Norul vulcanic

De dimineață, când m-am trezit eu, vremea era OK. Ba chiar era călduț. Am auzit la știri că avem o problemă cu norul vulcanic așa că m-am și dus să mă uit cum e vremea pe balcon. Era, după cum spuneam, călduț, dar bătea vântul dinspre Vest.

După prânz vremea s-a răcit brusc, iar norii erau un pic mai negri. Întrucât cenușa vulcanică absoarbe căldura solară mult mai tare decât apa din norii normali și întrucât temperatura scăzuse sensibil, am dedus că norul problemă a ajuns deasupra Clujului.

No, acesta este norul vulcanic. Plictisitor, dacă mă întrebați pe mine. Evident, fotografia este prelucrată digital, ca să scoată în evidență detaliile semnificative, cum ar fi razele negre. Plus că acum apune soarele cu o culoare roșiatică, ceea ce înseamnă că particulele/ pulberea din atmosferă filtrează celelalte lungimi de undă ale luminii.

2 Comentarii

  1. Molnar Bianca Andreea 19 aprilie 2010 la 00:48 - Raspunde

    chestia e ca in Alba Iulia nu s-a vazut asa nor. De fapt a fost atat de senin si cald nici macar un nor pe cer incat am fost obligati sa scoatem carnea de gratar si sa ne bucuram de acea zi minunata.
    Tot weekendul a fost superb. Nu am vazut nici un nor vulcanic. =D

    • Robin Molnar 19 aprilie 2010 la 01:04 - Raspunde

      =D Păi no, ăștia din Alba sunt mai norocoși. =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.