Nebunie

A înnebunit ţăranul român. Bine, asta nu este ştire, este un fapt. Nu este o chestie nouă pentru nimeni, dar parcă acum e prea de tot! Trebuie să fii disperat rău să accepţi una ca asta.

Frate-mio Rolly avea poftă de porumb fiert. Şi mă duc până la piaţă să iau porumb. Şi găsesc, ce-i drept, într-un singur loc. Şi mă uit să văd de preţ. Am crezut că sunt eu tâmpit şi de la atâta şcoală îmi dă mintea rateuri! Şi-o întreb pe tanti:

– Nu vă supăraţi, cât este porumbul? Un leu cincizeci?

– Da, cinşpe mii, ştiuletele!

– [WTF! Zi să-ţi cânte popa la înmormântare!] Ieftin!

Şi plec, normal. Că n-am soţie care să fie însărcinată să zici că tebuie să-i fac toate poftele. Un leu cincizeci ştiuletele! Ăştia sunt nebuni la cap! Le-o ars soarele neuronul! De 6 ştiuleţi mănânc un kilogram de ciocănele de pui! Şi parcă mai multă treabă fac!

Voi vă daţi seama ce maşină îmi iau din 2 hectare de porumb? Ce maşină? Avion particular! Nu, două avioane particulare şi un submarin nuclear!

Şi să nu vă imaginaţi că era porumb de-ăla proaspăt, crescut în seră sau ceva! Nu, era un pic uscat, ca să ai ce fierbe trei ore la el! Frăţie, este mult mai scump decât în Anglia! Cu 50% mai scump! Ce, ăsta era porumb de import din America de Sud care a zburat cu avionul la bussiness class în braţele unei fecioare?

Cred că statul ar trebui să dea nişte subvenţii ţăranilor cu astfel de idei, subvenţii la Bilobil (un medicament pentru boli mintale) şi cazare moca într-una dintre facilităţile de tratament a bolilor mintale!

Huo!

2 Comentarii

  1. eugen 13 octombrie 2008 la 12:06 - Raspunde

    Dar de capsuni cu 10 lei kg a auzit cineva ? Tot niste tarani vindeau pe marginea drumului.

    • Robin Molnar 13 octombrie 2008 la 12:19 - Raspunde

      :woohoo: Să zicem că, fiind toamnă, îi înţeleg parţial pe ăştia cu căpşunile. mai mult ca sigur că sunt de seră. Oricum, chiar şi aşa, sunt un pic cam scumpe! :angry: Astea sunt la preţ de Anglia dar salariile sunt româneşti. Mira-m-aş să vândă mai mult de 5-6 kilograme pe zi. ❗

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.