27 Comentarii

 1. brontozaurel 10 ianuarie 2013 la 08:13 - Raspunde

  Ah, stii cum as pleca? Chiar daca as sti ca nu traiesc mai mult de jumatate de saptamana acolo. Si chiar si mai departe de Marte, spre restul planetelor din sistemul solar, sa vad ce n-a mai vazut nici un om cu ochii proprii…

  • Robin Molnar 15 ianuarie 2013 la 08:29 - Raspunde

   Adevărul este că în primele zile 1,000 de oameni s-au înscris.

 2. Moga Florin 10 ianuarie 2013 la 10:24 - Raspunde

  Până la urmă toată treaba asta e doar un fel de turism spre moarte, din care unii să înveţe cum ne-am descurca pe Marte, în ideea în care vom încerca vreodată colonizarea. Greşesc?

  • Robin Molnar 15 ianuarie 2013 la 08:30 - Raspunde

   Da, nu e turism spre moarte, este ceea ce au făcut exploratorii din toate timpurile. Columb crezi că putea băga mâna-n foc că se va putea întoarce?

 3. joita lucian 10 ianuarie 2013 la 10:41 - Raspunde

  Pai cred ca un om care nu are ce sa mai piarda…!este omul care ar pleca undeva fara sanse de intoarcere!

  • Robin Molnar 15 ianuarie 2013 la 08:31 - Raspunde

   Ai ce să pierzi: șansa de a trăi printre oameni.

   • joita lucian 15 ianuarie 2013 la 09:36 - Raspunde

    Care oameni….ca devenim din ce in ce mai rau …animale…..!

    • Robin Molnar 30 ianuarie 2013 la 08:25 - Raspunde

     Animale am fost mereu. Problema este că n-am devenit oameni.

     • Joita Lucian 30 ianuarie 2013 la 09:55 -

      Iarasi zici bine….Doamne ce vremuri traim!

     • Robin Molnar 11 februarie 2013 la 20:45 -

      Ce vremuri! Ce oameni!

 4. TNH 10 ianuarie 2013 la 11:06 - Raspunde

  Acum 5 ani m-aş fi înscris, nu aveam nimic de pierdut şi nimic de lăsat în urmă. Familia s-ar fi descurcat şi fără mine, deşi presupun că din când în când le-ar fi fost milă de viaţa pe care aş fi dus-o, chiar dacă eu aş fi fost fericită 24/7. Aşa sunt unii oameni, nu-şi pot imagina că alţi oameni, inclusiv dintre cei apropiaţi lor, pot avea alte idealuri, alte nevoi pentru a se simţi împliniţi, alte lucruri care să le aducă bucurii şi fericire.

  Nu ştiu dacă m-aş fi rupt emoţional de Pământ, mereu mi-aş fi adus aminte de singurătatea emoţională pe care n-ar fi reuşit s-o vindece, de faptul că nimic nu mi-ar fi fost atât de drag pe el încât să mă facă să rămân.

  Cât despre copilul ipotetic care ar putea rămâne singur pe Marte, nu cred că şi-ar imagina că este singur în Univers. Mă gândesc că echipa de transmisie a reality-show-ului ar păstra legătura cu el. Cel puţin cărţile tehnice şi aparatura îi vor da de gândit în caz că Pământul ar rupe legătura cu Marte când copilul ar fi mic sau chiar nenăscut. Atunci când va creşte îşi va pune întrebări, mai ales că toate deprinderile lui se vor baza strict pe ceea ce observă, deci nu ar avea cum să se gândească la religie pentru că pur şi simplu nu ar şti ce este religia. Acest lucru ar duce la ivirea tot mai multor întrebări la care să caute singur răspuns, nu ar lăsa baltă răspunsul la unele dintre ele pe ideea că aşa trebuie să fie/aşa a lăsat dumnezeu.

  O altă chestie la care mă gândesc e că baza marţiană va trebui să fie permanent supusă unor lucrări de mentenanţă, altfel vor începe să se defecteze tot mai multe lucruri, iar în final viaţa celor de acolo ar fi pusă în pericol. Pentru că pe Marte nu vor exista materialele necesare unor înlocuiri, ci doar instrumente şi unelte, cred că ar fi util ca baza să păstreze permanent legătura cu Pământul care să o aprovizioneze cu cele de trebuinţă. Chiar dacă baza va fi făcută din beton de tipul celui folosit la centralele nucleare, tot va fi nevoie de uşi sau lifturi (în caz că baza va fi subterană), şi asta doar aşa, la prima strigare.

  • Robin Molnar 15 ianuarie 2013 la 08:32 - Raspunde

   Da, cu siguranță acum cinci ani m-aș fi înscris și eu fără niciun preget.

   De fapt, o parte din mine încă se gândește să se înscrie. 🙁

 5. jules 10 ianuarie 2013 la 11:27 - Raspunde

  Citeam pe undeva ca orice ar fi, faci cancer si mori. Asta e sigur si aproape 100%. Pina la 100% mai sint erori de genul depresurizare etc. Nu cred ca apuci 10 ani nici pe departe dat fiind nivelul imens de radiatii la care esti expus. Chiar si pe Marte, unde atmosfera e cam lipsa.

  • Robin Molnar 15 ianuarie 2013 la 08:33 - Raspunde

   Nu știu dacă nivelul de radiații va fi imens sau doar crescut.

 6. Nell 10 ianuarie 2013 la 15:20 - Raspunde

  Asa fara nici un mall pe Marte, totul ar fi plictisitor…

 7. denyssa 13 ianuarie 2013 la 15:46 - Raspunde

  da,da cica….este doar facuta pe calculator,caci nare cum sa existe fara costum.pt.ca nu e aer!!!!!

  • Robin Molnar 15 ianuarie 2013 la 08:42 - Raspunde

   Astronauții au costume spațiale, cu aer.

   Baza marțiană ar fi ermetică și ar reține aerul înăuntru.

 8. alina mantea 18 ianuarie 2013 la 22:36 - Raspunde

  nu sunt de acord cu aceasta escapada an ghilimele ca nu se poate numi asa este un drum spre moarte o data ce nu mai revii pe pamant la ce ,ti fooseste daca nu te poti antoarce sa povestesti cum este acolo asa cum vii dintr un concediu vedeti cum e de ajuns ajungi foarte repede dar de antors niciodata

 9. nina nicolau 24 ianuarie 2013 la 16:43 - Raspunde

  doar sa fii fanatic sa,ti poti cumpara bilet pt un drum fara antoarcere aste,as niste porcarii cu plecatul pe marte ,cumparatul stelelor s,au cumparatul pamantului pe luna dar ce sa faci gradina domnului e mare

 10. Milenium 02 februarie 2013 la 01:55 - Raspunde

  Da, ar fi frumos si ca’n Razboiul Stelelor sa ma plimb prin Galaxie , dar hai sa revenim pe Pamant, si sa nu mai visam .

 11. Mihai Todor 03 februarie 2013 la 00:35 - Raspunde

  Mă, ce gălăgie ai stârnit pe aici cu știrea asta 😛 Eu cred că ăia care vor să trimită niște oameni pe Marte sunt niște cretinei siniștri care vor doar să vadă cum reacționează corpul uman la condițiile de acolo. Știi, cam cum făceau japonezii pe vremuri cu prizonierii de război…

  Misiunile de pe Lună au necesitat echipaj uman deoarece pe atunci nu exista tehnologia necesară pentru a construi roboții pe care îi folosim azi. În schimb, de ceva vreme, cu greu mai văd sensul de a trimite un om într-un mediu ostil vieții pentru a îndeplini sarcini pe care doar un robot le poate efectua. Adică, sper că nu își imaginează că ăștia se vor duce pe Marte cu hârlețul și grebla ca să-și planteze cartofi.

  Până la urmă rămâne ideea de a ajunge “undeva unde nu a mai ajuns nimeni altcineva”. Acești aventurieri n-au decât să se descurce singuri. Nu văd rostul de a irosi resurse prețioase doar pentru a-i duce pe ăștia la o plimbărică.

  • Robin Molnar 11 februarie 2013 la 20:57 - Raspunde

   1. Cred că ideea ar fi să ajungă și oamenii pe Marte, nu doar roboții.
   2. Ideea de a trimite oameni pe drumuri cu potențial de “fără întoarcere” nu este nouă. Așa s-a descoperit America, Australia, Polul Sud…
   3. Plimbărică este puțin spus, mai ales că misiunea nu se termină după ce ajung ei acolo.

   Mie chiar mi-ar plăcea să merg.

   • Mihai Todor 12 februarie 2013 la 00:26 - Raspunde

    Tot nu m-ai lămurit care e scopul.. This ain’t no dick measuring contest, because it’s damn expensive.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.