9 Comentarii

 1. Alina M 28 aprilie 2015 la 11:31 - Raspunde

  Cel mai important ar fi ca familiile celor care au decedat să o dea în judecată și să-i ceară daune consistente. Șarlatanii ar fi astfel descurajați, cel puțin o parte din ei.

  • Robin Molnar 06 mai 2015 la 13:54 - Raspunde

   Nu se va întâmpla.

 2. Atti 28 aprilie 2015 la 15:42 - Raspunde

  Pai numa’ cauta pe net – e plin de “cum sa scapam de cancer in 2 pasi”, incepand cu Formula As si terminand cu diversele rebuturi pe tot felul de bloguri.

  Eu am o mica teorie cu asta. Din propria experienta stiu cum frica de o moarte lenta te poate impinge sa incerci tot felul de chestii – stii tu, “poate poate”.

  Am vazut asta si la prieteni cu probleme oncologice, oameni pe care ii consideram ferm ancorati in realitate. In momentul in care erau pusi fata-n fata cu propria posibila moarte, au inceput cu vrajeli, de la Reiki pana la ierburi chinezesti, mers la manastire la barbatii cu fusta si asa mai departe.

  Ma uitam la ei si nu intelegeam wtf se intampla. Apoi mi-am dat seama: mai, chestia asta vine din educatie. Cand tu nu ai reusit sa inveti suficient de mult ca sa ai incredere in stiinta / medicina, atunci esti incapabil sa iti franezi instinctele de a da fuga catre o solutie vaporoasa, mistica, poate poate.

  Robin, sunt ferm constient ca o sa crap din doua chestii: ori oncologic, ori prin ceva varianta de avc (asta daca nu ma imprastiu definitiv cu motorul intr-o zi cu ploaie). Dar nici sa ma picuri cu ceara nu o sa ma tratez cu matanii sau ierburi si clisme cu cafea.

  Chestia criminala e ca sunt medici cu diploma care vand homeopatie. Adica bai puie, tu ai facut N ani de medicina. Deci, trebuie sa stii ca ce faci tu acolo, cu dilutiile tale nu are cum sa functioneze conform legilor fizicii si a chimiei. Si totusi, tu vrei sa ma convingi? Si imi tii predici despre tratamentul care functioneaza doar daca ma si rog la Sfantul Cutare? Na aia trebuie bagati urgent la inchisoare.

  Cea mai tare faza a fost cu o rudenie prin alianta, sef la un mare producator de produse homeopatice. Omu’ trage o raceala sora cu moartea, tratata cu produsele proprii. Raceala se transforma in pneumonie, la care evident apeleaza la medicina clasica, indopat cu antibiotice, isi revine. Eu asa la misto il intreb: ce e baiu nenea, placebo nu functioneaza cand stii ca e apa chioara cu arome? Raspunsul a fost unul tare dragut: nu m-am rugat suficient.

  Ce sa ii zici la unul de genul? Reflexul e de castra imbecilul, poate nu apuca se se procreeze.

  • Kathy Bates 28 aprilie 2015 la 16:29 - Raspunde

   Cum ar fi zis renumita nevindecătoare Activia Ştir, oamenii care au fost obişnuiţi din copilărie să nu(-şi) bage nimic în priză au dobândit o imunitate naturală la curentul electric, adică au cu 99% mai puţine şanse să moară electrocutaţi.

   De fapt ea a zis ceva foarte raţional: oamenii care au fost obişnuiţi din copilărie să mănânce dietetic, să nu fumeze, să nu bea decât foarte puţin alcool sau deloc, să nu bea sucuri dulci, să nu se joace cu aparate electrice, să nu conducă în viteză, să nu facă acrobaţii ca drifturile sau burnouturile, să fie fideli partenerului sau partenerei, să nu facă sporturi care le distrug progresiv articulaţiile, să nu fie agresivi sau provocatori cu şeful etc au mult mai puţine şanse să aibă vreodată nevoie de îngrijiri medicale.

   E adevărat că sunt nişte spălaţi pe creier care au o viaţă la fel de restrictivă ca a unui puşcăriaş. Ba chiar în unele cazuri mâncarea de la închisoare e mai puţin rea decât târboseala verde de spanac sau urzici, mucilagiu de cereale, zeamă de ştevie sau alte alimente de-astea pentru raţe, cu care se hrănesc ei.

   Dar, aşa spălaţi pe creier cum sunt, sunt şi ei ferm conştienţi de ceva: că e nevoie de un ghinion puţin întâlnit ca să devină accidentaţi, canceroşi, electrocutaţi, reumatici, arşi, cirotici, bătuţi, să se îmbolnăvească de inimă sau să ia HIV.

   Dacă nevindecătoarea Activia Ştir ar dobândi puteri dictatoriale, ar interzice tratamentele medicale şi atunci un mare procent din populaţie ar muri şi ar rămâne numai ea cu ai ei. Chiar dacă s-ar îmbolnăvi accidental şi dintre ai lor, fiindcă oricât regim ai ţine, până la urmă tot te poate lovi vreun cancer sau vreo infecţie, ar fi un sacrifiu acceptabil.

   Cu câţiva ani în urmă, un rabin a spus cam aşa: girls who eat only kosher food don’t get pregnant. They learn very early in life to say no.

   • Valeriu 15 iunie 2015 la 20:20 - Raspunde

    Stimata Kathy,asa cum cred ca stii,extremele (exagerarile) nu sunt bune in niciun domeniu,desi aparentele ,de multe ori,sunt inselatoare. Un amic imi spunea,exemplificandu-mi cu cazuri reale,ca ele sunt dovada ingamfarii sau a prostiei (mai pe sleau). Ce faci tu in expozeul tau,se chiama,dupa mine,cam asa ceva. Reciteste-te si,daca tu crezi ca am exagerat,spune-mi si voi fi mai explicit(ca pentru copii).

    • Robin Molnar 17 iunie 2015 la 11:09 - Raspunde

     Nu înțeleg argumentul Dvs. care pare a lipsi cu desăvârșire.

     • Valeriu 17 iunie 2015 la 19:18 -

      Totul este foarte simplu (problema de logica).Ca sa poti spala ceva,este musai obligatoriu sa exista ceva care trebuie spalat (Indepartat) Din felul in care-i prezinta Kathy pe cei despre care spune:”E adevărat că sunt nişte spălaţi pe creie”,nu inteleg ce a trebuit sa li se spele si de catre cine?
      Asta la o prima constatare.Pentru restul,daca mai este nevoie,cu alta ocazie(daca Kathy personal doreste).

     • Robin Molnar 18 iunie 2015 la 14:28 -

      Ai nevoie să speli ceva ce se curăță singur?

  • Robin Molnar 06 mai 2015 la 13:52 - Raspunde

   Total. Absolut. Exact. Suprem.

   mai, chestia asta vine din educatie. Cand tu nu ai reusit sa inveti suficient de mult ca sa ai incredere in stiinta / medicina, atunci esti incapabil sa iti franezi instinctele de a da fuga catre o solutie vaporoasa, mistica, poate poate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.