Fii sincer, fii fericit!

Nu sunt genul care să creadă în texte motivaționale, deși cred în puterea exemplului. Cu toate acestea, în ultima vreme, în ultimii ani, am strâns energia asta exemplificativă pe care azi, acum, vrea să o împart cu voi, la inițiativa acelora de la StartEvo.

Și, pentru că fericirea începe cu lucruri simple, folosindu-mă de forța propriului exemplu, vrea să vă spun cu mâna pe inimă că se poate să ai succes și în România, ca simplu angajat. Pentru asta trebuie doar să nu faci rabat de la calitatea muncii sau de la bunul simț.

Mă rog, știu că sunt momente când acestea par imposibile și intangibile, nu e întotdeauna ușor, dar dacă omul ar fi vertical moralmente, precum o stâncă spălată de valurile oceanului, reperul fix și stabil de care are nevoie oricine dintre noi va fi asigurat.

Mă rog, în principiu spun că pentru a fii fericit trebuie să fii un exemplu pentru ceilalți, dar în primul rând trebuie să fii un exemplu pentru tine însuți/ însăți.

Oricât ar părea de neobișnuit, refugiul meu în fața adversităților este bunul simț. Da, mai înjur câteodată, da, mai spumeg ca un vulcan în erupție, da, mai spun câteodată tâmpenii, doar nu sunt perfect, dar întotdeauna îmi pare rău și-mi cer scuze și întotdeauna sunt sincer în a-mi manifesta remușcările.

De fapt – și aici vreau să ajung – fiindu-ți un exemplu și o sursă de proprie inspirație, viața începe să intre pe un făgaș drăguț și mai de grabă lin, devenind nu doar un exemplu de succes și de încredere pentru ceilalți, ci îți și îmbunătățești considerabil viața, ceea ce este minunat.

Fii sincer, dragă cititor. Acționează pentru a-ți îmbunătăți viața! Fii fericit și fericește-i și pe ceilalți. Să lăsăm liberă epidemia de fericire!

6 Comentarii

 1. Constantin Ferseta 15 aprilie 2011 la 09:02 - Raspunde

  Multumim pentru sustinere! Speram sa putem inspira prin aceasta forta a exemplului pe cat mai multi oameni 🙂

  • Robin Molnar 15 aprilie 2011 la 09:05 - Raspunde

   😀 Cu multă plăcere. Am fost fericit să distribui pe mai departe fericirea.

 2. Dana 15 aprilie 2011 la 10:03 - Raspunde

  nu prea mai exista oameni verticali moralmente dar cu toate astea eu consider ca este o arta sa ti poti gasi fericirea zilnica in lucruri marunte,sa te bucuri de chestiile mici care sunt parte din viata ta.

 3. Andreea 15 aprilie 2011 la 16:47 - Raspunde

  Pe mine de cele mai multe ori lucrurile marunte ma multumesc si ma fac fericita. Ar fi bine sa gasim fericirea cat mai usor in orice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.