. Probabil e necesar să se investească timp și resurse în mai multe proiecte online simultan… De asemenea cred că socializarea cu lumea din online este vitală, deci probabil e necesar să te bagi în seamă cu tone de lume, ca să devii popular și “trendy”…

  In other news, viața poate fi și frumoasă. Poți câștiga sume mult mai bune dintr-un job care chiar necesită studii universitare și, în același timp, să îți permiți să mai mergi și la un teatru, să vezi un film, să respiri un aer de munte și, după un număr de ani, să ai posibilitatea să călătorești cât mai mult fără să iei munca cu tine și să te simți nevoit să publici articole permanent pentru a îți câștiga existența.

  • Robin Molnar 16 octombrie 2011 la 14:56 - Raspunde

   Ai avut dreptate. Totuși, nu eram un rebel dacă nu-mi făceam hatârul. Iartă-mă, știi că uneori am nevoie să încerc.

   • Mihai Todor 16 octombrie 2011 la 15:01 - Raspunde

    Apăi no, it’s your time, dude 🙂

 2. Marius 14 octombrie 2011 la 00:09 - Raspunde

  Parerea mea ca daca ai inclinatie catre online si depui putina munca cu marketingul afiliat faci treaba…ideea e sa mergi cat mai nisat.
  @mihai Poti foarte bine sa ai un job full time si in acelasi timp sa dedici 10-15 ore/saptamana pt afacerile online, timp care este suficient ca intr-un an sa ai 2-3 proiecte
  care sa produca….nu vorbim de blogging.

 3. ocsike 14 octombrie 2011 la 08:40 - Raspunde

  Bun. Sansele să genereze vânzări este mai mare la un site cu 100.000 vizitatori, faţă de unul cu 1.000.

  • Robin Molnar 16 octombrie 2011 la 14:59 - Raspunde

   Da, dar dacă nu generează, nu este nimic în neregulă, căci statistica este neinteresantă.

 4. Alex 14 octombrie 2011 la 12:44 - Raspunde

  Deocamdata in Romania affiliate marketing-ul este doar la inceput iar eu as spune ca se pot face bani frumosi din afilierea online pentru ca nu prea exista competitie pe SEO aici in Romania. Lucrez ca affiliat pe piata din US de 2-3 ani de zile , iar dupa primele 6 luni in Romania ca afiliat pot sa spun ca sunt multumit de cum merge treaba.

  • Robin Molnar 16 octombrie 2011 la 15:01 - Raspunde

   Depinde de ceea ce îți dorești de la viață, cred.

 5. Tania 15 octombrie 2011 la 00:16 - Raspunde

  Toata nebunia asta cu “blogaiala” imi miroase a cult al personalitatii fiecarui magnific scriitor. E interesant de urmarit modul in care au scris la inceput unii bloggeri care acum au ajuns “mari”. E o diferenta ca de la cer la pamant.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.