Povești din economie

 1. S-a umplut țara de aprozare. Nici măcar atunci când eram țară agrară n-aveam atâtea aprozare. oriunde te uiți, dai de magazine de legume – fructe, în general cu produse mai ieftine decât la supermarketuri, care supermarketuri le iau legal și plătesc TVA la stat. Pensionarilor am văzut că nu le pasă și cumpără la greu fructe comercializate ilegal. Autorităților nu le pasă. Să aibă oamenii pâine și circ. Și mandarine.
 2. De când Polonia nu mai are voie să vândă ouă în U.E., la supermarketuri s-au terminat ouăle “românești”. Ieri cred că am văzut vreo zece ouă în Kaufland. La naiba cu puterea nostră de producție, dacă nu putem acoperi nici măcar consumul. Mi-e teamă să nu ajungem să-i numărăm și împărțim ouăle lui Năstase.
 3. Domnule, din ce văd eu, a treia cea mai profitabilă afacere din România, pe lângă farmacii și aprozare, este cazinoul. S-a umplut maidanul de rulete, jocuri de noroc și alte asemenea stabilimente ale pierzaniei
 4. Vizavi de cazinouri, în Piața Mărăști din Cluj era o gogoșărie extrem de bună, ce te îmbia cu mirosul ei. Lumea dădea buluc la ei. Ei au aflat că vine criza și n-au mai schimbat uleiul atât de des, acesta se ardea, strica mâncarea, clienții erau dezamăgiți. No, inevitabilul s-a produs și firma s-a închis, iar în locul ei a răsărit un falnic cazinou.

6 Comentarii

 1. Moga Florin 01 martie 2012 la 22:47 - Raspunde

  Jocurile de noroc, salvarea românului în criză. De ce crezi că le merge aşa bine celor de la bingo metropolis? Câştigul uşor, nemuncit, le face cu ochiul românilor.

 2. brontozaurel 02 martie 2012 la 03:55 - Raspunde

  #1 Asta n-am vazut… sau poate n-am fost atenta
  #2 Care-i faza cu Polonia, ca-s pe dinafara? Altfel, eu n-am vazut lipsa de oua. In Auchan s-au imputinat sortimentele imediat dupa anul nou, dar dupa aia au inceput sa apara soiuri noi de oua in ambalaje pe care scrie ca-s ecologice (la oua ma refer).
  #3 Da! Eu tot vad chestia asta prin Bucuresti de vreo 7 ani…

  • Robin Molnar 02 martie 2012 la 07:35 - Raspunde

   2. De la 1 Ianuarie 2012, nu mai ai voie să vinzi ouă făcute de găinile ținute în vechile baterii mici și stresante, ci trebuie să le ții în baterii mai mari, cu mai mult spațiu. No, producătorii polonezi nu au făcut asta, așa că ouăle lor nu se mai pot vinde în Comunitatea Europeană.

 3. brontozaurel 06 martie 2012 la 19:47 - Raspunde

  Aham. Mersi. De lege stiam, de Polonia nu. Si crezi ca toate ouale de la Buzau sau Brasov sau mai stiu unde erau de fapt din Polonia?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.