O zi istorică

N-ați văzut la știri, că nu asta se mai dă acum. Dar să nu divaghez. Astăzi a fost o zi istorică în repararea unei teribile erori a istoriei. Astăzi au fost inaugurate încă două noi consulate generale ale României în Republica Moldova, la Cahul și Bălți.

Nu știu dacă se înțelege suficient de bine, sau trebuie să dezvolt eu. Așa că o să spun câte ceva. În primul rând, dreptul la românism este și al lor, pentru că și ei au luptat alături de noi împotriva rușilor. Și ei au fost oprimați la fel ca noi. Și ei sunt români. Cine spune că sunt prea săraci, să ia versurile celor de la Paraziții și să și le bage frumos în fund:

Suntem ruda săracă deci nu putem fi frați,

Mesajul meu pentru Europa: cred că ne confundați.

Astăzi a fost o zi istorică în relația dintre România și Republica Moldova. Poate că nu se vede încă, dar pasul este unul major. Și este în direcția decentă a istoriei. Nu știu voii, dar eu astăzi petrec. Pentru toți cei de dincolo de Prut care s-au jertfit pentru România. Astăzi e prima zi de redare a demnității sacrificiului lor suprem.

4 Comentarii

 1. tizul 10 iulie 2010 la 13:28 - Raspunde

  ..dar de la Cahul & Balti se vede putin altfel. De curand am fost in Ucraina & Moldova. Teroristii sovietici, de la Odesa, din \’41, de-au aruncat in aer Comandamentul Armatei Romane, sunt pentru ei EROI, noi suntem cotropitori si criminali de razboi (pentru 50 de militari am lichidat in cateva zile, la intamplare, peste 20 de mii de civili din zona Odesei, care au monumente in toate localitatile de-acolo!)…
  Si cam la fel ne vad si multi din moldovenii de peste Prut, care-i prefera clar pe cazaci. La ei am auzit urmatoarea zisa, greu de contrazis: \”Va laudati cu Eminescu, da\’ el e juma\’te moldovan d-al nostru, jumate rutean de-al vecinilor!\”
  Sper ca acele consulate sa faca ceva si pentru a repara imaginea romanilor! :uhh:

  • Robin Molnar 11 iulie 2010 la 14:58 - Raspunde

   =) Cum adică eroi? Că, no, dacă au statui și de-alea, sunt sigur făcute de comuniști, doar se știe cât de \”eliberatori\” au fost. =) Ai putea să detaliezi? =)

 2. Filme Gratis 10 iulie 2010 la 22:31 - Raspunde

  imm da stau la granita cu Rep.Moldova abia astept sa dea drumu iarasi la granita cu buletinul ca o sa mai dau vreo 2 vizite pe la prieteni mei din Moldova 🙂

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.