O nouă formă de antisemitism se manifestă în Germania

După cum relatează NBC News, zilele acestea cancelarul german Angela Merkel a vorbit public despre o nouă formă de antisemitism rezultat din combinația de antisemitism nativ și cel adus de refugiații de origine Arabă, și nu numai.

Poate că acum, când vedem efectul cumulat, care la propriu înseamnă 1421 infracțiuni antisemite desfășurate anul trecut, din care 32 cu violență*, ar trebui să-i propunem Israelului să adopte o serie de politici care să amelioreze situația.

Germania, de exemplu, pentru a-și îmbunătăți imaginea din Africa, a finanțat și continuă să finanțeze diverse ONGuri care rezolvă problemele oamenilor, de la accesul la apă la încălțăminte, la fel cum procedează și alte state.

Problema cu această nouă formă de antisemitism constă în aceea că nu ne este tradițională, deci nu avem un antidot moral și societal care să ne ajute să-i limităm efectele, ceea ce ne aduce în situația de risc de acum șaptezeci de ani, iar iluzia că nu ne afectează este deșartă, întrucât odată porniți pe drumul dezumanizării adversarului, singura cale de întoarcere este și cea mai dureroasă.

Să nu uităm că extremismul politic, odată ajuns la putere, produce dușmani, pentru că se hrănește cu dușmani, iar după evrei vom urma și noi.

* Cel mai recent atac a avut loc săptămâna trecută, fiind săvârșit de un imigrant sirian de 19 ani care s-a predat poliției.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.