Imbecilii de la Bruxelles

Populația Uniunii Europene este de 600,000,000 de milioane de oameni. Știți ce înseamnă asta? Că poate primi, lejer, imigranți într-un număr de 1% din populație. Adică UE poate primi, lejer, 6 milioane de imigranți.

Ce face UE? O mai bună pază și protecție. Și nu m-aș mira ca, dacă actualele măsuri să nu fie eficiente (și nu vor fi!), UE să ia alte măsuri de protecție:

 1. Vom popula Marea Mediterană cu balene ucigași și crocodili de apă sărată, ca să vâneze navele de imigranți.
 2. Vom militariza Nordul Africii, ca și cum ne-ma lupta cu o șleahtă de desculți morți de frică.
 3. Imigranții vor fi cazați în închisori, alături de criminali. Facem asta, deja.
 4. Montăm capcane pe țărmuri, ca să-i prindem pe imigranți ca pe niște șobolani…

Nu, serios, când văd ce măsuri a luat UE, mi-e clar că și la Bruxelles, precum și în capitalele Europene, avem de-a face cu niște imbecili de categorie monstruoasă.

Bine că și-n România avem locuri de muncă neocupate, pentru că oamenii nu-și complică viața cu un loc de muncă, dar pe ăștia de vin la muncă în UE, chiar dacă ilegal, îi înecăm în mare sau îi dăm hrană la pești!…

Nu știu, mie mi se pare că dacă un om vine-n UE cu 10,000 de euro, cât dau imigranții ăia, ar trebui să ne gândim serios să-i ajutăm: cu 10,000 de euro trăiești în UE cel puțin șase luni, oriunde. Iar în 6 luni, îți găsești de lucru, cu puțin ajutor de la stat, pe partea de recomandare a unui loc de muncă.

Desigur, este mai ușor să zicem că vin imigranții să ne ia locurile de muncă, fără să înțelegem exact ce locuri de muncă ocupă acești oameni, decât să ne gândim că-n UE este mai mult de lucru decât putem livra noi, pentru că nu avem destui oameni care să muncească…

Să nu fim complet oligofreni, munca ne-prestată, pentru că n-are cine s-o facă, are niște costuri deosebite: stagnare economică, infrastructură (drumuri, servicii) de afaceri mai slabă calitativ etc.

UE joacă în liga mare, alături de China și India. Iar ei pot face mai mult, mult mai mult, pentru că au mai mulți oameni apți de muncă, iar aritmetica e simplă, de aceea sunt siderat de cât de idioți sunt reprezentanții de la Bruxelles care nu par să-și fi înțeles menirea, sau care par să nu fi înțeles dincolo de naționalism politic.

Dacă între dezvoltare și naționalism alegi naționalismul, te condamni la sărăcie, deci avem de-a face ori cu imbecili, ori cu oligofreni, ceea ce mă dezgustă la maxim, pentru că – pare-se – n-au ascultat deloc opiniile specialiștilor care, la fel ca și mine ar fi zis: avem nevoie de mai mulți oameni la muncă, de oriunde ar veni ei.

3 Comentarii

 1. Xtall 27 aprilie 2015 la 23:06 - Raspunde

  Nu prea gandesti in perspectiva.
  Locurile de munca se vor subția si mai mult in anii viitori ca urmare a tehnologizării si automatizării activităților.
  Atat timp cat ai someri, imigranții nu se justifica, pe viitor vor crea o problema si mai mare daca problema somajului existent nu se rezolva, ca ei nu creeaza si nici nu elibereaza locuri de munca pentru șomerii existenti.
  Plus ca mai e problema cu cei care se duc si nu-si găsesc loc de munca, ce sa faci cu ei?
  La noi nu e “mare” problema, pot veni înapoi pe unde găsesc sau chiar sa se aboneze la șomaj (fiind cetatenii tai, asta e, suporti), dar pe aia unde ii trimiți ?
  Daca ar fi asa simplu nici SUA sau Canada n-ar avea reguli atat de draconice la imigrație, dupa mine aia sunt cei mai smecheri 🙂 , numai crema gata scolita, fara nici o cheltuiala din partea lor are acces fara probleme, pălmașii nici pe departe.

  • Robin Molnar 27 aprilie 2015 la 23:22 - Raspunde

   Roboții nu se pretează decât la anumite activități, și așa va fi pentru cel puțin încă o generație, dacă nu două.

   În UE avem câteva sute de mii de roboți industriali, foarte puțini. Dacă s-ar dubla an de an, de-abia am avea câteva milioane într-un deceniu, ceea ce nu se va întâmpla.

   Șomajul există pentru că nu toată lumea vrea să muncească. Un șomaj de 5% este sănătos, crează un pic de presiune pe piața muncii, dar suficient cât să nu creeze stres. Să ne amintim de Ceaușilă, când toată lumea avea de muncă, dar productivitatea muncii era minimă. De ce? Pentru că nu exista riscul să pleci acasă, dacă freci menta, ceea ce nu este normal. Trebuie să știi ca dacă nu-ți faci treaba, vine altul și o face în locul tău.

   SUA acceptă cel puțin un milion de imigranți, legal, și două – trei milioane ilegali. De ce? Pentru că americanii sunt prea fancy ca să servească la Mec.

   Canada acceptă mai mulți imigranți decât UE, pentru că are o populație mică și are multe de construit.

   Serios, UE niciodată n-a fost într-o poziție mai bună de a accepta imigranți. Și niciodată n-a avut mai multă nevoie ca acum. Uită-te la cifrele de creștere economică: stagnare pe linie. De ce? Investiții se fac. Dar nu mai are cine, ce să consume.

   Este o limită câte mașini, televizoare, rude de salam se pot vine în UE și limita aia se va atinge când noi vom ajunge la un PIB de 20,000 de USD pe cap de locuitor, adică în aproximativ un deceniu, iar în alte țări se va ajunge mai repede.

   Dup-aia?

   • Xtall 27 aprilie 2015 la 23:28 - Raspunde

    Nu ma refeream nici pe departe neapărat la roboti industrial, ci la tehnologizare în general, din anul 2006 populatia care trăiește în mediul urban a depășit-o ca număr pe cea care trăiește în mediul rural, si e in continua crestere. Asta inseamna ca populatia din mediul rural nu se mai poate întreține cu metodele clasice. Mult de acolo se va duce (se si duce deja) tot in urban

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.