De ce avem nevoie de inteligență artificială?

Ca să înțelegem de ce avem nevoie de inteligență artificială, hai mai întâi să vedem ce poate ea face pentru noi, și vin cu două exemple:

  1. Watson, entitatea de inteligență artificială a celor de la IBM, a salvat viața unei femei, diagnosticându-i forma corectă de leucemie de care aceasta suferea. Pe scurt, femeia a fost diagnosticată cu o formă de leucemie, tratamentul nu funcționa, așa că medicii au suspectat că are o altă formă și au apelat la Watson, care a studiat 20,000, 000 de lucrări științifice pentru a înțelege cauza modificărilor genetice ale femeii.
  2. Pilotul automat de la Tesla a dus în siguranță, până lângă un spital, șoferul mașinii, pe 20 de kilometri de autostradă până la o ieșire din apropierea unui hotel, de unde omul a putut ajunge la spital.

Inteligența artificială poate învăța mai mult decât orice om. În domeniul medical, aceasta poate știi mai multe despre boli decât foarte mulți medicii la un loc, în domeniul transporturilor, aceasta poate învăța să conducă mult mai bine decât orice șofer și așa mai departe.

În curând, va trebui să acceptăm faptul că, precum la război, omul este o tehnologie depășită.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.