Inadecvarea infrastructurii pare să fie generalizată

La Cluj, Consiliul Județean este plin de incompetenți care nu înțeleg să doneze câțiva metri pătrați din parcarea aeroportului ca să se amenajeze o stație de transport în comun către oraș. În lumea civilizată, așa se face, că nu interesează pe nimeni care sunt piedicile administrative, în speță niște false probleme, care-i pun piedici reale cetățeanului.

Dacă s-ar vrea, în zece zile stația de transport în comun din incinta aeroportului ar fi gata și inaugurată, că nu este mare brânză de făcut. Dar nu se vrea.

La fel, centura București, credeți că nu se poate face cu două benzi pe sens? Nu este musai să se suprapună cu centura veche, se poate face și mai în exteriorul zonei metropolitane sau, precum în lumea civilizată, se poate să ocolească zona metropolitană cu totul, zona metropolitană urmând să se conecteze la centura ocolitoare, iar nu invers.

Nu se vrea, pentru că merge și așa.

Or, asta este stupid, că în loc să învățăm de la alții și să facem cât încă se poate, nu facem nimic, stăm, așteptăm până când vom reuși să facem prea puțin, prea târziu.

Nu cred că vor trece zece ani până când la București vom ajunge la fel de inadecvați, din punct de vedere al infrastructurii, precum Londra, un oraș imposibil de cucerit de către cetățeni și unde, pur și simplu, oamenii lucrează de acasă pentru că nu mai au cum să ajungă la muncă, fiind complet nerezonabil să facă naveta câte trei-patru ore pe zi.

Orașul este mare, vechi, metroul se extinde, trenurile circulă des, dar sunt pur și simplu prea mulți oameni. Exact ca la București, unde infrastructura este total inadecvată nivelului de dezvoltare socială și industrială.

Vin vremuri grele, pentru că nu învățăm de la alții și vedem că inadecvarea infrastructurii pare să devină generalizată, dar nu facem nimic pentru asta acum, cât încă se mai poate!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.