Decrețeii vor decreței

  • Copii doriți, nu decreței - inscripție pe peretele maternității Stanca de la #cluj, in timp ce un grup creștin demonstrează anti-avort #viataincluj , foto via Groparu.ro

Nu am o problemă cu religia, câtă vreme se ține de ale ei, spirituale, și nu intervine acolo unde nu-i este locul, spre exemplu în chestiunile medicale care sunt, în primă speță, niște chestiuni științifice, iar mai apoi etice.

Nu am o problemă cu religia, câtă vreme aceasta nu intervine în viața cetății, în chestiuni în care ar trebui să tacă din gură, pentru că nu este în măsură a le judeca așa cum se cuvine.

Cum eu nu mă duc la paranghelii religioase cu pancarte “Moaștele transmit SIDA”, “Pupă o icoană, Hepatita C te cheamă!” și alte minunății vădit false, îmi cad greu inițiativele astea creștinoide de îndobitocire a opiniei publice.

Fiecare trebuie să-și știe locul. Cum eu nu merg să le predau logica la babe, am pretenția ca nici creștinopații să nu predea știință, mai ales ceva atât de complex precum științele reproducerii (și conexe, că este un subiect extraordinar de vast!).

Dar astăzi o să mă leg de decrețeii ăștia, cu care am avut într-o zi o discuție a surzilor.

1. Majoritatea celor prezenți acolo sunt băieți sau bărbați. L-am luat pe unul într-o zi: “- Ce părere ai despre expresia: Nu e treaba măgarilor de unde beau oile apă? – Păi n-am auzit-o. – Ai auzit-o acum. – Am auzit-o, o înțeleg, dar n-o respect.”. Am auzit-o, o înțeleg, dar n-o respect. E clar, da?

2. O babă c-o pregătire sub medie îmi spune: “- Din prima clipă este copil, este o viață!”. Ar fi real, dacă n-ar fi complet fals. Să zicem c-ar fi real. Ce înseamnă prima clipă? Prima secundă, când ovulul n-a fost încă fecundat? Prima milisecundă, când spermatozoidul încă n-a ieșit din vârf?

3. O doamnă însărcinată, mândră tare, îmi zice că-n Canada se fac avorturi și la opt luni. Uau, de parcă ei ar protesta în România pentru ceva ce se întâmplă în Canada, să fim serioși. După care-mi spune că la Cluj se fac avorturi și-n luna a șaptea de sarcină, de parcă aș putea s-o cred. M-am născut în luna a șaptea, fiind o jumătate a unui set de gemeni, și știu că în luna a șaptea fătul poate susține viață, deci nimeni nu riscă un proces de omor, deci duduia minte ca să-și susțină cauza.

4. Niciunul dintre ei nu a auzit de termenul zigot, ei nu știu exact cum se combină genele și nici stadiile dezvoltării fătului, iar despre complicațiile nașterii nici nu poate să fie vorba să le știe, mai ales că ea/ ele au născut natural, nu prin cezariană, cum fac depravatele astea moderne. Practic, orice argument științific se oprește în ignoranța lor, deci nu am mai avut nicio speranță de a-i lămuri.

5. Dar cel mai mult și cel mai mult și cel mai și cel mai mult m-a înfuriat nu ignoranța lor, ci lipsa lor de iubire față de oameni, ei protestând împotriva avorturilor medicale (gen, cele pentru sindrom Down) și singura placă pe care ei o știu: Ion o bate pe Mărie, nevastă-sa, să se ducă să avorteze, că dacă nu…

Desigur, niciunul dintre ei nu s-a dus vreodată să ajute vreo fundație de femei în dificultate, niciunul dintre ei nu știe adresa vreunui adăpost din județul Cluj, niciunul dintre ei nu merge să facă educație sexuală acolo unde chiar este nevoie, niciunul nu cere gratuitatea mijloacelor de protecție și sănătate a reproducerii, ei cer doar interzicerea avortului, nu și ameliorarea cauzelor problemelor.

Adică alte mii de femei ar trebui să moară făcând avorturi ilicite, alți copii trebuie să rămână orfani de mamă în urma un proceduri nesterile și nesigure și alte familii trebuie să se destrame pentru că așa zice religia lor ne interzice nouă.

În fine, decrețeii vor decreței, nu soluții.

P.S. Recent, și-au făcut o campanie pe net pentru “Zugrăvirea maternității Stanca”, adică au luat vopsea și au șters mesajele pro-alegere care erau scrise pe pereți, gen: “Corpul meu, alegerea mea.”, dar au prezentat asta ca și cum au văruit vreun salon, sau ceva. Nu, domnule, lupii s-au prefăcut în miei și au șters mesajele care nu le conveneau lor. Dacă scria “Avortul e crimă” nu ștergea nimeni nimic, să nu fim imbecili, n-au acționat din mărinimie, ci din rea credință întru o credință, evident, rea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.