Pentru că suntem niște drăguți

Pentru că suntem niște drăguți și fiindcă 314ra2 a avut disponibilitatea de a ne duce cu mașina până acolo, am fost astăzi (mă rog, la ora la care e scris acest articol putem spune că a fost ieri) la Uricani ca să facem niște poze, la cererea insistentă a cuiva din public vizavi de un alt articol cu poze din Uricani.

Țin să precizez din start că imaginile nu sunt corecte din punct de vedere fotografic, deoarece:

  • La Petroșani am ajuns în jurul orei de 14,40, acasă am stat o jumătate de oră să mănânc după care am tăiat-o în viteză spre Uricani.

  • În Uricani am ajuns la crepuscul, când se îngâna ziua cu noaptea. Ca atare lumina a fost cel puțin defavorabilă pentru un aparat foto cu performanțe mai de grabă modeste pe lumină scăzută.

  • Unele unghiuri fotografice sunt pur și simplu eronate, în special datorită faptului că orașul este îngust și, deși te străduiești să faci poze cât mai OK, tot îți intră în cadru câte un stâlp sau câte un copac.

  • Toate imaginile sunt prelucrate digital pentru auto-ajustarea culorilor (altfel fotografiile ar fi ieșit în principal albastre) iar prin compensarea luminii s-au obținut aberațiile de genul luminii aprinse pe zi. Vă asigur că era seară. Primele imagini au fost făcute la o intensitate de cam 90% din lumina pe timp de zi, în timp ce ultimele s-au făcut la o luminozitate de cam 15%, adică aproape pe întuneric.

  • Iarna nu favorizează fotografic niciun oraș din Valea Jiului.

Ca atare, n-am avut la dispoziție decât vreo treizeci de minute în care să putem fotografia. În fine, în condițiile date noi atât am putut să facem. Click pe imagine pentru a merge la galeria foto aferentă.

Un parc pe malul Jiului, in Uricani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.