O societate ipocrită

Nu, nu este o mare descoperire a unei mai rotunde găuri la macaroană, dar parcă acum mi-e silă de ipocrizia asta  inoculată încă din primii ani de viață de o societate prea lașă pentru a spune lucrurilor pe nume.

"Nu-i frumos să minți" ni se spune încă de mici. Doar că nu putem observa că noi, ca adulți, suntem nevoiți să minți, pentru că nu este frumos să rostești adevăruri odioase. Cum să spun? Am văzut o fază care m-a dat pe spate, de dimineață, când mergeam spre muncă.

Un grup de tineri staționa neregulamentar pe trotuarul îngust, îngreunând traficul.  No, printre ei era unul disperat rău de tot, dar rău, nu așa. La un moment dat se întoarce către una să-i facă niște avansuri, Dumnezeule! Cum să spun? Era urâtă cu spume. Nu urâtă, cum să spun? Din ea ar ieși cu brio o artistică poză thriller. De fapt, expresia lui Creangă, aia cu "balcâză și lălâe" la ea se referea. Nu, nu sunt atât de crud încât să-i am ei treaba, doar urâțenia ei m-a înduioșat. În schimb puștanul ăla m-a pus pe gânduri…

Cred că era mai sincer din partea lui dacă ar fi întrebat-o:

– Și, tatăl tău ce mai face? Tot în pădure și hibernează?

– Vii de la circ?

– Nu-i așa că natura are un sadic simț al umorului?

– Îți dau un buștean să rumegi?

Pur și simplu, faza a fost atât de ridicolă încât mi s-a ridicat părul în cap, nu altceva.

2 Comentarii

  1. ciresica 21 iunie 2010 la 22:33 - Raspunde

    Stii ca exista vorba aia: gusturile nu se discuta. sunt barbati carora nu le plac fetele cu sanii mari, sunt barbati carora le plac femeile plinute,iar exemplele pot continua.
    poate ca pustiul ala a vazut la tipa aia ceva ce tu nu ai vazut sau poate pur si simplu a placut-o pentru ca era \”diferita\”. niciodata nu o sa stii ce este in mintea unui om…deeeeeeeeci

    • Robin Molnar 22 iunie 2010 la 07:44 - Raspunde

      =D Știu când un bărbat minte doar de dragul de a minți, sau când minte doar de dragul de a obține ceva. Indiferent de motiv, nu mi se pare OK să te folosești de frustrările unui om. =)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.