Hai să vedem cine minte

ANAF, care spune că ei nu fac mizerii, sau comercianții? Adică, pe piața zvonurilor, oricine poate spune orice. Personal, îmi mențin părerea că nicio cofetărie n-a fost închisă pentru trei lei, în principiu pentru că există și alte măsuri administrative, închiderea fiind cea mai extremă dintre ele.

Într-un comentariu, Atti spunea că o firmă cu 15 angajați a pățit-o. Hai să vedem, poate cineva da numele unei astfel de firme abuzate într-un asemenea hal? Chiar aș vrea să facem un tabel online, să vedem ce se întâmplă.

Poate că n-are legătură, deși nimic nu e lipsit de legătură, dar chiar înainte de scandalul cu ANAF, mai mulți politicieni de dreapta au început să-l atace pe Klaus Iohannis, de parcă a început campania electorală iar noi nu știam.

Și asta cu bursa zvonurilor mi se pare, la fel, o mișcare de campanie electorală.

De aia zic, am senzația că fiecare care intră în faliment își pune pe ușă foaia cu ANAF, la fel cum înainte se punea foaia acu “Inventar” sau “Renovare” (la mine la bloc, farmacia s-a “renovat” și a devenit frizerie).

Da, sunt de acord că unii inspectori ANAF sunt niște curve, am avut și eu meciuri cu ei, probabil că o să mai și am, dar nu pot să nu remarc faptul că în primele zile toate unitățile economice aveau același model de afiș, cu aceeași formulare, de parcă oameni diferiți, din diferite regiuni ale țării, ar gândi identic.

Cel puțin, cred că putem admite că sunt câteva chestiuni suspecte la mijloc, cum ar fi suprapunerea asta cu loteria bonurilor.

De aia zic, hai să fim circumspecți la ce se zvonește pe piață și hai să vedem, cu firmă și agent, cu nume și prenume, ce se întâmplă. Altfel, totul este doar zvon și manipulare, chiar dacă vine de la oameni apropiați nouă (am fost membru de partid, dacă trebuia să zvonesc că Iliescu era la doar al doilea mandat, o făceam).

În fine, dacă vreți să ajutăm la descoperirea adevărului, trimiteți-mi prin orice formă (mail la robintel @ gmail . com , comentariu mai jos ) datele unei firme abuzate. Eu, cu mânuța mea, voi contacta ANAF să vedem despre ce-i vorba.

Ce ziceți? Facem o treabă, sau ne mulțumim cu zvonuri și/ sau jumătăți de adevăr?

P.S. În US of A, Fiscul e cea mai mare ciumă.

1 Commentariu

  1. Atti 31 martie 2015 la 23:23 - Raspunde

    Robin, apreciez idealismul tau si ce incerci sa faci.

    Am intrebat de la proprietarul firmei de 15 angajati pentru permisiunea de a demonstra cu date concrete ce s-a intamplat (apropo, omu te are in bookmarks). Raspunsul lui a fost unul categoric negativ, explicat de el prin faptul ca nu vrea atentie sporita din partea Anaf, i-a ajuns cat a primit pana acum pe toata viata.

    Oricum, din cei 15 mai sunt doar 12. Trei au fost aproape imediat pescuiti de catre strainezi in momentul in care s-au pus available pe LinkedIn. Asta din categoria “nu ma lasa tara sa traiesc, las ca ma platesc altii sa lucrez / traiesc la ei”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.