7 Comentarii

 1. Tudor 20 martie 2015 la 14:01 - Raspunde

  De vina sunt declaratiile ambigue si contradictorii date de la Microsoft dpmdv. De exemplu, ce intelegi cand Microsoft declara urmatorul lucru:

  “We are upgrading all qualified PCs, genuine and non-genuine, to Windows 10.”

  Nu serios, pot intelege altceva in afara de faptul ca si daca am un windows piratat pot face upgrade la windows 10 fara nici un stres?

  http://arstechnica.com/information-technology/2015/03/windows-10-will-be-a-free-upgrade-for-genuine-and-non-genuine-users/

  Apoi a intervenit un soi de damage control din partea lor si au iesit cu o alta serie de declaratii:
  “With Windows 10, although non-Genuine PCs may be able to upgrade to Windows 10, the upgrade will not change the genuine state of the license… If a device was considered non-genuine or mislicensed prior to the upgrade, that device will continue to be considered non-genuine or mislicensed after the upgrade.”

  http://arstechnica.com/information-technology/2015/03/the-windows-10-free-upgrade-for-pirates-more-confusing-than-it-seems/

  Iar legat de abonament, declaratia asta a lor ce poate insemna?

  “Once a Windows device is upgraded to Windows 10, we will continue to keep it current for the supported lifetime of the device—at no additional charge.”

  Ca trebuie sa platesc abonament pentru a avea validarea lor pentru update-uri sau ca le primesc gratis oricum, si update-uri de features si altele de securitate? La ce ar fi bun plata unui abonament cand orice lucru care este adaugat sau orice critical bugfix este livrat gratis dupa ce am facut updatul initial la Windows 10?

  Asa ca nu cred ca problema este la cei care scriu articolele in publicatiile IT, mai grav este modul confuz in care M$$ nu se poate hotari ce strategie sa urmeze. Si pana cand nu prezinta asta prin niste declaratii clare care nu fie interpretate in diverse moduri…eu o sa continui sa fiu sceptic si sa ma pregatesc pentru o catastrofa de genul XboX One…

 2. ice4you 20 martie 2015 la 14:21 - Raspunde

  Windows 10 nu va fi cu nici un abonament, a doua zi dupa declaratia celor de la MS, acestia au anuntat ca a fost o eroare de comunicare, licentele vor fi ca si pana acum.

 3. Tudor 05 mai 2015 la 14:28 - Raspunde

  https://www.yahoo.com/tech/microsoft-clarifies-who-gets-free-windows-10-114730456889.html

  Woodman clarified for me that if you upgrade your PC to Windows 10 with the free offer, you won’t be socked with a payment demand after some arbitrary period. Windows 10 isn’t “freemium.” It won’t convert from a free upgrade to a paid or subscription-supported operating system. He told me, clearly, “Once you’re on Windows 10, you’re on Windows 10, and there will be no additional charge.”

  Cred ca e destul de clar acuma ca Windows 10 nu va fi cu abonament lunar/anual 🙂

  • Robin Molnar 06 mai 2015 la 13:45 - Raspunde

   Perfect. Mi s-ar fi părut aiurea, și mie.

 4. Tudor 24 iunie 2015 la 00:19 - Raspunde

  http://nivelul2.lab501.ro/dr-freelove-sau-cum-am-ajuns-sa-mi-doresc-sfarsitul-microsoft/

  GG Microsoft, pentru a nspea oara s-au sucit de cand au anuntat pentru cine va fi disponibil Windows 10. Felicitari insa voi ramane in continuare pe Windows 7 pentru ca de la 8 incoace nu sunteti in stare sa faceti ceva calumea cap coada.

  Cum era faza aia?
  “The infinite monkey theorem states that a monkey hitting keys at random on a typewriter keyboard for an infinite amount of time will almost surely type a given text, such as the complete works of William Shakespeare.”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Infinite_monkey_theorem

  De cati babini va fi nevoie pana vor fi consecventi cu ce tip de SO vor sa puna la dispozitia consumatorilor?

  • Robin Molnar 24 iunie 2015 la 08:14 - Raspunde

   Habar n-am, nici nu sper să-l obțin moca.

  • Tudor 17 iulie 2015 la 12:35 - Raspunde

   http://arstechnica.com/information-technology/2015/07/windows-10-updates-to-be-automatic-and-mandatory-for-home-users

   “For Windows 10 Home users, this isn’t going to be an option. If a future update breaks something essential, the user is going to be out of luck.”

   Yep, inca un babuin isi incearca norocul. Au fost destule probleme in trecut cu o serie de updateuri in Win 7 care au avut ca rezultat BSOD. Acuma Microsoft vrea sa-i oblige pe toti sa instaleze un asemenea update in loc sa le lase ocazia sa amane updateul pana sa rezolve problemele. Ca sa nu vorbim ca sunt cateva updateuri carora desi le-am dat HIDE, ele se tot reactiveaza. Pentru ca de ce ar conta ce doreste utilizatorul sistemului de operare? :/

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.