10 Comentarii

  1. TNH 08 iunie 2011 la 18:29 - Raspunde

    Da. Revin mai pe seară cu detalii picante.

  2. TNH 08 iunie 2011 la 21:54 - Raspunde

    Oamenii care nu prea au tangență cu subiectul pot fi ușor păcăliți. Auzisem de o doamnă, angajată la o firmă de recuperare de datorii, care mergea prin sate pe la oamenii care aveau datorii și îi sfătuia plină de gânduri bune să și le plătească pentru că în caz contrar firma ar fi venit la ei acasă și le-ar fi luat frigiderul sau ce acareturi mai de valoare aveau prin curte. Inutil de precizat că nicio firmă de recuperare de datorii nu are dreptul să-ți ia chestii din casă, chiar dacă nu ai bani să le plătești.

    Altă chestie care mi se pare jegoasă e atunci când firma ia legătura cu unul dintre vecinii celui dator și îi lasă un număr de telefon de la firmă. Acel vecin are sarcina de a lua legătura cu cel dator și de a-i da numărul de telefon, oferind cât mai puține explicații (de genul “v-a căutat cineva, dar nu erați acasă și mi-a lăsat nr. ăsta să îl sunați”), omul se gândește că o fi vreun prieten care și-a schimbat numărul și apoi sună. Cei de la firmă înregistrează convorbirile și încearcă să te facă să recunoști datoria, chiar dacă datoria este atât de veche încât s-a prescris. Vecinul-ajutor primește o mică atenție în schimbul serviciilor sale, nu știu dacă e vorba de bani cât șă ia o felie de bere sau de pălincă, sau măcar un brifcor. Oricum, mi se pare că nu prea e respectat dreptul la intimitate în acest caz – adică dacă un om are datorii e problema lui, de ce ar trebui să știe și restul lumii despre asta?

    Ce mă distrează sunt plicurile din cutia poștală. Sunt negre și au scris cu roșu Departamentul de recuperare directă sau ceva de genul ăsta. În interior e prezentată o super-ofertă: dacă plătești în câteva zile, ți se face o reducere de 20-30-50% (nu mai știu exact). Cei care nu știu că datoriile se prescriu pot da năvală să-și plătească datoria cu reducere, iar firma de recuperare iese pe plus pentru că pe creanță a dat bani, iar dacă e veche șansele să o încaseze tind la zero.

    Fostul proprietar al apartamentului primește plicuri de-astea, dar ăia de la firma de recuperare nu vor să înțeleagă că rău-platnicul s-a mutat. I-am amenințat că îi dau în judecată dacă îmi mai lasă plicuri în poștă și dacă mai vin la mine la ușă (da, veneau și la ușă!), dar nu i-am impresionat. Probabil speră că într-o zi, exasperată fiind, o să plătesc eu.

    • Robin Molnar 08 iunie 2011 la 23:05 - Raspunde

      După cât timp se prescriu datoriile?

      • TNH 16 iunie 2011 la 16:04 - Raspunde

        Am căutat informația asta, dar am găsit două variante și nu știu dacă măcar una dintre ele este corectă:
        – se prescriu după 3 ani de la data când au devenit scadente, cu condiția să nu plătești nici măcar un ban pe parcurs (pentru că asta înseamnă resetarea contorului, din acel moment trebuie să aștepți iar să treacă cei 3 ani), mai multe detalii aici http://www.buhnici.ro/2008/01/08/nu-platesc-doamna/, deși nu știu dacă spammerul Iulian Urban nu a lăsat cumva pe-afară niște informații relevante; în plus, bănuiesc că în ultimii ani s-au mai schimbat chestii, altfel nu exista Preventel
        – se prescriu după 3 ani dacă au fost scadente până în 2004, în caz contrar cică nu se mai prescriu (asta am citit pe un forum, nici sursa asta nu știu dacă e de încredere)

  3. sorin 01 iulie 2011 la 15:57 - Raspunde

    aia 3 ani de cind?de la incetarea neplati nu? am avut si eu o chestie asemanatoare dar dupa 8 ani am platit 872 ron din 18 mil. asa miau zis .daca fapta era prescrisa acum de ce ma mai suna?

  4. sorin 01 iulie 2011 la 15:58 - Raspunde

    a executat pe cineva pe bune stiti?

  5. Balasa Costin 14 mai 2012 la 13:31 - Raspunde

    Azi la prima ora ma trezesc ,imi pun apa de cafea la fiert si cobor repede jos sa imi iau tigari ,cand ajung la parter in cutia postala 3 plicuri unu pe numele meu unu al mamei si unu al fratelui asa ca le iau linistit imbatat inca in somnul de noaptea trecuta le bag in buzunar si ma duc sa imi iau tigari dau drumu la muzica sorb prima gura de cafea aprind tigara si deschid plimu plic ….wow suma a crescut cu 250 la suta :))) dupa deschid al doilea doar 200 la suta asa ca mi-am stors creierii putin si am gasit de unde pana unde a crescut atat suma (de-a lungul timpului cele 2 abonamente cosmote neplatite din cauza nesimtiri lor au trecut prin mana a 2 3 firme de recuperari toate isi adaugasera “bonusul” iar ce-a de-a treia imi oferea discount ) Asa ca va dau un sfat daca tineti neaparat sa platiti amintitiva cat era factura initiala si atat .Daca vreti sa dati bani aiurea va dau adresa mea si mii trimiteti intr-un plic cu fundita
    :))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.