6 Comentarii

 1. joita lucian 07 aprilie 2011 la 20:28 - Raspunde

  Si Monica si-a castigatt copilul…si nu-l are ca nu vrea Columbeabu,…sa il dea!,…tara lu Papura Voda -omul integru!

  • Robin Molnar 07 aprilie 2011 la 21:10 - Raspunde

   Nu văd legătura. În România mama poate să fie oricât de proastă și de bolnavă, tot va primi copilul. Nu tatăl. Până la urmă, omul cred că va avea nevoie de cei de la Alianța T.A.T.A. Asta ca să nu mai spunem că fetița i-a fost încredințată mamei pe motiv că tatăl are gura mare și vorbește prostii. Să fims erioși, ăsta este un motiv just? Chiar își imaginează cineva că suntem toți idioți?

   • TNH 07 aprilie 2011 la 22:47 - Raspunde

    Nu-i adevărat, sunt o grămadă de cazuri în care copiii sunt încredințați taților. Dacă nu-i vedem la știri sau dacă Alianța T.A.T.A. nu știe despre ei, nu înseamnă că nu există.

    Da, în cele mai multe cazuri copiii sunt încredințați mamei pentru că obicei acestea nu sunt proaste, nespălate sau retardate, iar în absența unor asemenea defecte, copilul are mai multe avantaje dacă rămâne cu mă-sa, avantaje din care spicuim:
    – numărul de femei care știu să facă de mâncare și alceva în afară de cartofi prăjiți este mai mare decât numărul de bărbați care știu să facă asta
    – la fel când vine vorba de curățenia prin casă – dacă nu știați, e foarte important ca un copil să trăiască într-un mediu cât de cât igienic, cu cât mai puțin praf, cu vasul de toaletă mai curat, cu cada curâțată din când în când, cu vasele spălate bine
    – la fel când vine vorba de oameni cât de cât ordonați – una e să-și lase hainele împrăștiate din când în când, alta e să i se pară normal ca șosetele murdare să fie aruncate prin toată casa
    – deloc lipsit de importanță, e mai bine să ai un tată vitreg decât o mamă vitregă – nimic nu egalează ura femeilor pentru un copil care a fost făcut cu alta și pe care ea trebuie să-l crească; bineînțeles că sunt și excepții, dar aceste suflete nobile rămân totuși excepții, majoritatea femeilor ar vrea ca plozii din prima căsătorie să rămână cu mama lor, astfel încât ele să poată avea proprii copii cu acel bărbat care se căsătorește a doua oară. Cunosc câteva cazuri în care unul dintre copii a rămas cu tatăl său, copii care au fost mereu nedreptățiți de mamele lor vitrege în comparație cu copiii pe care i-au născut ele.

    Concluzie: copiii rămân de cele mai multe ori cu părintele care are know how-ul mai dezvoltat, atunci când copilul e prea mic. De la o anumită vârstă, nu mai știu exact care, copilul este întrebat de către judecător cu cine vrea să rămână. Ei bine, majoritatea o aleg pe mamă. Ori că se simt mai apropiați de ele, ori le văd că se descurcă mai bine să aibă grijă de ei, ori nu știu. Oricum ar fi, într-o țară în care femeile au intrat viața publică numai de 20 de ani încoace, e destul de remarcabil și mă bucur că nu suntem înapoiați la toate capitolele.

    Alianța T.A.T.A. ar trebui să mai lase statisticile dacă nu știe să le interpreteze și să se ocupe de mentalitatea taților din România, tați care în majoritate au rămas cu ideea că creșterea și îngrijirea copilului e treabă de muieri, pe când în alte țări bărbații se implică activ și fără să le fie rușine.

    P.S. Unul dintre copiii care a rămas cu tatăl său era vecin cu mine. Nici nu îți poți imagina de câte ori a fost lăsat nemâncat, bătut și înjurat de către mama lui vitregă, în timp ce ceilalți doi copii ai respectivei femei au crescut în puf. Vânătăi pe tot corpul, lovituri cu capul de pereți, genunchi plini de răni de la cojile de nuci – și astea doar pentru că venea acasă cu 2 minute mai târziu decât mine. Mama lui adevărată nu putea avea grijă de doi copii, de aceea fetița a rămas cu ea, iar băiatul a rămas cu vecinul meu. Și acum îmi vine s-o scuip pe mă-sa vitregă, dar și pe ceilalți doi frați care i-au făcut viața un chin. Din fericire mă abțin, nu de alta, dar nu știu cum se scuipă.

    • Robin Molnar 08 aprilie 2011 la 09:24 - Raspunde

     Cred că sunt și excepții, nu zic nu. Conform cu ceea ce știu eu, 95% dintre copii rămân în custodia mamelor. Nu cred că majoritatea absolută a bărbaților este cretină și nu poate avea grijă de copiii. Bine, poate nu am eu destulă experiență în domeniu ăsta.

     • TNH 08 aprilie 2011 la 19:30 -

      Nu, nu e vorba că bărbații sunt cretini într-un număr mai mare, e vorba că femeile se descurcă mai ușor și chiar și în cazul în care copiii au posibilitatea să aleagă, le aleg pe mame.

     • Robin Molnar 08 aprilie 2011 la 20:33 -

      Nu știu, sincer să fiu. Se prea poate să fie cum zici tu. În mod clar dragostea de mamă e mai altfel. Mi-a zis-o frate-mio, care e tătic și înțelege.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.