Despre IT, domnului Dacian Cioloș

“Româna e a doua limbă vorbită în Silicon Valley, după engleză, dar intenția noastră nu este să exportăm aceste competențe, ci să le păstrăm în România și să le creăm condiții de dezvoltare în țară”, a afirmat premierul, care a amintit că în țara noastră experții IT&C sunt pregătiți atât în mari firme multinaționale, cât și în start-up-uri autohtone.

TVR

Domnule Cioloș, știți de ce pleacă ITiști din țară? Pentru că nu au spitale unde să se trateze, pentru că ai lor copii nu prind locuri la grădiniță, pentru că trebuie să stea în trafic și să nu găsească locuri de parcare, pentru că deși ei câștigă relativ bine, familiile lor sunt sărace.

Există mereu riscul să plec, iar la fel ca mine sunt mii, care atârnă într-un fir de speranță că România se va moderniza, că din buget se va clădi dezvoltare și progres, că apropiații noștri, familie, prieteni, vor câștiga decent, că tuturor le va fi un pic mai bine.

Vedeți Dumneavoastră, avem nevoie de mult mai multe condiții, mai bune și pentru noi dar, în primul rând, pentru ceilalți, cei apropiați nouă, că nu suntem singuri pe lume!

Ceea ce puteam face cu bani sau cu programare, s-a făcut. Acum, mi-e teamă, avem nevoie de alte condiții: grădinițe, școli, maternități decente în care să nu ne moară soțiile, spitale decente în care să nu ne mai moară părinții, orașe decente care să nu ne mai provoace silă după nesfârșitele ore de activitate profesională zilnică.

Din România, domnule Cioloș, pleacă ITștii care nu mai suportă mizeria, corupția, batjocura, nepăsarea și incompetența. Deci acestea ar fi măsurile pe care, poate, ar trebui să le luați.

Noi ITiștii, precum restul cetățenilor, suntem umiliți cu RCA-ul pe mașină, nu pe șofer. Suntem umiliți de sistemul medical în care pompăm sute de euro pe lună ca să primim fix nimic. Suntem umiliți de felul în care autoritățile ne tratează în interacțiunea cu noi. Suntem umiliți când conturile ne sunt blocate pentru datorii de o mie de lei, în timp ce marii datornici sunt bine mersi. Suntem umiliți de incompetența unui sistem administrativ născut din numiri politice, fără nicio tangență cu competența profesională. Doar că noi suntem niște profesioniști desăvârșiți și nu tolerăm umilința, preferând să plecăm.

P.P.S. Mai mulți copii de mahări politici au plecat din țară. Părinții lor le-au făcut vile și faceri, iar ei tot au plecat. Din aceleași motive ca mai sus. Or, chestia asta înseamnă ceva.

1 Commentariu

  1. Nautilus 15 septembrie 2016 la 12:47 - Raspunde

    Mă aşteptam ca unul care şi-a povestit experienţa din mizeria anilor 1980 şi 1990 să fi înţeles miezul problemei: ca alde Cioloş / Ponta / Boc să facă servicii publice mai puţin mizerabile şi corupte, batjocoritoare numai cât Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, nepăsătoare numai cât să fie zen și incompetente numai pe ici, pe colo, trebuia să aibă şi cu cine.

    Măturătoarele de stradă nu câştigă cât un ITist, asistentele şi infirmierele nu ştiu programare nici măcar în Basic, funcţionara de la ghişeul lui ANAF nu poate migra în Silicon Valley şi cap-de-cretă de la Poliţia Rutieră nu şi-a făcut şcoala în C++, şi nici măcar şcoala sătească pe la care a trecut nu prea a făcut-o. În schimb, sunt respectaţi şi pupaţi în cur de toţi hipstării care îşi imaginează că sărăcia e ceva nobil şi originea ţărănească e mai sănătoasă. Dacă îi contrazici, hipstărul are şi metode să te corijeze. Metode care implică uneltele tipice ţărăneşti, adică pumnul, palma şi cureaua. “Că doar şi el le-a luat la vremea lui şi n-a murit, a ajuns bine, la corporaţie.”

    Domnul Cioloş înţelege că maternitățile sunt indecente şi în ele pot să moară soțiile. Doamna infirmieră cu 8 clase înţelege să ţipe, să se răstească la o femeie internată, să zbiere că i-a plăcut să stea cu cracii în sus, şi după aceea să îi mai radă şi nişte palme din cele proletare, de la Lupeni ’29, pe obrăjori.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.