Problema cu virusul Zika

Despre virusul Zika am mai scris zilele astea. Mi-este teamă că va trebui să mai scriu. După cum știți, acesta este activ în zonele calde. De exemplu, în El Salvador. De ce este important să știm asta? Pentru că în El Salvador femeile n-au voie să facă avort și, mai mult, dacă pierd sarcina sau nasc mai repede, femeile merg la închisoare.

Ați înțeles contextul? Dacă rămâne însărcinată, orice femeie din El Salvador este în pericol să meargă la închisoare. Acum ia imaginați-vă că o femeie însărcinată se îmbolnăvește de la Zika. Ce face? Păstrează copilul care o să ajungă un debil dependent de stat toată viața? Dacă dacă nu iz Zika și naște mai repede, sau pierde sarcina din cauza sărăcuiei, o situație prevalentă în republicile centr-americane?

30 de ani de detenție se dă în El Salvador dacă puiul ți se naște la șapte luni. În restul Americii Centrale și-n America de Sud, la fel, se dau ani buni de închisoare pentru… nimic. Chiar nimic. Și-acum problema cu virusul acesta care, iată, complică și mai mult situația deja prea-complicată a femeii (bărbații – porcii sunt bine-mersi, ca de obicei!).

Dimensiunea adevărată a tragediei se cască în fața noastră cu duhoarea oribilă a morții, suferinței și nedreptății.

2 Comentarii

  1. dispeceru' 31 ianuarie 2016 la 12:55 - Raspunde

    N-am stiut ca e asa nasol in El Salvador…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.