De ce să ai un POS doar de mobilier?

Eram la un magazin de electronice și doream să-mi iau un alt card SD pentru aparatul foto Canon. Și am găsit două modele de 4 GB la vreo 60 de lei.

Numai că eu doream să plătesc cu cardul iar POS-ul lor de la Banca Italo-Romena nu știa să folosească cardul meu MasterCard de la Banca Transilvania, lucru care m-a scos din sărite.

De ce naiba își țin unii POS-uri la bănci fantomă care nu pot colabora cu alte bănci? Ca să ce? Ce câștigi dacă ai clienți ce nu pot plăti?

7 Comentarii

  1. ramicori 10 martie 2011 la 09:40 - Raspunde

    am patit-o si eu de mai multe ori si carffour si la cora nu am putut face cumparaturi pe motiv ca nu le merge pos

  2. relansat 10 martie 2011 la 09:50 - Raspunde

    da bine la imajine. cel putin pana in momentul in care iti cere ala sa plateasca cu cardu’ 😀

  3. TNH 10 martie 2011 la 10:23 - Raspunde

    Contractele cu băncile fantomă sunt mai avantajoase pentru comercianți. Pe de altă parte, comerciantul român încă mai trăiește cu impresia că dacă nu-ți merge cardul, te scobești în buzunar după cash, că sigur ai, numai că vroiai tu să te dai mare că ai card. Și dacă n-ai nici cash, sigur mergi la bancomat și te întorci la el să-i cumperi marfa. Atitudinea asta de buric al Pământului îi duce pe mulți spre faliment, e vorba de selecția naturală aplicată la firme.
    Ca fap divers, în urmă cu vreo 7 sau 8 ani mai aveam pe un card vreo 6 lei și ceva. Mai aveam o zi până la salariu și nimic de mâncare, așa că merg la un supermarket să-mi iau ceva de banii ăia, cu gândul că plătesc cu cardul. La casă, tanti îmi spune că nu merge cardul dacă suma e mai mică de 10 lei. După ce i-am replicat că ba eu cred că merge, n-a mai comentat. Sau poate privirea mea de tip laser nu i-a dat de ales, cine știe?
    Ciudat e că am mai întâlnit situația asta anul trecut, la un magazin cu aricole de mercerie. După ce am cheltuit vreo 600 de lei în magazinul respectiv pentru perdele, draperii și rejansă, mi-am adus aminte că îmi mai trebuie 2 m de șnur roșu, lat. Și nu mai aveam bani decât pe card. Când tanti mi-a spus că tranzacția minimă e 10 lei, m-a apucat așa un râs, că de rușine n-a mai zis nimic și mi-a procesat cardul. Sincer, m-am simțit ca în evul mediu, nu știam că se mai practică minciunica asta ca să-ți ascunzi lenea de a trece un card printr-un aparat.

    • Robin Molnar 10 martie 2011 la 10:42 - Raspunde

      Păi ei plătesc câțiva bani pe tranzacție și sub 10 lei le stau cei 50 de bani în gât…

  4. joita lucian 10 martie 2011 la 19:47 - Raspunde

    ….motiv pentru care cel mai bine sa ti bani la saltea….in ideea in care ai una pe vremurile astea si nu dormi pe jos:))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.