Cruzime vegană

Veganii se simt păstrătorii absoluți ai iubirii față de animale. Pare corect, nu? Că ei nu taie animale, nu mănâncă din carnea animalelor sacrificate cu cruzime pentru poftele și foamea cruzilor.

Doar că, pare-se, veganii nu știu nimic despre cruzimea comisă de fermieri față de animalele câmpului, care sunt ucise de fermieri pentru a-și proteja recolta: iepuri, păsări de tot felul, rozătoare mici și reptile diverse.

Veganii ignoră complet desființarea habitatului natural al animalelor pădurii, pentru a face loc plantațiilor de culturi diverse, condamnând la moarte populații întregi de animale, ecosisteme întregi, de la șerpișori și până la primate.

Totul, totul moare în jungla incendiată pentru a face loc plantațiilor de cocos, pentru că făina de grâu este prea comună și, dacă mâncarea nu are un iz de suferință nejustificată, parcă nu le cade bine unora.

Nimic din ceea ce este consumat de vegani nu este nelipsit de cruzime. Totul este sânge și moarte și suferință, începând de la cele mai mici și mai prostuțe animăluțe și terminând cu mamiferele mari precum căprioarele.

Măcar omnivorii au decența de a lăsa în pace creaturile pădurii, să viețuiască și să prospere în casa lor, pădurea. Și au decența de a consuma ceea ce a fost ucis pentru ei, fără suferință, fără cruzime, fără distrugerea alor ecosisteme.

De aceea zic, dragi vegani, sabia dreptății voastre este ruginită rău.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.