Economia subterana a politicului

Subiectul edte atat.de vast, incat nu poate fi acoperit doar de un articol sumar, scris pe un telefon ce jumatate din timp are semnal de Bulgari, dar pot da un graitor exemplu “din teren”.

Aici, in Sud, autoritatea primarului se simte altfel, mai acut decat in Nord, unde primarul este, de multe ori, un gainar de duzina…

Aici, langa Dunare, primaria coordoneaza braconajul, din care alesii obtin venituri material-politice, venituri pe care politicienii le impart cu autoritatile (in)competente, pentru a permite perpetuarea unor faradelegi.

Practic, pescarii la dinamita – si sunt destui – sunt niste sclavi in slujba primarului. El le spune unde sa meragra si cat sa ia. El le face rost de dinamita si chiar se observa o diviziune sociala – de rang – intre braconieri: baronii sunt angajati politic si folosesc dinamita, iar agaricii sunt braconierii care – neavand acces la dinamita – folosesc curentul electruc sau navodul de lac, ce poate goli complet ub lac in maiputin de zece reprize de braconaj…

Pe langa peste, o alta substantiala sursa de venit o reprezinta exploatarea unor terenuri agricole inexistente in scripte. Practic, multe comune din Baragan n-au facut si auditul tuturor terenurilor – o denumire tehnica ce-mi scapa, incepe cu “c”?, dar acele terenuri sunt lucrate.

Asrfel, primarul vinde pe aici cam orice fel de produs agricol – inclusiv pepeni – fara bon, incasand niste bani nemasurati si netaxati.

Mai nou, o alta vaca de muls o reprezinta programul de impadurire a UE. Astia de pe aici taie la greu, iar tiganii se plimba cu lemnele pe ulita, ziua in amiaza, cu politia patrulnd inutil pe strada.

Practic, pentru a proteja culturile de pe terenurile inexistente, guvernul a dat ordin sa fie sparte anumite diguri, iar primaria a inundat si decolmatat vechile canale de irigatii, nu se stie exact pe banii cui.

In fine, ideea este ca aceste activitati economice frauduloase au loc strict cu patronajul primariei.

Urat, astia nu dau bon fiscal si nici harnici nu sunt,,,

2 Comentarii

  1. Laurentiu 26 aprilie 2013 la 15:02 - Raspunde

    Ce bon fiscal tata ca daca le ceri nici nu stiu ce-i ala sau se fac ca ploua 🙂 Cea mai mare mancatorie!

  2. Robin Molnar 26 aprilie 2013 la 17:07 - Raspunde

    Chiar asa! La acelasi chiosc, dupa ce anul trecut vanzatoarea nu stia sa-mi bata un bon fiscal, anul acesta au aruncat casa de marcat cu totul…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.