BitDefender Box 2 este disponibil la precomandă

De vreo doi ani de zile aștept ziua asta, în care Bitdefender Box să fie disponibil și în România, iar acum se găsește la precomandă pe Emag.

Astfel, Bitdefender Box 2, adică a doua ediție a acestui produs, inițial disponibil doar în SUA, nu doar că este disponibil și în România, dar chiar este produs în România ceea ce ne oferă importante motive de mândrie.

Dar ce face BitDefender Box 2? Ei bine, acesta este un dispozitiv care trebuie instalat în rețeaua WiFi de acasă și care analizează traficul din rețea în vederea identificării virușilor informatici, sau a altor tipuri de de amenințări informatice.

Astfel, BitDefender Box 2 conține cea mai avansată, mai corectă și mai completă suită de funcționalități de pe piață:

  1. Inspecția Profundă a Pachetelor, este o tehnologie foarte avansată care analizează traficul – chiar și atunci când este criptat – pentru a identifica tipul conținutului și conținutul în sine, pentru a-l putea scana de viruși, sau pentru a identifica comportamente informatice malițioase, precum virușii care comunică prin conexiune securizată cu serverul atacator.
  2. Sistem de Detectare a Intruziunilor. Doar un IDS costă, în ziua de azi, mii de euro și necesită o instalare și o configurare specială. Băncile îl folosesc, în special, pentru a detecta intruziunile în sistemele lor informatice, pentru a lua măsuri. Funcționează bine în combinație cu un Sistem de Prevenție a Intruziunilor.
  3. Sistem de Prevenție a Intruziunilor (IPS), este util atunci când un atacator/ virus reușește să compromită un sistem informatic și încearcă să compromită și alte sisteme informatice din rețea, de la imprimantă la aer condiționat. Practic, acesta activează unul sau mai multe mecanisme prin care să limiteze pagubele pe care le poate face un sistem compromis.
  4. Sistem de detectare a anomaliilor, care funcționează în conjuncție cu IDS și IPS și care poate identifica amenințări noi, care nu intră într-una dintre categoriile de mai sus. De exemplu, o anomalie ar fi ca frigiderul să încerce să acceseze rețeaua folosind protocolul Telnet.
  5. Detectarea Dispozitivelor Noi, o funcție foarte utilă, care permite monitorizarea accesului la rețea. Nu vă bazați că doar voi aveți parola, s-ar putea să fiți surprinși.
  6. Firewall, un sistem care limitează atât accesul dinspre internet spre sistemele din rețeaua proprie, cât și între ele, în rețeaua proprie, acționând precum un firewall instalat pe fiecare dintre acestea. Cum ar veni, cu Bitdefender Box 2 este ca și cum ai avea un firewall pe PC, unul pe telefon, altul pe frigider și altul pe centrala smart home.
  7. Listă Neagră de Adrese URL, care permite blocarea unor adrese URL, funcție utilizată în special în companiile mici care vor să blocheze 9gag,
  8. Evaluarea Vulnerabilităților, funcție care în continuu scanează și evaluează potențialul de risc al fiecărui dispozitiv din rețea, fie că vorbim de computer, tabletă, telefon sau bec colorat comandat prin internet.
  9. Control Parental, funcție care permite restricționarea accesului copiilor la diverse site-uri.
  10. Protecție Locală (Mac, iOS 9+, Windows, Android 4.4+). BitDefender Box 2 vine cu o subscripție de un an pentru Bitdefender Total Security care rulează pe aceste sisteme de operare, pentru toate dispozitivele din rețea, cu un număr nelimitat de instalări și descărcări. Firește, la expirarea subscripției, acesta trebuie reînnoită, exact ca la orice antivirus pe bază de abonament.
  11. Router Securizat Autonom: Bitdefender Box 2 poate fi folosit în mai multe moduri, în funcție de nevoi, fără ca aceasta să afecteze securitatea dispozitivelor Dumneavoastră:
    1. Bitdefender Box 2 poate fi utilizat atunci când utilizați un router cu WiFi oferit de furnizorul Dumneavoastră de internet.
    2. BitDefender Box 2 poate fi utilizat și atunci când aveți un router cu WiFi propriu.
    3. Bitdefender Box 2 poate fi utilizat și ca router WiFi securizat și autonom.

Compatibilitatea cu rețeaua este de 100%. Ce? Mint, este peste 100%, pentru că eu am avut probleme cu WiFi din cauza faptului că eu folosesc un router WiFi al furnizorului de internet, iar Bitdefender Box 2 le-a rezolvat, în sensul că acum nu mi se mai deconectează internetul.

Revenind, Bitdefender Box 2 poate folosi atât rețele de 2.4 Ghz (așa zis clasice), cât și de 5 Ghz (așa-zis noi), simultan, pe baza standardelor IEEE 802.11a/ b/ g/ n/ ac Wave 2 @AC 1900 (standard deosebit de nou și de util, care suportă mai multe dispozitive wireless, mai rapide), având trei antene de tip 3×3 cu intrări și ieșiri multiple (MU-MIMO) multi-utilizator. Doar ca și router WiFi, și deja avem o configurație foarte bună, dacă mai punem și securitatea informatică, obținem absolutul.

Că tot am ajuns la partea de hardware, Bitdefender Box 2 are un microprocesor Cortex A9 cu două nuclee de procesare, ce rulează la frecvența de 1.2 GHz, 1 GB de RAM de tip DDR3 lu 4 GB spațiu de stocare pe care rulează firmware-ul dispozitivului, dispune de un port WAN de tip Ethernet 10/ 100/ 1000 BaseT, respectiv un port LAN la care puteți lega un alt router/ switch, dacă aveți nevoie să folosiți și conexiune cu fir.

BitDefender Box 2 se adresează și pieței internaționale, de aceea nu dispune de conector de rețea pentru fibra optică.

În ciuda aparențelor, instalarea Bitdefender Box este deosebit de facilă și nu necesită cunoștințe avansate de rețelistică pentru aceasta, fiind suficient să urmați pașii de instalare din  aplicație, linkul spre aplicație fiind disponibil pe ambalaj (Android și iOS).

Personal, am nevoie de mai multe astfel de dispozitive, mai ales după ce camerele de supraveghere de la soacră-mea au fost hackerite, pentru că producătorul nu oferă suport actualizat la modelele elativ recente

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.