Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania

Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania ajunge la cea de-a patra editie, care va avea loc in perioada 16 – 21 martie la Bucuresti.

Deschiderea festivalului va avea loc pe 16 martie, la ora 19.00 la Cinema Scala, cu prezentarea proiectului. In incheierea galei, va canta formatia vocal instrumentala Shukar Collective – un proiect muzical unic. Intrarea este libera.

Anul acesta, in cadrul festivalului vor fi prezentate 37 de filme, din 25 de tari. Filmele sunt impartite in 6 sectiuni tematice si vor fi proiectate la patru cinematografe din centrul Bucurestiului – Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Corso si Noul Cinematograf al Regizorului Roman, din cadrul Muzeului Taranului Roman.

Anul acesta avem 25 de invitati straini care participa la proiectii, workshop-uri si dezbateri. Vin la Bucuresti regizori, producatori si protagonisti ai filmelor din selectia oficiala, dar si reprezentanti ai altor festivaluri de film documentar, ca One World International Praga sau Watch Docs Varsovia si reprezentanti ai ONG-ului People in Need.

Invitatul cu cea mai mare notorietate este, probabil, Antanas Mockus, fostul primar al capitalei Columbiei si protagonistul documentarului Bogota Change. Mockus a fost primarul Bogotei intre 1995 si 1997, iar apoi in perioada 1 ianuarie 2001 – 21 decembrie 2003. Inainte de a-si incepe cariera politica, a fost rectorul Universitatii din Bogota. In timpul mandatelor sale de primar, Antanas Mockus a schimbat Bogota radical. Printre reusitele sale se numara: scaderea ratei de omucideri cu 70%, scaderea ratei mortalitatii in accidentele de circulatie cu 50%, alimentarea caselor cu apa potabila in proportie de 100% (fata de 79% in 1993) si extinderea retelei de canalizare la 95% din locuinte (fata de 71%).

Pentru mai multe detalii, puteti sa vizitati site-ul festivalului www.oneworld.ro si va asteptam din 16 martie in cinematografe.

Cu drag,

Festivalul

Organizatori: Asociatia One World Romania & Centrul Ceh
partener principal: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad Adenauer Stiftung
Cu sprijinul: Centrului National al Cinematografiei
sustinut de: Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Institutul Cultural Roman, Pilsner Urquell
Parteneri: Ambasada Republicii Cehe, Arhiva Naţionala de Film & Cinemateca Romana, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Romania Film, People in Need, Institutul Goethe, Centrul Cultural American, Institutul Francez, Ambasada Franţei, British Council, Institutul Italian de Cultura ”Vito Grasso”, Ambasada Statului Israel, Ambasada Canadei, Delegatia Wallonie-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Institutul Cervantes, Ambasada Danemarcei, Ambasada Suediei, Ambasada Serbiei, Ambasada Regatului Tarilor de Jos, Ambasada Estoniei la Varşovia, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Active Watch, DocuMentor, Documentary in Europe, ESTE’N’EST, Reea, DHL
Partner media principial: Radio Romania
Parteneri media: TVR, Dilema Veche, Adevarul, Adevarul de seara, Revista 22, tabu, Decat o Revista, 24FUN, Kamikaze, Observatorul Cultural, Cocor Media Channel, Oops media, Hotnews.ro, feeder.ro, port.ro, liternet.ro, hipmag.ro, alternativ.ro, cinemagia.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.