Drumurile și puterea obișnuinței

Cred că este o boală generalizată. Foarte mulți se plâng că avem drumuri nașpa și că nu se merită să plătești impozitul pe mașină, rovigneta și celelalte dări. Pfuai, dar îmi crește tensiunea doar când mă gândesc. Cred că avem drumuri prea bune la cât plătim.

200 de lei impozit pe mașină. 400 rovigneta, sau cât mai este acum (600 de lei înmulțit cu 3 milioane, câți euro dă?). RCA-ul nu se calculează, că ăla nu intră în bugetul de stat ci în bugetul firmelor de asigurări. Bun, de 600 de lei cât poți să faci? Să fim serioși. Mai bine nu am comenta, că banii de drumuri sunt bani de investiții din bugetul de stat, sunt bani comuni, care sunt plătiți și de cei care nu au mașină.

Plus că pe aici, prin Ardeal, drumurile sunt mai de grabă OK. Așa că nu, faptul că avem drumuri nașpa nu este un argument. Mai sunt porțiuni cu gropi. Sunt, că încă nu avem bani să le modernizăm pe toate, dar să spunem că avem drumuri nasoale ca acum zece ani mi se pare cam incorect.

8 Comentarii

 1. @lin@ 22 octombrie 2010 la 10:00 - Raspunde

  Mdea dar rovigneta trebuie platita obligatoriu la intrare in tara, chiar daca stai doar 2saptamani. Deci sunt bani si astia. Ca sa nu mai zic ca te obliga sa le dai 2 euro ca sa iti stropeasca ei masina cu nustiu ce ”dezinfectant” pe motiv ca vii din strainatate si aduci microbi in tara lor curata.
  Ei bine, eu cred ca ai ocazia sa iei mai multi microbi din Romania decat sa aduci din tari civilizate si curate precum Austria, Ungaria.
  Si bani pt stazi vin si din U.E asa cum au venit si pt autostrada fantoma.
  Romania si Ungaria s.au acordat sa faca fiecare o autostrada care sa se intalneasca la granita intre cele doua tari. Bun. Ungaria deja a terminat partea ei dar Romania nici macar nu a inceput lucrarile!!

  • Robin Molnar 23 octombrie 2010 la 08:10 - Raspunde

   =D Cred că poți să-ți iei rovignetă și pe o perioadă mai mică, de genul 1 lună. =)

   • @lin@ 23 octombrie 2010 la 10:46 - Raspunde

    Intr.un timp se vindeau pe minim 6luni. Si strazile aratau din ce in ce mai jalnic. De 7 ani de cand fac acelasi drum chiar si de 2 ori pe an (drum foarte traficat mai ales in august si decembrie) doar anul asta am vazut MICI imbunatatiri.

    • Robin Molnar 25 octombrie 2010 la 09:04 - Raspunde

     =D Ce drum? =D

     • @lin@ 25 octombrie 2010 la 09:40 -

      1- Oradea-Cluj-Reghin-Gheorgheni-P. Neamt-Iasi sau
      2- Arad-Deva-Sibiu-Brasov-Galati
      Am facut ambele rute si ambele sunt nashpa. Oi fi eu plangacioasa dar pe ruta 1 mi.am rupt o coasta cu centura de siguranta de la damburi si alte minuni. Deci nu.mi spuneti ca drumurile sunt bune. Deci nu -_-

     • Robin Molnar 25 octombrie 2010 la 22:09 -

      =D Cum poți să spui că Arad – Deva este un drum rău? =D Blasfemie! =D

 2. aNDRIIpOPA 22 octombrie 2010 la 10:26 - Raspunde

  Rovinieta nu e atat de scumpa. Eu am platit pentru un an 120 de lei. Iar daca intri in tara si stai doar doua saptamani, cum spune @lin@, ai posibilitatea sa iei si pentru o perioada mai scurta, deci scuza nu tine.
  La impozitul pe masina am cam 100 de lei ca e noua.

  • Robin Molnar 23 octombrie 2010 la 08:13 - Raspunde

   100 de lei? Îmi vine să râd. Cu banii ăia nu iei nici măcar parapetul de pe marginea drumului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.