Emanciparea ţăranului român

Care acum nu se mai mulţumeşte doar să vândă cu cât vrea el, nu, acum este o altă modă: să vândă cât vrea el şi ce vrea el. Nasol, dar asta este. Se întâmpla zilele trecute. Frate-mio mai mare, Rolly, şi cu mine vroiam să o punem de-o friptură de pui cu cartofi la cuptor. Şi fiindcă ne mai trebuiau vreo 2 kilograme, m-am dus la piaţă…

Nu ştiu de ce dar erau cartofi doar în vreo 4 locuri. Mă orientez şi eu să iau din ăia mai mari că n-aveam chef să curăţăm la ei. Şi găsesc unii, dar, totuşi, destul de mărunţi. Doamna mă vede şi se pregăteşte să pună pe cântar. Şi se întâmplă faza:

– Hmm, sunt cam mărunţei, spun eu.

– Cât să fie?

– 2 kilograme.

– Eh, la 2 kilograme mai găsiţi şi de vină?

– Da doamnă, că sunt banii mei. Dăăă…

Bărbatu-său nu zicea nimic, tăcea ca gulia între piersici. S-a prins şi el că doamna îşi permisese cam multe… În mod normal plecam fără să mai cumpăr. Norocul ei a fost că eram extrem de bine dispus şi n-am băgat-o în seamă… Şi, oricum, la ce faţă inteligentă avea, era o ruşine pentru mine să-mi pun mintea cu dânsa.

Plus că au încercat să-mi bage pe gât o sticlă de 2 litri de lapte. Am plătit cartofii şi dânsa se uita la mine, că de ce nu bag şi laptele în ghiozdan… Dacă nu mi-l trebuia. Guţi – Guţi este o doamnă şi bea doar lapte cu chimicale, dar de firmă. Nah că şi io pot să fac fiţe! Până la urmă s-a resemnat şi mi-a dat restul, dânsa păstrându-şi laptele… De parcă era după ea!

Stau, totuşi, şi mă întreb: oare ţăranii ăştia cu fiţe chiar aşa de bine o duc încât nu mai au niciun pic de respect faţă de banul clientului?

6 Comentarii

 1. little dot 04 noiembrie 2008 la 16:01 - Raspunde

  api face si omu reclama, daca era unu mai rusinos (sau timid, nu stiu care e cuvantul potrivit) cred ca il trimitea acasa cu laptele.

  da am observat si eu odata, ca nu vorbesc foarte frumos cu tine, si asta nu e doar in piata, am patit si la supermarket, cand a trebui sa o apuc pe doamna dintre rafturi de mana, ca sa ma bage in seama. Nu mai stie lumea sa isi vanda produsele, acu si cu criza asta economica cred ca raman cu ele pe stoc ;))

  • Robin Molnar 04 noiembrie 2008 la 16:19 - Raspunde

   :woohoo: Proştii de vânzători care se cred buricul Pământrului îşi merită soarta! :whistle: Păcat că de ei depind şi alţi oameni: contabili, distribuitori, etc… :X

   • Cristian 04 noiembrie 2008 la 19:04 - Raspunde

    He he … taranul e smecher, dintotdeauna a fost smecher 🙂

    • Robin Molnar 04 noiembrie 2008 la 19:13 - Raspunde

     😆 Ehe, ţăranul a fost dintotdeauna de părere că este şmecher. De acolo i se trag lui toate relele: sărăcie, mizerie, etc. Bine, nu toţi, dar sunt câte unii de te doare mintea 😉 …

     • Cristian 04 noiembrie 2008 la 19:45 -

      Sau așa, doar se crede șmecher.

     • Robin Molnar 04 noiembrie 2008 la 19:52 -

      :woohoo: Corect. :woohoo:

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.