Banca Internațională a Religiilor

Iaca este deceniul de când Banca Internațională a Religiilor a dat faliment. Țin minte că eram prin Baia Mare când am văzut-o pentru prima dată. Și țin minte, de parcă s-ar fi întâmplat ieri, surprinderea mea. Cum adică o bancă a religiilor?

Și nu înțelegeam, așa cum n-am înțeles nici până în ziua de azi, de ce o bancă așa – zis religioasă s-ar ocupa de bani. Poate, totuși, banca era dedicată oamenilor cu un anume tip de discernământ. Ecleziastic, să zicem.

Mă întreb dacă a plătit cineva pentru falimentul cămătarilor pioși, la fel cum mă întreb dacă oamenii au primit ce-au meritat. Banii înapoi, adică.

2 Comentarii

  1. Anonim 01 aprilie 2010 la 14:04 - Raspunde

    Uite povesti cu si despre BIR (ai zis ca am voie sa pun link daca e pe subiect): [url=http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3981:banca-internationala-a-religiilor-falimentata-prin-fni&catid=1:dezvaluiri&Itemid=7]http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3981:banca-internationala-a-religiilor-falimentata-prin-fni&catid=1:dezvaluiri&Itemid=7[/url]

    • Robin Molnar 01 aprilie 2010 la 14:04 - Raspunde

      =D Da, mi se pare corect să pui link. Nu e nevoie să te justifici. =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.