3 Comentarii

 1. Xtall 27 aprilie 2015 la 23:06 - Raspunde

  Nu prea gandesti in perspectiva.
  Locurile de munca se vor subția si mai mult in anii viitori ca urmare a tehnologizării si automatizării activităților.
  Atat timp cat ai someri, imigranții nu se justifica, pe viitor vor crea o problema si mai mare daca problema somajului existent nu se rezolva, ca ei nu creeaza si nici nu elibereaza locuri de munca pentru șomerii existenti.
  Plus ca mai e problema cu cei care se duc si nu-si găsesc loc de munca, ce sa faci cu ei?
  La noi nu e “mare” problema, pot veni înapoi pe unde găsesc sau chiar sa se aboneze la șomaj (fiind cetatenii tai, asta e, suporti), dar pe aia unde ii trimiți ?
  Daca ar fi asa simplu nici SUA sau Canada n-ar avea reguli atat de draconice la imigrație, dupa mine aia sunt cei mai smecheri 🙂 , numai crema gata scolita, fara nici o cheltuiala din partea lor are acces fara probleme, pălmașii nici pe departe.

  • Robin Molnar 27 aprilie 2015 la 23:22 - Raspunde

   Roboții nu se pretează decât la anumite activități, și așa va fi pentru cel puțin încă o generație, dacă nu două.

   În UE avem câteva sute de mii de roboți industriali, foarte puțini. Dacă s-ar dubla an de an, de-abia am avea câteva milioane într-un deceniu, ceea ce nu se va întâmpla.

   Șomajul există pentru că nu toată lumea vrea să muncească. Un șomaj de 5% este sănătos, crează un pic de presiune pe piața muncii, dar suficient cât să nu creeze stres. Să ne amintim de Ceaușilă, când toată lumea avea de muncă, dar productivitatea muncii era minimă. De ce? Pentru că nu exista riscul să pleci acasă, dacă freci menta, ceea ce nu este normal. Trebuie să știi ca dacă nu-ți faci treaba, vine altul și o face în locul tău.

   SUA acceptă cel puțin un milion de imigranți, legal, și două – trei milioane ilegali. De ce? Pentru că americanii sunt prea fancy ca să servească la Mec.

   Canada acceptă mai mulți imigranți decât UE, pentru că are o populație mică și are multe de construit.

   Serios, UE niciodată n-a fost într-o poziție mai bună de a accepta imigranți. Și niciodată n-a avut mai multă nevoie ca acum. Uită-te la cifrele de creștere economică: stagnare pe linie. De ce? Investiții se fac. Dar nu mai are cine, ce să consume.

   Este o limită câte mașini, televizoare, rude de salam se pot vine în UE și limita aia se va atinge când noi vom ajunge la un PIB de 20,000 de USD pe cap de locuitor, adică în aproximativ un deceniu, iar în alte țări se va ajunge mai repede.

   Dup-aia?

   • Xtall 27 aprilie 2015 la 23:28 - Raspunde

    Nu ma refeream nici pe departe neapărat la roboti industrial, ci la tehnologizare în general, din anul 2006 populatia care trăiește în mediul urban a depășit-o ca număr pe cea care trăiește în mediul rural, si e in continua crestere. Asta inseamna ca populatia din mediul rural nu se mai poate întreține cu metodele clasice. Mult de acolo se va duce (se si duce deja) tot in urban

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.