O nouă structură descoperită în ADN: i-motif

Cred că așa arată un viitor premiu Nobel pentru medicină: profesorul Daniel Christ de la Garvan Institute of Medical Research, unul dintre cei implicați în descoperirea i-motif, în celule vii, ne spune că AND-ul poate conține forme total diferite de dublul helix pe care-l știm cu toții.

Pe scurt, i-motif este un fel de nod care pe alocuri “încâlcește” unul dintre “firele” helixului, precum se vede – cu verde – în impresia artistică de mai sus.

Foarte interesant, de asemenea, este faptul că i-motif sunt niște structuri temporare, probabil cu rol de inactivare a unor gene. Desigur, încă nu se știe exact, pentru că de-abia au fost descoperite, cert este că aceste structuri au fost văzute și artificial în laborator, acum fiind confirmate pentru prima dată și în țesuturi vii.

De asemenea, profesorul Michael Dinger, celălalt co-autor al studiului, e spune că spre deosebire de helix, unde citozina (C) se combină cu guanina (G), într-un i-motif citozina se combină tot cu citozina. Cine ar fi crezut așa ceva?

Via Independent.co.uk .

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.